وضعیت نگران کننده اعتیاد در خراسان‌جنوبی

وضعیت اعتیاد در خراسان جنوبی نگران‌کننده شده و کاهش سن اعتیاد گواه این موضوع است که نشان می‌دهد رویکردها در این زمینه لازم است تغییر کند. همواره در محافل و مجالس مختلف از آثار سوء مصرف مواد مخدر یاد شده است که اعتیاد علاوه بر آثار جسمی بر روی فرد مصرف کننده، آثار روحی و روانی بسیار زیادی نیز با خود به دنبال دارد.

شروع مصرف مواد بین رده سنی ۱۰ تا ۲۵ سال

علی عرب نژاد مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی اصلی‌ترین و مهمترین آسیب اجتماعی در استان را اعتیاد دانست و گفت: مهمترین دلیل گرایش جوانان به اعتیاد نگرش مثبت آن‌ها به این موضوع است که شامل کسب لذت، سرخوشی، انرژی و افزایش توان جسمی برای کار کردن است.
وی افزود: لازم است که به پدیده مصرف مواد اعتیادآور با نگاهی تازه توجه شود و در شیوه‌های برخورد با آن تجدید نظر شود.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی به دلیل مرزی بودن جزو استان‌هایی با شیوع متوسط است و از سال ۹۵ تاکنون به علت درگیری بسیاری از افراد به خصوص نوجوانان و جوانان درصد شیوع اعتیاد در حال افزایش است.به گفته وی این موضوع نشان دهنده این است که سیاست‌ها در حوزه اعتیاد استان باید تغییر کند و بیشتر به سمت رویکردهای پیشگیرانه، حمایتی و اجتماعی در سطح وسیعی رفت و در این زمینه باید کلیه ادارات و دانشگاه‌هایی که وظیفه‌ای در این بخش برعهده دارند، بیشتر ایفای نقش کنند. عرب نژاد با بیان اینکه شیوع مواد در استان ۳۶/۲ درصد است، اعلام کرد: شروع مصرف مواد در استان بین رده سنی ۱۰ تا ۲۵ سال است که بیشترین ماده مصرف شده در ابتدا تریاک و بعد هروئین و شیره است که به صورت کشیدن و خوردن مصرف می‌کنند.

۲۲ مرکز درمانی اعتیاد در استان

مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی رویکردهای بهزیستی را در زمینه اعتیاد پیشگیری و کاهش آسیب دانست و عنوان کرد: در مواجه با آحاد جامعه رویکرد پیشگیری را داریم که فقط در قالب پیام‌های ساده و اطلاع‌رسانی خلاصه نمی‌شود. عرب نژاد افزود: بیشتر بر موضوعات اقناع سازی افراد در قالب طرح‌های پیشگیرانه با هدف بیان واقعیات که در اکثر مواقع دردناک است، پرداخته می‌شود. وی تصریح کرد: رویکرد دوم ارائه خدمات‌رسانی به افرادی است که اعتیاد دارند ولی در چرخه زندگی اجتماعی هستند و اعتیاد هنوز نمود و بروز اختلال آفرین در عملکرد زندگی روزانه آن‌ها پیدا نکرده است. به گفته وی این افراد از ابتدای شروع اعتیاد می‌توانند به مراکز بهزیستی مراجعه که مسائل سرپایی و اقامتی و خدمات میان مدت و بلند مدت دریافت می‌کنند و برای درمان اقدام کنند، که در این حیطه ۲۲ مرکز درمانی اعتیاد در سطح استان خدمات درمانی و بازتوانی ارائه می‌کنند. مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی رویکرد سوم بهزیستی در این بخش را ارائه خدمات درمانی و بیشتر کاهش آسیب به معتادان پرخطر و تزریقی، همچنین متجاهر و کارتن خواب اعلام کرد و گفت: با همکاری دستگاه‌‌های عضو بر اساس ماده ۱۶ در استان انجام می‌شود. عرب نژاد تصریح کرد: این افراد برای غربال در مراکز مجری ماده ۱۶ و مراکز کاهش آسیب سطح استان پذیرش و ساماندهی می‌شوند که از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۰ تعداد متجاهر در استان پذیرش و تحت بازتوانی قرار گرفته‌اند.

پذیرش شبانه ۲۱ معتاد کارتن خواب

مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی در زمینه خدمات‌دهی در زمستان به معتادان و کارتن‌خواب‌ها، گفت: به طور میانگین هر شبانه روز ۲۱ معتاد کارتن خواب در مراکز سرپناه شبانه استان یا shelter پذیرش می‌شوند که این تعداد در فصول سرد سال رو به افزایش می‌رود. عرب نژاد اظهار داشت: با شروع فصل سرما به طور میانگین هر شبانه روز ۳۰ معتاد کارتن خواب در مرکز سرپناه شبانه پذیرش و به آنان خدمات داده می‌شود.
وی با بیان اینکه در شهر بیرجند یک مرکز سرپناه شبانه یا shelter برای مردان دایر است، عنوان کرد: این مرکز در فصول دیگر نیز فعال است، اما استقبال معتادان کارتن خواب با توجه به سردی هوا در این روز‌ها بیشتر است و در ایام بهار و تابستان بیشتر در پاتوق‌ها یا سایر مناطق جهت اسکان حضور دارند. به گفته وی تعداد زنان بی سرپناه نیز خیلی اندک است که در صورت نیاز در مرکز کنترل و کاهش آسیب بهزیستی استان ساماندهی و نگهداری خواهند شد.

ارائه خدمات در مراکز بهزیستی

مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای پذیرش این افراد در این مراکز نیازی به معرفی نامه و مدارک نیست، بیان کرد: این افراد بعد از ورود به مرکز حق استعمال مواد مخدر را ندارند و به آنان خدماتی برای کاهش آسیب مانند بسته‌های بهداشتی، شام، استحمام و صبحانه ارائه می‌شود.
عرب نژاد با بیان اینکه ساعت پذیرش در این مراکز از ساعت ۱۶ تا ۸ صبح روز بعد است، گفت: بسیاری از مراکز حوزه درمان و کاهش آسیب توسط بخش غیر دولتی و از طریق بخش خصوصی چه به شکل حقیقی و چه حقوقی واجد الشرایط اداره و مدیریت می‌شوند، که به ازای هر نفر شب مبلغ ۱۶ هزار تومان به مؤسسه طرف قرارداد یا تفاهم نامه پرداخت می‌شود. به گفته وی در این مراکز علاوه بر خدمات فوق برابر اقدامات مددکاری و روانشناسی، ارتباط‌گیری با سایر سیستم‌های درمانی و حمایتی و در صورت امکان مذاکره با خانواده این افراد یا سایر افراد مهم جهت بازگشت فرد به شرایط بهتر نیز انجام می‌شود. وی از خیران و افرادی که از تمکن مالی بالایی برخوردار هستند دعوت کرد تا در موضوع درمان و کاهش آسیب اعتیاد به بهزیستی کمک کنند.فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


مقدم – مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: فروش مرزی فرآورده‌های

بیشتر

اصغری – پانزدهمین نمایشگاه گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند گشایش یافت.،مدیر عامل نمایشگاه

بیشتر

بهروزی فر – هیئت وزیران در جلسه دهم آذرماه سال ۱۳۹۸ خود به پیشنهاد سازمان بهزیستی

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت