طوفان خورشیدی منجر به قطع اینترنت میشود!
زمانیکه طوفان خورشیدی رخ دهد در یک لحظه امکان دارد رنگ زمین رو به سیاهی برود و اینترنت قطع شود. زمانیکه این اتفاق در کانادا رخ داد، تقریبا یکدهم جمعیت کانادا در خاموشی کامل فرو رفتند و آسانسورها با یک تکان متوقف شد و افراد در آن گیر افتادند. این رویداد بسیار خطرناک بهنظر میرسد، زیرا حتی افراد ارتباط با یکدیگر را نیز از دست میدهند. هیچکس از خورشید انتظار چنین تخریب گستردهای ندارد، اما عامل تخریب از مریخ یا فضای بین ستارهای در زمین اتفاق نیفتاده است، بلکه از خورشید نشأت میگیرد. آنقدر هم که فکر میکردیم خورشید مهربان بهنظر نمیرسد. دانشمندان با مشاهدات خود در رصدخانه مداری خورشیدی و تصاویر گرفتهشده از تلسکوپ دریافتند که خورشید در بعضی از این تصاویر درخشان به نظر میرسد. سپس آنها بر اساس بررسیهای خود به این نتیجه رسیدند که میدان مغناطیسی پیچیده خورشید یا یک ضربه ناگهانی ارتباط خود را قطع کرد و سپس دوباره وصل میشود. همچنین در این رویداد انرژی هزاران بمب هیدروژنی آزاد میشود و قطعات اتمی به فضا پرتاب میشود. به این پدیده «پرتاب جرم تاجی» گفته میشود. این پدیدههای فورانی معمولا با تاریکی و روشنایی شبیه به موج تشبیه میشوند. همچنین بخشی از شعلهها و تاج خورشید که از داغترین قسمت خورشید است از آن جدا میشود و به سمت فضا پرتاب میشود و این رویداد که به نام پرتاب جرم تاجی شناخته میشود منجر به طوفان خورشیدی میشود.پرتاب جرم تاجی تقریبا حاوی ۱۰ میلیارد تن مواد مذاب هستند و سرعت حرکت آن تقریبا ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر بر ثانیه است. این رویدادهای قوی بیشتر در اطراف خورشید رخ میدهد که در این حالت میدان مغناطیسی خورشیدی انرژی بسیار زیادی آزاد میکند. اگر بخشی از تاج خورشید که از آن جدا میشود، عظیم باشد و با سرعت بسیار بالا از مرکز قرص خورشید پرتاب شود تأثیر بسیار زیادی روی زمین میگذارد.
هفتمین مظهر صبر و صلابت؛ امام موسی کاظم علیه السلام
بیست و پنجم رجب سالروز شهادت امام موسی کاظم(علیه السلام)، امام هفتم شیعیان جهان در سال 183 هجری است. امام هفتم (ع) با جمع روایات و احادیث و احکام و احیای سنن پدر گرامی و تعلیم و ارشاد شیعیان، اسلام راستین را که با تعالیم و مجاهدات پدرش جعفر بن محمد (ع) نظم و استحکام یافته بود حفظ و تقویت کرد و علی رغم موانع بسیار در راه انجام وظایف الهی تا آنجا پایداری کرد که جان خود را فدا ساخت. هدف اسـاسی امام کاظم (ع ) از رویـارویـی با باندها و مکاتب انحرافی هدایت افراد فـریـب خـورده بـود، بـا مـنـطـق و حـجـّت قـوی و دلائل روشـن بـه (جـدال احـسـن) با آنان می پرداخت و عقاید و مکتبشان را مردود می شمرد. در نتیجه، اثر این نوع مـبـارزات بـنـیـادی و روشـنـگـریـهای فکری در جامعه و بیداری افکار توده های مردم به مراتب بـیـشـتـر از آثـار تـلاشـهـای دسـتـگـاه خـلافـت در ایـن ارتـبـاط بـود، و اصـولا ایـن دو روش قابل مقایسه با یکدیگر نیستند؛ چه آنکه یکی اثر تخریبی داشت و دیگری اثر سازندگی و روشنگری و هدایت . آن بزرگوار، وظایف خود را با دقت و ژرف نگری به انجام رساند و به امامت فرزندش علی بن موسی الرضا(ع) وصیت کرد و سرانجام آن حضرت در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ قمری، در زندان هارون الرّشید عبّاسی در بغداد، در ۵۵ سالگی به دستور هارون با چند عدد خرمای زهرآلود، مـسـمـوم گردید و به شهادت رسید مرقد شریفش در کاظمین، نزدیک بغداد، زیارتگاه شیفتگان حضرتش می باشد.
مسجد جامع افین
مسجد جامع افین با بنایی ماندگار و طراحی و معماری دیدنی، از دوران سلجوقی به یادگار مانده است. امروزه این مسجد شامل بنایی نیمهمخروب میشود که تنها دیوارهها و گلدستههای اطراف ایوان آن باقی ماندهاند. عدهای بر این باور هستند که اصل بنا مربوط به سده سوم تا چهارم هجری قمری است. این مسجد را به سبک آذری ساختهاند و آجرکاری و گچکاریهایی تماشایی دارد. مانند مسجد جامع قاین، این مسجد نیز دارای یک ایوان اصلی و بزرگ در وسط و دو شبستان در اطراف ایوانها است. طول گلدستهها به ۱۵ متر میرسید که در حال حاضر ۱۲ متر آن باقی مانده است. در میان گلدستهها راهرویی پلهای شکلی وجود دارد .