پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳

نقره داغ زائران استان در کاروان های غیر مجاز عتبات

نسرین کاری – سفر با کاروان‌های غیر مجاز عتبات عالیات که خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت فعالیت می‌کنند، مشکلات فراوانی ایجاد کرده است تا جایی که سردرگمی زائران بدون پول در کشور دیگرو امکانات رفاهی اندک و گاها بی احترامی، مسؤولیت‌پذیر نبودن مدیر ‌و متولیان کاروان غیرمجاز در برابر حوادث،عدم پوشش امنیت درعراق،نداشتن بیمه کامل یا مشکلاتی دیگر که برای زائران ایجاد شده تنها بخشی از آن‌هاست. در ماه گذشته برخی از زائران هم استانی که با کاروانی غیرمجاز به عتبات اعزام شده بودند، با مشکلات زیادی مواجه شدند؛ این نارضایتی به حدی بود که پس از پایان سفر شکایت نامه ای بر علیه رئیس کاروان تنظیم کرده و برای احقاق حقوقشان، حسینی یکی از زائرین این کاروان غیر مجاز به نمایندگی از دیگر زائران با خبرنگار روزنامه آوا به گفتگو نشست.

ترفند و تبلیغات
دروغین برای جذب زائر

حسینی با بیان اینکه دو نفر در فضای مجازی ایتا با نام دفتر زیارتی … خود را به عنوان رئیس کاروان معرفی کردند،‌ اضافه کرد: این افراد با ترفندهای مختلف در این کانال و امکانات دروغین برای جذب زائر با قیمت ارزانتر تبلیغ می کردند.
حسینی با بیان اینکه متاسفانه مسئول این کاروان در لباس روحانی مردم را به نظام و اسلام بدبین می کند، ادامه داد: این تور زیارتی بدون مجوز و نداشتن بیمه 140 زانر را از تاریخ ۱۶ شهریور تا ۲۶ شهریور به کربلای معلی بردند.
وی با اشاره به دروغ پردازی و تبلیغات ناشایست در فضای مجازی این کاروان ادامه داد: متاسفانه شاهد موارد فساد داخلی و گول زدن مردم بودیم که برای استان و شهر ما مایه تاسف است. وی یادآور شد: این فرد یک هفته قبل از اعزام کاروان ،مردم را در امامزادگان باقریه احضار و برای جذب و ثبت نام زائر تبلیغات بسیاری داشت.

زائر در این کاروان
هیچ بیمه ای ندارد!
وی عنوان کرد: در کاروان های بدون مجوز که به کربلای معلی اعزام می شود زائر هیچگونه بیمه ای ندارد. حسینی با بیان اینکه رئیس کاروان مدعی شد در دفتر شرکت در مشهد مستقر است، ادامه داد: پس از تأکید من مشخص شد که بدلیل غیر قانونی بودن فاقد دفتر هستند فقط از طریق تبلیغات در فضای مجازی و پول دادن به برخی افراد نسبت به جذب زایر اقدام می نمایند. وی با اشاره به اینکه زائران با قطار از اندیمشک به مشهد اعزام شدند، ادامه داد: بلیط قطارها به نام شخص زائر نبوده و جایی ثبت نمی شود وتعداد ۳۰ نفر از زائرین بدون بلیط در راهروهای قطار سوار شدند که تصاویر آن موجود است . این زائر کاروان غیر مجاز با بیان اینکه از لحاظ پذیرایی در رستوران صبحانه ناهار شام در بعضی روزها خیلی افتضاح بود، خاطر نشان کرد: قاشق یکبار مصرف به زائرین می دادند و به دلیل کمبود جا در رستوران زائرین ایستاده غذا می خوردند. وی با اشاره به امکانات بسیار بد هتل، اضافه کرد: کف اتاقها فرش نبود و از لحاظ نظافتی در حد خیلی پایین بود که حتی برخی اتاق ها سوسک مشاهده شد. حسینی خاطر نشان کرد: در هتل اتاقهایی بود که سه تخته بود و نفراتی که در آن اتاقها حضور داشتند بیشتر از ظرفیت اتاق بود و زائرین مجبور بودند بر روی زمین بدون فرش در داخل اتاق بخوابند.

شماره حساب هایی که
بنام پسر رئیس کاروان بود!

حسینی خاطر نشان کرد: در حین ثبت نام از زائر شماره کارتهایی که به زائر داده شده به نامهای دیگر بوده و بعدا مشخص شد برخی از شماره کارت ها بنام پسر رئیس کاروان بوده است. وی با اشاره به بی نظمی و بی عدالتی در طول سفر یادآور شد: بدلیل عدم داشتن مجوز ، بی توجهی و بی احترامی به زائر در این کاروان از طرف رئیس کاروان خیلی مشهود بود و هیچ گونه احساس مسئولیتی از طریق رئیس کاروان نسبت به زائر مشاهده نمی شد.
این زائر کربلا با بیان اینکه سرویس دهی برای رفتن به اماکن متبرکه اصلاً خوب نبود و طبق ساعت تعیین شده ماشین وجود نداشت و زائر ساعتها منتظر ماشین میماند، ادامه داد: پارتی بازی و دادن امکانات خوب به اقوام و فامیل به آنهانیز خیلی مشهود بود.

رئیس کاروان در برگشت
در قم زائران را رها کرد!
به گفته وی رئیس کاروان از برگشت در قم پیاده شده و زائرین در این کاروان، خودشان خود را به مقصد رساندند که این موضوع بی مسئولیتی مدیر کاروان را میرساند.
حسینی تاکید کرد: متاسفانه در خصوص عملکرد این افراد بدلیل غیر قانونی بودن هیچ نظارتی از طرف مسئولین در ایران و کشور عراق وجود ندارد و در صورت بروز حادثه در کشور عراق چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ وی با بیان اینکه عاجزانه از دادستان مرکز استان و مسئولین ذیربط خواهانیم که نسبت جلوگیری از اعزام این گونه کاروانها اقدام کنید، ادامه داد: به شکایت ما رسیدگی تا افرادی که از اسم ائمه اطهار به نام امام حسین(ع) میخواهند سو استفاده کنند را گرفته تا خللی در این نظام و موازین اسلامی و زیارت مردم ایجاد نگردد.

تنها سازمان حج و زیارت مجوز اعزام زائر به عتبات عالیات دارند

مدیر حج و زیارت استان خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار آوا گفت: طبق صریح قانون فقط سازمان حج و زیارت مجوز اعزام کاروان برای زائرین عتبات عالیات را دارند و افراد عادی و دفاتر دیگر غیر قانونی می باشند. حسین دستگردی یادآور شد: در گذشته جلساتی با استانداری و دادستان برگزار کردیم و نسبت به این تورهای غیر مجاز هشدارهای لازم داده شده است.
وی با اشاره به اینکه آسیب ها و مخاطرات کاروانهای غیر مجاز شامل دو بخش می شود، ادامه داد: بخش اول مربوط به دفاتر زیارتی مجاز است که هزینه اجاره، برق و سایر هزینه ها را می دهند اما با وجود این از تورهای غیرمجاز آسیب مالی می بینند.

تورهای غیر مجاز دارای پوشش امنیتی در کشور عراق نیستند

وی با اشاره به اینکه نداشتن پوشش امنیتی در کشور عراق از مهمترین چالش های زائران غیر مجاز است ، اضافه کرد: چرا که در کاروان های مجاز مبلغی بابت امنیت مسافر پرداخت می شود درهنگام عزیمت به شهر سامراء یک فرد برای امنیت در اتوبوس مستقر می شود.
وی با اشاره به اینکه در تورهای غیر مجاز سلامت فردی و اجتماعی و اخلاقی تورگردان از طریق مرجع ذیصلاحی گزینش نمی شود، ادامه داد: اما افرادی که با سازمان حج وزیارت کار می کنند دارای مدارک صلاحیت و تحت نظر سازمان حج و زیارت هستند. مدیر حج و زیارت استان خراسان جنوبی عنوان کرد: تورهای غیر مجاز ستاد عملیاتی در کشور عراق ندارند و اگر مشکلی با حادثه‌ای برای زائر پیش بیاید نمی توانند پیگیری های لازم را انجام دهند.

در کاروان های مجازبیمه تمام هزینه های
بستری را پرداخت می کند

دستگردی با اشاره به اینکه کاروانهای غیر مجاز گاها بیمه نمی کنند یا بیمه ناقص دارند، اضافه کرد: هزینه بستری در عراق نزدیک 500 دلار (30 میلیون تومان) و هزینه انتقال زایرین فوتی به کشور حدود 100 میلیون تومان می شود که زائر در کاروان های مجاز حتی یک ریال پرداخت نمی کند چون نماینده بیمه آنجا حضور دارد.
وی در خصوص پخت غذای زائران با اشاره به اینکه غذای زایرین در آشپزخانه های متمرکز و با اقلام مشخص و با رعایت مباحث بهداشتی برای زائران انجام می گیرد اظهار کرد: اما متاسفانه در تورهای غیر مجاز اقلام خریداری گاها غیر بهداشتی و از مکانهای مختلف تهیه می شود که مورد تایید نیست.

عدم شفافیت مالی کاروان های غیر مجاز عتبات

وی با اشاره به اینکه در کاروانهای غیر مجاز به دلیل عدم شفافیت هزینه، شکایت های مختلفی داشته ایم، ادامه داد: در سفری کاروان غیرمجاز به 30 نفر زائر در قطار صندلی نداده بودند و در راهرو قطار طول مسیر را سپری نمودند که باعث اعتراض و شکایت آنها شده بود. دستگردی تحمیل شدن آسیب به دفاتر مجاز زیارتی بدلیل فعالیت تورهای غیر مجاز را دیگر آسیب عنوان کرد: و یادآور شد: دفاتر مجاز هزینه های مختلف همچون اجاره بهای آب و برق و گاز پرداخت می کنند و با وجود این تورهای غیر مجاز دچار آسیب مالی می شوند.

زائران عتبات عالیات ازکاروان های ارزان حج و زیارت بهره ببرند
مدیر حج و زیارت استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه کاروان های ارزان قیمت از شهریور امسال رقم خورده است، گفت: پیشنهاد می دهیم زائران گرامی در صورت تمایل از این کاروان های ارزان که 8 میلیون و 500 هزار تومان است استفاده کنند و به عتبات عالیات مشرف شوند و در دام تورهای غیر مجاز نیفتند. مدیر حج و زیارت استان خراسان جنوبی متواری شدن رئیس کاروانهای غیر مجاز را از دیگر مخاطرات این سفرها دانست و اضافه کرد: در گذشته یک مدیر کاروان در عراق که توانایی پرداخت هزینه هتل را نداشته متواری می شود و باعث سرگردانی و استرس زائران در این کشور می شود. در پایان وی از مردم مومن وانقلابی استان خواست قبل از انتخاب کاروان با تماس با حج وزیارت استان از داشتن صلاحیت کاروان اطلاع پیدا کنند و خاطر نشان کرد در تمامی شهرهای استان دفاتر زیارتی تحت پوشش سازمان آماده خدمت رسانی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدینه – رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان خراسان جنوبی در نشست خبری که به

بیشتر

بهروزی فر – صبح های پنجشنبه، خیابان ها از بقیه روزهای هفته خلوت تر است

بیشتر

یکی از دوستان گفته بود روزنامه آوا ستونی دارد به نام پیام مردمی. گفتم باهاتون

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت