زمانی – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: ارتباط بین فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس استان باید تقویت شود . علیرضا خامه زر در نشست فعالان اقتصادی با رئیس مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار به حق و حقوق بخش خصوصی و تکالیف بخش دولتی پرداخته است، اظهار کرد: مطالعه این کتاب قانون برای تمام فعالین بخش خصوصی لازم و ضروری است.
وی با بیان اینکه بر اساس این قانون بخش دولتی هر تصمیمی که میخواهد بگیرد باید درخواست بررسی مسائل توسط بخش خصوصی را داشته باشد، افزود: بر اساس ماده ۲۵ این قانون نیز واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی در زمان کمبود انرژی برق، گاز و مخابرات نباید در اولویت قطعی قرار گیرند و هرگاه دولت به دلیل این کمبودهای مقطعی موقتاً جریان برق و گاز صنایع را قطع کند باید نحوه جبران خسارتهای وارده را اعلام کند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه ارتباط بین فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس استان باید تقویت شود، گفت: متاسفانه تعهدات ارزی یک معضل بزرگ در حوزه صادرات کشور است به صورتی که امسال تراز تجاری کشور منفی شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته کشور کوچک ترکیه سال حدود کمتر از۳۰۰ میلیارد دلار صادرات داشته در صورتی که کشور ایران با تمام ظرفیت هایی که دارد تنهاحدود ۵۲ میلیارد دلار صادرات داشته است، عنوان کرد: اگر موضوع تعهدات ارزی در مجلس مطرح شود قطعاً تمام نمایندگان دیگر استانها پشت آن خواهند ایستاد چرا که صادرات کشور را به شدت دچار آسیب و تراز تجاری کشور امسال منفی شده است.
گلایه از برخی مسئولین تنگ نظر
محمدآذرکار، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت انتخاب مقام عالی استان در دولت جدید، اظهار کرد: نمایندگان مجلس در استان باید به صورت جدی به این مسئله ورود و فردی اصلح و موثر مد نظر داشته باشند. وی با بیان اینکه متاسفانه در بسیاری از دستگاه های اجرایی استان مسئولین تنگ نظر و نامتناسب با حوزه مربوطه فعالیت می کنند، افزود: متاسفانه خراسان جنوبی در حوزه راه های جاده ای و شهری ضعف هایی دارد به صورتی که هنوز حتی یک کیلومتر اتوبان در مرکز استان وجود ندارد.
محمد احسان بخش ،نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند هم در این جلسه اظهار کرد: نیاز است یک کمیته مشخص و کارآمد مبتنی بر ارتباط با کمیسیون ها تشکیل تا بتوان مسائل و موضوعات را راحتتر با مجمع نمایندگان مطرح و پیگیری کرد.
سعید قدبا، رئیس اتاق اصناف استان نیزدر این جلسه اظهار کرد: تا زمانی که مسئله پروازها در خراسان جنوبی برطرف نشود نه در حوزه گردشگری و نه در حوزه اقتصادی به توسعه نخواهیم رسید.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی استانی محروم است و قطعا نباید در اعتبارات با استان های برخوردار مقایسه شود، افزود: متاسفانه قوانین در خراسان جنوبی به صورت سخت گیرانه و بدون هیچ انعطافی اجرا می شود که باید مورد بررسی قرارگیرد.
وی با اشاره به گرانی بازار در خراسان جنوبی، گفت: در ابتدا باید جلوی گرانی ها از سوی دستگاه های دولتی گرفته شود تا این موضوع به مردم عادی نیز سرایت نکند.
سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر فرهنگ سازی شود
محمداحمدزاده، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه خراسان جنوبی اقلیم مناسبی برای کشاورزی، دامداری و باغداری ندارد، اظهار کرد: سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر باید در استان فرهنگ سازی شود چراکه می تواند در توسعه اقتصادی استان تاثیر بسزایی داشته باشد لذا در این راستا باید مشوق هایی از جمله ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران در نظر گرفته شود.
متاسفانه آن گونه که باید به حوزه گردشگری اهمیت نمی دهند
ناصرمحمدپور،عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه در خراسان جنوبی آن گونه که باید به حوزه گردشگری اهمیت نمی دهند، اظهار کرد: مسائل و مشکلات واردات وسایل نقلیه گردشگری همچون آفرود باید مورد پیگیری قرارگیرد. رضافروزانفر،نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: بخش عمده ای از مشکلات تولید در خراسان جنوبی نشات گرفته از قوانین حاکمیتی است. وی با بیان اینکه باید به سمت مزیت های نسبی حرکت کنیم، افزود: در صنعت طیور اگر قیمتها واقعی شوند در حلقه های مختلف ده ها برابر مصرف استان ظرفیت تولید وجود دارد که باید صادرات شود.
فروزانفر با اشاره به اینکه تنها راه توسعه اقتصادی خراسان جنوبی استفاده از بازارهای بین المللی و صادرات است، گفت: متاسفانه در حوزه صادرات تناقضات در صدور دستورالعمل ها بسیار زیاد است و این مهم مشکلات را چندین برابر می کند.
وی با تاکید بر حفظ واحدهای موجود و فعال در استان، عنوان کرد: اگر قرار باشد جهش تولید اتفاق بیفتد قطعا از مسیر حمایت هدفمند از کارآفرینان و تولیدکنندگان شناسنامه دار عبور می کند.
معادن ۷۰ درصد
مساحت استان بلوکه است
پروین، رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه پس از سالها پیگیری همچنان بیش از ۷۰ درصد مساحت استان بلوکه است، اظهار کرد: بلوکه بودن این حجم از اراضی برای استانی که معدن را پیشران توسعه میداند در واقع ظلم به کشور است.
شجاعی، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه امروز میزان استهلاک صنایع از میزان سرمایهگذاریهای جدید پیشی میگیرد، اظهار کرد: در حال حاضر حفظ سرمایه باید به عنوان اولویت مدنظر قرار گیرد. وی با بیان اینکه توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی جزو شاخصههایی هستند که قطعا به پیشرفت استان کمک میکنند، افزود: امروز مشکل سرمایهگذاری وجود ندارد بلکه مشکل اصلی فراهم نبودن زیرساختها برای سرمایهگذاری است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
شجاعی ادامه داد: ایجاد سقف کارتهای بازرگانی برای واردات و صادرات در واقع خود تحریمی محسوب میشود و باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد.
علی اکبرفلاحی، فعال اقتصادی نیز در این جلسه اظهار کرد: علی رغم کم برخوردار بودن و محروم بودن استان خراسان جنوبی اما در اکثر مواقع معافیتهای مالیاتی شامل این استان نمیشود. وی با بیان اینکه معافیت مالیاتی در بیرجند و قاین باید به صورت جدی در مجلس شورای اسلامی دنبال شود، افزود: متاسفانه وضعیت بیمارستانهای خراسان جنوبی به ویژه شهرستان بیرجند از لحاظ تجهیزات مناسب نیست لذا باید مورد بررسی قرار گیرد.
حسن لشکری،فعال اقتصادی استان هم در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه مشکلات استان خراسان جنوبی عمدتاً به مردم استان برمیگردد، اظهار کرد: هنوز فرهنگ سرمایهگذاری در این استان جا نیفتاده و سرمایه گذار آن گونه که باید حمایت نمی شود. وی افزود: برگشت اعتبارات دولتی از استان معضل بزرگی است که اگر مد نظر قرار نگیرد مخاطرات جدی برای استان به دنبال خواهد داشت.
خالد اکبری،رئیس کمیسیون صادرات، واردات و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به اینکه باید برای استان خراسان جنوبی برنامه ویژه ای در مجلس مطرح شود، اظهار کرد: امروز اصلی ترین نبرد را سرمایه گذاران در مناطق محروم انجام می دهند و باید مورد حمایت قرار گیرند. مهدی باقری، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات،ارتباطات و کسب و کارهای نوین اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: اگر قرار است اتفاقی در استان بیفتد و شرایط زندگی را برای مردم آسانتر کند قطعاً باید در حوزه اقتصادی انجام شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه امروز در خراسان جنوبی تصمیماتی که برای بخش خصوصی توانمند و مستقل توسط بخش خصوصی نماها گرفته می شود، افزود: تمام فعالان اقتصادی خراسان جنوبی یک سر و گردن از فعالان اقتصادی پایتخت بالاترند چراکه با تمام کمبودها سرپا مانده اند.باقری با اشاره به اینکه تا زمانی که برای استان برندسازی انجام نشود مشکلات به طور کامل برطرف نخواهند شد، گفت: ارتباط بین بخش خصوصی با نمایندگان مجلس استان باید بیش از پیش تقویت شود.
منابع شبکه بانکی در استان بسیار محدود و تامین مالی از این مسیر بسیار سخت شده است
محمودرضایوسفی، رئیس کمیسیون امور بانکی و تامین مالی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: امروز بزرگترین چالشی که فعالان اقتصادی با آن درگیرند کمبود نقدینگی است.
وی با بیان اینکه تامین مالی یا باید از بازار سرمایه و یا از طریق شبکه بانکی انجام شود، افزود: متاسفانه منابع شبکه بانکی در استان خراسان جنوبی بسیار محدود و تامین مالی از این مسیر بسیار سخت شده است.
یوسفی با اشاره به اینکه باید یک خط اعتباری ویژه برای فعالان اقتصادی استان خراسان جنوبی تخصیص پیدا کند، گفت: بزرگترین مشکل کمبود نقدینگی در استان به عدم مطالبه گری درست مدیران استان بر می گردد. وی با بیان اینکه امروز فعالان اقتصادی استان بیش از ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند که باید تا پایان سال تامین شود، عنوان کرد: متاسفانه کمبود نقدینگی بسیاری از واحدهای تولیدی استان را زمین گیر کرده است.
رئیس کمیسیون امور بانکی و تامین مالی اتاق بازرگانی بیرجند با تاکید بر حمایت از فعالان بومی و تولیدات داخل استان، اظهار داشت: حمایت از کالای بومی در استان باید در دستور کار دستگاه های دولتی و خصوصی قرار گیرد و این مهم جز با حکم حاکمیتی امکانپذیر نخواهد بود.
محمد علی حقی، مدیرعامل شرکت نوین سرام کویر هم در این جلسه با اشاره به اینکه هزینههای جاری سرمایه گذاری در خراسان جنوبی باید کاهش پیدا کند، اظهار کرد: نرخ بیمه و هزینه خدمات برق و گاز در استان های محروم به صورت پلکانی باید کاهش پیدا کند. رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اگر مدیران قوی داشته باشیم قطعاً مشکلات کمتر خواهد شد، اظهار کرد: امروز اگر بتوانیم سرمایههای راکد را فعال کنیم قطعاً به توسعه خواهیم رسید.
سینا سرحدی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند هم اظهار کرد: خراسان جنوبی سرمایه گذار حوزه انرژی دارد اما متاسفانه زیرساخت لازم از جمله زمین، اتصال به شبکه، قیمت گذاری و … را ندارد.
وی با اشاره به اینکه معافیت مالیاتی در حوزه انرژی نص صریح قانون است اما متاسفانه اجرا نمی شود، افزود: متاسفانه گاهی مسئولین نسبت به مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بی توجه اند که این مهم نیز باید مورد تاکید و بررسی قرار گیرد. مرتضی مقری، رئیس کمیسیون عمران اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: بانک مسکن پرداخت تسهیلات حوزه نهضت ملی مسکن را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است لذا باید مورد بررسی قرار گیرد.
اعتبارات عمرانی استان هیچ تخصیصی نداشته است
وی با بیان اینکه تا کنون متاسفانه اعتبارات عمرانی استان هیچ تخصیصی نداشته است لذا درخواست می شود با پیگیری های لازم تنخواه اعتبارات تملک به استان داده شود، افزود: شرکت انبوه سازان خراسان جنوبی برای سرمایه گذاری در حوزه پروازهای استان آمادگی کامل دارد.
امیراکبرپور،فعال اقتصادی استان در این جلسه با اشاره به اینکه متاسفانه رویدادهای ملی همچون جشنواره زرشک در سطح استانی برگزار می شود، اظهار کرد: اقتدار نمایندگان مجلس استان در انتخاب مدیران استانی بسیار تاثیرگذار است لذا درخواست می شود در این راستا تلاش مضاعفی صورت گیرد. وی با بیان اینکه ناترازی و قطعی برق در خراسان جنوبی معضل بزرگی است که باید مورد پیگیری قرار گیرد، افزود: باید بستههای پیشنهادی و کامل برای سرمایهگذار آماده باشد.
هاشمی، نماینده مردم شهرستان های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت انتخاب فرد اصلح و شایسته برای مقام عالی استان، اظهار کرد: قطعا انتخاب استاندار بومی بهتر است اما متاسفانه در استان خراسان جنوبی نیرو پرورش داده نشده است و این مهم امروز به چالش بزرگی در انتخاب استاندار تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه امروز در نقطه ای از تاریخ قرار داریم که اگر از فرصت های آن استفاده نکنیم تمام امیدها از بین می رود، افزود: باید با دلسوزی و به دور از صحبت های سیاسی، استانداری بومی و توانمند که بتواند وفاق ایجاد کند را انتخاب کنیم که در آینده پشیمانی به بار نیاورد.
استان خراسان جنوبی به همت بخش خصوصی به پیشرفت خواهد رسید
هاشمی با اشاره به اینکه ضریب هوشی استان خراسان جنوبی در سطح کشور در بالاترین رتبه قرار دارد، گفت: متاسفانه امروز مشکل اصلی در استان خراسان جنوبی نیروی انسانی است.
وی با بیان اینکه در حوزه پروژه راه آهن اقدامات بسیار خوبی انجام شده که اگر به همین منوال پیش برود طی یک تا دو سال آینده به بهره برداری خواهد رسید، عنوان کرد: استان خراسان جنوبی به همت بخش خصوصی به پیشرفت خواهد رسید.
نماینده مردم شهرستان های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس با اشاره به اینکه باید قانون تخصصی چک در استان راه اندازی شود، بیان کرد: قانون گذاری امر دشواری نیست مشروط بر اینکه به صورت تخصصی دنبال شود. وی با بیان اینکه امروز شرایط حضور و همکاری وزرای دولت در خراسان جنوبی نسبت به دیگر استانهای کشور به مراتب بیشتر است، اظهار داشت: نهضت ملی مسکن تلاش های زیادی در خراسان جنوبی انجام داده و باید قدردان زحمات آن ها باشیم.