سربازی – معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در آئین اختتامیه چهارمین رویداد تجربی ، آموزشی خانه های بوم گردی کشور در شهرستان فردوس، خانه های بوم گردی را از اصلی ترین مولفه های معرفی فرهنگ بومی هر منطقه برشمرد و افزود: با شکل گرفتن انجمن های بوم گردی استانی و ملی امروز صاحب سخنگاه هستید و بسیاری از مشکلات سالهای قبل مرتفع شده است.
شالبافیان با بیان اینکه هنوز مشکلاتی مانند: تسهیلات، تعرفه حامل های انرژی و تغییر کاربری باقی مانده و پیگیر رفع آنها هستیم افزود: اصلاح آئین نامه مجوز بوم گردیها، برگزاری دوره های آموزشی متناسب با بوم گردی و ثبت روز اقامت گاههای بوم گردی در تقویم رسمی کشوراز جمله اقداماتی بوده که در چند سال گذشته در راستای تقویت و گسترش این صنعت و معرفی فرهنگ بومی انجام شده است.وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت پنل های خورشیدی در بوم گردیها را بصورت نمونه در استان خراسان رضوی شروع کردیم و امیدواریم تا رویداد بعدی در چند استان دیگر گسترش یابد.
شالبافیان تشکل های بوم گردی استانی را ظرفیتی برای پیگیری مطالبات مدیران بوم گردیها دانست و با اشاره به عضویت نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی در کمیسیون جهش تولید و فراکسیون گردشگری گفت: امیدواریم مشوق ها و تخصیص های مالی به خانه های بوم گردی با پیگیری مهندس نصیری و حمایت دیگر نمایندگان توسعه پیدا کند تا از مشکلات این صنعت کاسته شود.
معاون وزیرمیراث فرهنگی با اشاره به اینکه برخی خانه های بوم گردی علیرغم ظرفیت خوبی که دارند ولی کسب و کارشان رونقی ندارد افزود: ما آماده ایم با همکاری تشکل های بوم گردی بازاریابی را به صورت اصولی انجام دهیم و رویداد بعدی نیز متناسب با این موضوع برگزار شود.
رئیس انجمن اقامت گاههای بوم گردی استان نیز با ارائه گزارشی گفت: 350 نفر از مدیران بوم گردی سراسر کشور،77 راهنمای گردشگری و 4 موسسه و شرکت مرتبط با بوم گردی با شرکت در 4 کلاس آموزشی، از تجارب یکدیگرو آموزش های نو در مدیریت بوم گردیها را فرا گرفتند.
کرباسچی تصریح کرد: در مدت سه برگزاری این رویداد کشوری، شرکت کنندگان از ظرفیت های مهم گردشگری فردوس مانند: قنات جهانی بلده، مساجد و بناهای تاریخی و منطقه گردشگری پلند بازدید کردند که مورد توجه مدیران بوم گردیها بخصوص راهنمایان گردشگری قرار گرفت و به طور حتم در رونق گردشگری فردوس تاثیرشگرفی خواهد گذاشت وی خواستار توجه ویژه دولت و مجلس به زیرساخت های بوم گردیها و تسهیلات این صنعت شد.
نصیری نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان و عشق آباد در مجلس ش نیز حمایت از بوم گردیها را حمایت از فرهنگ و هنر هر منطقه دانست و افزود: اینجانب یکی از حامیان گردشگری و رونق بوم گردیها هستم و در مجلس شورای اسلامی مشکلات این صنعت را پیگیری خواهم کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز گفت: در استان خراسان جنوبی پتاسنیل های مغفول مانده و طیف وسیعی از آداب و رسوم را داریم که رونق بوم گردی می تواند بر غنای فرهنگ زیست بوم کشور اثر گذارو بسیاری از ظرفیت ها را شکوفا کند .
جعفری تاکید کرد: توسعه استان با مشارکت بخش خصوصی امکان پذیر است و پرداخت تسهیلات به بوم گردیها در راستای رونق این صنعت مانند گذشته در دستور کارقرار دارد.
در این مراسم از دست اندرکاران برگزاری چهارمین رویداد تجربی ، آموزشی خانه های بوم گردی کشور تجلیل شد.
سربازی – رئیس اداره ثبت اسناد و املاک فردوس به تشریح قانون الزام به ثبت