چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۵

توسعه همکاری‌های معدنی با افغانستان، در اولویت امور استان

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر گسترش همکاری‌های معدنی با استان‌های فراه و هرات افغانستان، گفت: باید زمینه حضور سرمایه‌گذاران استان در بخش معدنی افغانستان فراهم شود و همزمان با حمایت از معادن فعال، از تعطیلی آنها و کاهش اشتغال در خراسان جنوبی جلوگیری کنیم.

 سید محمدرضا هاشمی در نشست شورای معادن خراسان جنوبی با قدردانی از سازمان نظام مهندسی معدن، اظهار کرد: انتظار می‌رود این مجموعه بیش از گذشته بر ظرفیت‌های معدنی استان و فرصت‌های همکاری با استان‌های فراه و هرات افغانستان متمرکز شود تا نتایج ملموسی برای توسعه خراسان جنوبی به همراه داشته باشد. وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از دانش فنی و آموزش در حوزه معدن افزود: باید از ظرفیت شرکت‌ها و متخصصان استفاده و زمینه انتقال دانش و تجربه را فراهم کنیم تا از فرصت‌های موجود به بهترین شکل بهره‌برداری شود.استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد برگزاری نشست مشترک با فعالان معدنی افغانستان را مطرح کرد و یادآور شد: لازم است نشستی با حضور فعالان معادن استان‌های فراه و هرات و سرمایه‌گذاران خراسان جنوبی برگزار شود تا زمینه همفکری، هم‌اندیشی و سرمایه‌گذاری مشترک در بخش معدن فراهم شود.وی همچنین بر استفاده از ظرفیت نمایندگی وزارت امور خارجه در استان برای توسعه تعاملات اقتصادی با افغانستان تاکید کرد و افزود: برگزاری نمایشگاه تخصصی معدن در خراسان جنوبی با حضور فعالان معدنی افغانستان می‌تواند نقش مؤثری در توسعه همکاری‌های دوجانبه ایفا کند.هاشمی درباره تمدید پروانه‌های معدنی نیز تصریح کرد: تمدید مجوزها باید بر اساس کار کارشناسی انجام شود و نباید به بهانه‌ای برای کاهش فعالیت معادن یا تعدیل نیرو تبدیل شود. وی با قدردانی از اقدامات انجام شده در حوزه صدور پروانه‌های اکتشاف و بهره‌برداری عنوان کرد: نباید اجازه دهیم معادن فعال استان تعطیل شوند و لازم است با مدیریت مناسب، از ظرفیت‌های موجود به نحو مطلوب صیانت شود. استاندار خراسان جنوبی همچنین خواستار پیگیری موضوع حقوق دولتی معادن شد و گفت: در این زمینه باید با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسات هماهنگی برگزار شود تا حمایت بیشتری از معادن خراسان جنوبی انجام شود. وی با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی بهره‌برداران معادن افزود: شرکت‌های معدنی باید حساب‌های بانکی خود را در استان خراسان جنوبی متمرکز کنند و استفاده از نیروهای بومی را در اولویت قرار دهند.

خراسان جنوبی رتبه نخست اکتشاف معدنی کشور را از آن خود کرد

معاون معدن اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه معادن، از کسب رتبه نخست کشوری توسط این استان در بخش پروانه‌های صادر شده اکتشاف و صدور گواهی کشف معادن در سه ماه نخست سال ۱۴۰۵ و نتایج موفقیت‌آمیز اولین مزایده‌های واگذاری معادن در خردادماه خبر داد.حمید شادنوش اظهار کرد: در سه ماه نخست سال جاری در بخش اکتشاف از مجموع ۷۷۳ پروانه موجود در استان ۱۸ پروانه جدید صادر شده که موجب کسب رتبه نخست کشور در این حوزه شده است. وی بیان کرد: در زمینه گواهی‌های کشف نیز با صادر شدن ۱۲ گواهی جدید از مجموع ۶۳ گواهی موجود، این استان موفق شده جایگاه نخست کشور را در این بخش از آن خود کند.معاون معدن اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: در بخش بهره‌برداری و استخراج، از مجموع ۸۸۹ پروانه بهره‌برداری در این استان هشت پروانه جدید در سه ماه نخست سال صادر شده که این میزان، خراسان جنوبی را در رتبه دوم کشور قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه در حوزه مجوزهای برداشت از مجموع ۱۹۵ مجوز موجود پنج مجوز جدید صادر شده است ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۵ تاکنون هیچ‌یک از پروانه‌های بهره‌برداری در این استان سلب صلاحیت نشده است. شادنوش در ادامه به بیان نتایج نخستین مزایده معادن و محدوده‌های معدنی سال ۱۴۰۵ پرداخت و عنوان کرد: در حوزه محدوده‌های اکتشافی که دارای شرایط واگذاری در مزایده خردادماه بودند در مجموع ۵۸ محدوده در معرض مزایده قرار گرفت که با استقبال گسترده ۱۲۶ متقاضی مواجه شد و در نهایت ۲۹ شرکت‌کننده به عنوان برنده این مزایده‌ها شناخته شدند.

افغانستان مهم‌ترین فرصت معدنی منطقه برای ایران

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی نیز در ادامه با تاکید بر ظرفیت‌های گسترده معدنی افغانستان گفت: این کشور با برخورداری از ذخایر معدنی بکر و نیاز گسترده به سرمایه، فناوری، خدمات فنی و زیرساخت امروز مهم‌ترین فرصت معدنی منطقه برای جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود و همجواری جغرافیایی، توان فنی و سابقه همکاری، مزیت رقابتی ایران را در این بازار تقویت کرده است.علیرضا جلالی‌فرد اظهار کرد: افغانستان اگرچه در سال‌های گذشته با چالش‌هایی همچون ناامنی، تحولات سیاسی، مهاجرت و مسائل مرزی روبه‌رو بوده اما در مقابل یکی از غنی‌ترین و در عین حال کمتر توسعه‌یافته‌ترین پهنه‌های معدنی منطقه را در اختیار دارد ظرفیتی که می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری همکاری‌های گسترده اقتصادی و فنی میان دو کشور باشد.وی افزود: بخش قابل توجهی از ذخایر معدنی افغانستان همچنان در مرحله شناسایی و اکتشاف مقدماتی قرار دارد و این موضوع فرصت مناسبی برای حضور شرکت‌های معدنی، مشاوران، پیمانکاران و سرمایه‌گذاران ایرانی فراهم کرده است.جلالی فرد با اشاره به نیازهای بخش معدن افغانستان تصریح کرد: توسعه این بخش علاوه بر سرمایه‌گذاری، به انتقال فناوری، ایجاد زیرساخت، ارائه خدمات مهندسی، آموزش نیروی انسانی و مدیریت پروژه نیاز دارد و پس از سال ۲۰۲۱ نیز معدن به یکی از محورهای اصلی سیاست‌های اقتصادی افغانستان تبدیل شده است. وی از «دیپلماسی علمی و انتقال دانش فنی» به عنوان یکی از مهم‌ترین بسترهای توسعه همکاری‌های معدنی میان دو کشور نام برد و گفت: در این چارچوب، همکاری دانشگاه‌های ایران با مراکز علمی افغانستان، اجرای طرح‌های پژوهشی مشترک، برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی، انتقال دانش فنی و استفاده از ظرفیت استادان و متخصصان ایرانی در دستور کار قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محمدی – مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی گفت: همزمان با ایام سوگواری حضرت

بیشتر

غلامی -رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از پیش‌بینی تولید ۵۴ هزار و ۶۰۰ تن

بیشتر

جعفری – مدیرکل راهداری خراسان جنوبی از آماده‌باش کامل نیروها و 23 مجتمع خدماتی برای

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت