یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳

بسته موفقیت

«تواریخ» آگاثیاس و «تاریخ‌نامه یوحنا سکوپای نیکیو»

کتاب «تواریخ» نوشته آگاثیاس و «تاریخ‌نامه یوحنا سکوپای نیکیو» با ترجمه محمود فاضلی‌بیرجندی در دست چاپ و انتشار قرار گرفت.فاضلی‌بیرجندی درباره این دو کتاب گفت: کتاب «تواریخ» آگاثیاس از سرچشمه‌های ناب تاریخ، و به سخنی از سرچشمه‌های کلاسیک تاریخ باستان است. وی این کتاب را به روز و روزگار‌ پختگی و کمال خویش نوشته است. آگاثیاس تواریخ را در پنج کتاب سامان داده و گمان می‌رود که پایان تواریخ، پایان زندگی تاریخ‌نگار بوده است.وی افزود: آگاثیاس تاریخ‌نگاری اهل میرینیا بود، در آسیای صغیر یا ترکیه امروزی که در روزگار باستان، قلمرو امپراتوری روم خاوری بود. تاریخ زندگانی او درست دانسته نیست، اما گمان می‌رود که پیرامون سال 532 م. زاده شده است. تاریخ درگذشت او هم، هم‌چون تاریخ زادنش، دانسته نیست.این پژوهشگر تاریخ بیان کرد: نویسنده در این گاه‌به‌گاه به دیگرگشت‌های اجتماعی و نیز برخی رویدادهای فکری نگریسته است. شاید از این دسته آگاهی‌ها یکی نمونه برجسته آن باشد که از دلبستگی خسرو، شاهنشاه پارس به فلسفه و دوستی او با فیلسوفان آورده است. می‌نویسد که خسرو با نوشته‌ها و آرای افلاطون و ارسطو از راه گردانیده‌های آثار آنان به زبان پهلوی خوب آشنا بوده است. فاضلی‌بیرجندی با اشاره به این‌که نشر لاهیتا عهده‌دار نشر این کتاب را در دست دارد، افزود: پیش‌تر در برخی از منابع نشان‌هایی جسته و گریخته از این باره دیده‌ایم. اما این جا نخستین بار است که تاریخ‌نگاری رومی از آن گزارش داده است. دیگر گزارش آگاثیاس از برخی آداب و رسوم زرتشتیان است که ای بسا باب پسند زرتشتیان نباشد اما داستانی است و گواهی است از آن چه رومیان روزگار ساسانیان در باره زرتشتیان می‌دانسته‌انداین پژوهشگر تاریخ به دیگر کتاب در دست چاپ خود با عنوان «تاریخ‌نامه یوحنا سکوپای نیکیو» اشاره کرد و گفت: این کتاب تاریخی همگانی است از دنیا، از آغاز آفرینش تا به روزگار زندگانی نگارنده قبطی آن. در این کتاب نخستین بار خبرهای لشکرکشی پارس­‌ها را به مصر از نگاه یکی از باشندگان آن سرزمین دیده است.

عاداتی که حتما باید ترک کنید
هیچ چیز مانند شیرینی شما را با موجی ناگهانی از انرژی و سپس افت انرژی شدید روبرو نمی کند. اگر عادت دارید صبحانه یک ظرف بزرگ میوه بخورید، تعجبی هم ندارد که دو ساعت بعد مجبور شوید برای بیدار ماندن به قهوه پناه ببرید. میزان شکر را در رژیم غذایی خود در حداقل نگهدارید و سعی کنید انرژی مورد نیاز خود را از کربوهیدرات های طولانی اثر تامین کنید. کافیست آزمایش کنید و یک هفته در حین صرف صبحانه تلویزیون تماشا کنید و سپس یک هفته صبحانه خود را همراه با موزیک کلاسیک ملایمی میل کنید. تفاوتی که احساس می کنید غیر قابل تصور خواهد بود. تماشای تلویزیون باعث می شود در طول روز تحریک پذیر بوده و از سطح انرژی پایینی برخوردار باشید. اما گوش دادن به موزیک ذهن شما را با انبوهی از ایده های جدید پر می سازد. بعضی ها عقیده دارند “اگر سر وقت برسی یعنی تاخیر داشته ای”. حق با آنهاست. اگر همیشه دقیقا راس ساعت مقرر در محل کار خود حاضر می شوید یا شاید هم پس از زمان مقرر، متاسفانه روند نامناسبی را در پیش گرفته اید. به خاطر داشته باشید که اگر 10-5 دقیقه زودتر از زمان مقرر در محل حاضر شوید، از نظر ذهنی آمادگی بیشتری پیدا می کنید. همه ما با این حس که تصور می کنیم گوشی مان در جیب مان زنگ خورده و متوجه نشده ایم آشناییم. این عادتی است که بلافاصله پس از این احساس هم باید موبایلمان را چک کنیم. این عادت از این تمایل ناشی می شود که ما انسان ها اصولا همیشه منتظر موردی هستیم که حواس ما را پرت کند. تعداد دفعاتی که گوشی خود را چک می کنید را به حداقل برسانید.

روستای ماخونیک

این روستا یکی از ده روستای عجیب ایران به دلیل ویژگی های زیستی و جلوه های قومی و فرهنگی منحصر به فرد آن است و نظر پژوهشگران و سیاحان را به خود جلب کرده و تحسین و شگفتی آن ها را برانگیخته است . روستای ماخونیک واقع در شرقی ترین خاک این مرز و بوم از توابع شهرستان سربیشه است . در مورد وجه تسمیه ماخونیک با استناد به معتبرترین اسناد با قدمت ۳۰۰ ساله و ادعای قدیمی های روستا به این نتیجه رسیدیم که نام قدیم ماخونیک « مادخونیک » بوده که از دو جزء « ماد » و « خونیک » تشکیل شده است .
ماد نام قومی آریایی و خونیک نیز به معنی محل سرد و خنک است و در کل مادخونیک به معنی مکانی سرد است که قوم ماد در آنجا ساکن بودند . از ویژگی های بارز مردم ماخونیک کوتاهی قد آنهاست. متوسط قد اهالی این روستا ۸۰ تا ۱۲۰ سانتی متر است . یکی دیگر از ویژگی های روستای ماخونیک طرز معماری خانه هاست مسکن هایی که بر خلاف خانه های عادی در زیر زمین ساخته می شوند و گاه سقف آنها هم سطح زمین است .
سقف هایی که از خار و خاشاک و یا گل هستند. سقف این خانه ها کوتاه است و تقریبا یک متر داخل زمین قرار دارد. نصف بیشتر خانه داخل زمین است و به همین دلیل و نیز با وجود دیوارهای ضخیم هم در تابستان بسیار خنک است و در زمستان بسیار سرد است. سقف خانه ها چوبی است. بعضی خانه ها دایره وار و بعضی مربع شکل هستند . تمام خانه های روستا به مسجد اصلی روستا که در وسط ده قرار دارد؛ راه دارند . ماخونیک با دنیای متمدن امروزی غریبه است و در حال حاضر گردشگران خارجی و داخلی زیادی از این روستا دیدن می‌کنند.
شاید تنها منبع تاریخی که به توان نام و نشانی از روستای ماخونیک را در آن پیدا کرد، سفرنامه خراسان و سیستان کلنل چارلز ادوارد دبیت باشد که در دوره قاجار و در عهد ناصری به ایران آمده بود و در کتاب خود به توصیف منطقه ماخونیک پرداخته است؛ اما اینکه چرا این روستا به این نام خوانده می‎شود چندین روایت وجود دارد.این روستا در ۱۴۳ کیلومتری بیرجند و در مرز مشترک ایران و افغانستان قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت