برنا – استاندار خراسان جنوبی دیروز با حضور جمعی از مدیران کل استان از شهرستان زیرکوه بازدید و از نزدیک خسارت های وارده به این شهرستان در پی سیل اخیر را مورد بررسی قرار داد.
دستور استاندار و ترک جلسه برای بررسی بندهای خاکی زیرکوه
استاندار خراسان جنوبی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در ریزکوه برگزار شد به مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری، آب و فاضلاب و آب منطقه ای استان دستور داد که بازدید فوری از بندهای خاکی این شهرستان داشته باشند که این مدیران مجبور به ترک جلسه و اجابت دستور استاندار شدند. جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی دیروز در جلسه ستاد مدیریت بحران خراسان جنوبی در شهرستان زیرکوه به مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری، آب و فاضلاب و آب منطقه ای استان، برای بازدید فوری از بندهای خاکی سطح شهرستان که بر اثر بارندگی های اخیر سرریز شده و احتمال شکستگی وجود دارد به منظور رفع سریع مشکل و کارشناسی موضوع با توجه به اعلام بارندگی های پیش رو و هشدار سطح نارنجی هواشناسی دستور داد.به گفته وی با توجه به حساسیت موضوع این مدیران کل با دستور استاندار با ترک جلسه به بندهای اعلام شده اعزام و بقیه دستگاه ها مکلف به همکاری و تعامل با این سه دستگاه شدند.
استاندار در ادامه جلسه گفت: مدیران دستگاهها از همان ابتدای بحران پای کار بودند و کار تیمی و فضای همدلی باعث شد سطح خسارات پایین بیاید و این همدلی ها و پای کار بودنها در استان لذت بخش است. وی افزود: طی بازدیدهای امروز از مناطق سیل زده و خسارت دیده زیرکوه کل این بحران را می شود به سه بخش تقسیم کرد که بخش اول همین همراهی و همدلی های دستگاهها و مدیران برای مدیریت بحران بود و بخش دوم اکنون است و بخش سوم دراز مدت است که در سطح دراز مدت یعنی اینکه ارزیابی های کامل و جامع صورت بگیرد تا کار اساسی و اصولی انجام شود . استاندار در ادامه گفت: در سطح میان مدت که در دو سه هفته آینده باید مدیریت شود این است که حساسیت سازی در مورد عمق فاجعه در شهرستان صورت و پیگیری تامین منابع جهت جبران خسارتها انجام شود و باید کارهایی بکنیم که اگر فردا شب سامانه بارشی بیاید آمادگی وجود داشته باشد و مردم از حالت اضطرار بیرون بیایند و همچنین جاده ها و قنوات باز شود.
عمق فاجعه سیل در زیرکوه بالاست و نیاز است که کار جهادی انجام شود
فرماندار زیرکوه نیز بیان داشت: از همان ساعت اولیه که شهرستان ما دچار آبگرفتگی و سیل شد ، دستگاههای امداد رسان و خدماتی وارد عمل شدند و با همدلی و همفکری توانستیم این سیل را مدیریت کنیم ولی با تمام این وجود خسارات زیادی به زیر ساختهای شهرستان وارد شد.وی ضمن تشکر از حضور با اولویت استاندار در شهرستان زیرکوه و بازدید از خسارتها گفت : درخواست مردم این است که ببینند که تیمهای ارزیاب وارد روستاها شدند و با مردم گفتگو کنند و خسارتها را برآورد و نسبت به ترمیم و بازسازی اقدام نمایند چرا که توان دستگاههای سطح شهرستان ما محدود است. غیرتی بیان داشت: درخواست ما از استان در ساعات اولیه تیم ارزیاب بود و از آنجایی که عمق فاجعه بسیار زیاد است ، میطلبد تا کار جهادی انجام شود و با توجه به فصل حساسی که در آن قرار داریم بویژه در بحث جهاد کشاورزی و قنوات ضروریست که نیروهای زبده و متخصص در شهرستان حاضر شوند و سریعتر نسبت به ارائه راه حل و شروع کار اقدام نمایند. وی گفت : جاده های بین مزارع اکثر روستاها تخریب شده و کشاورزان دسترسی به محصول کشاورزی خود ندارند و لازم است چند گریدر در شهرستان حاضر شوند و سریعا نسبت به بازگشایی جاده های بین مزارع اقدام کنند . وی با اشاره به ادامه دارد بودن بارندگی ها و صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی گفت: از آنجایی که تعدادی سد و بند خاکی مشابه سد دوازده امام در شهرستان وجود دارد و احتمال خطر شکستگی بسیار بالاست ، ضروری است که راهکار درست و اساسی ارائه شود که امکان اجرا هم داشته باشد تا از خسارات بیشتر جلوگیری گردد. فرماندار زیرکوه در پایان گفت: درخواست داریم که چاههای کشاورزی آسیب دیده ترمیم شود و با توجه به اینکه ۹۰۰ کیلومتر راه عشایری داریم و الان فصل کوچ عشایر است نیاز است که تعدادی گریدر با حضور در شهرستان نسبت به بازگشایی این راههای عشایری نیز باز شود.