رمان جنگ و صلح اثر لئو تولستوی
جنگ و صلح اثری سراسر شگفتی است که هر خوانندهای را در خود غرق میکند. اثری که برخی از منتقدین آن را کاملترین رمان تاریخ میدانند. لئون تالستوی در طول زندگی خود سه رمان برجسته نوشت اما عمده شهرت خود را مدیون جنگ و صلح است. آنا کارنینا و مرگ ایوان ایلیچ، دو کتاب دیگر از تالستوی است که شایسته مطالعه هستند. تالستوی عقیده داشت رمان وسیلهای برای آموزش روح و روان است و چیزی که در جنگ و صلح وجود دارد، دقیقا وسیلهای برای آموزش روح و روان است. پشت جلد اول این رمان آمده است:
جنگ و صلح در شمار آن معدود آثار ادبی است که فراتر از معیارهای عادی داوریهای ادبی قرار میگیرند؛ رمانی است با جهانی بینهایت گسترده که از دورانی خطیر سخن میگوید. پردامنهترین حماسه عصر خود است: یک «ایلیاد» بهروز شده. جنگ و صلح تصویر کاملی از روسیه آن زمان است، تصویر کاملی از همه چیزهایی است که در آنها، مردم سعادت و عظمت، اندوه و خواری خود را مییابند. یک عالم چهره و شور و شوق در این رمان موج میزنند.تالستوی زمانی نوشتن جنگ و صلح را آغاز کرد که ۳۵ ساله بود، و این سنی است که در آن استعداد آفرینش یک نویسنده معمولا در حد کمال است و هنگامی آن را به پایان برد که ۷ سال گذشته بود. رمان با ماجرای یک مهمانی آغاز میشود. صلح و آرامش در همهجا برقرار است و خواننده در این مهمانی با برخی از شخصیتهای مهم کتاب آشنا میشود. این مهمانی وضعیت جامعه اشرافزاده را قبل از جنگ نشان میدهد.
اما در اواخر همین مهمانی که سراسر شادی و زیبایی است، زمزمههایی از جنگ وجود دارد. افراد مختلف درباره ناپلئون صحبت میکنند که چگونه در اروپا ناآرامی ایجاد کرده است و به دنبال کشورکشایی در جهان است. جوانان با حرارت از ناپلئون صحبت میکنند و هیچ فکر نمیکنند که او ممکن است روزی به روسیه هم حمله کند. همچنین از اعلامیههای جنگ میگویند و اینکه آیا باید در جنگ احتمالی شرکت کنند یا نه. پس از این مهمانی، فضای کتاب رفتهرفته به سمت جنگ میرود. شخصیتهای مهم از پیوستن به ارتش میگویند. ادامه داستان را بخوانید…
19 رمضان ؛ شب قدر و ضربت خوردن حضرت علی (ع)
شب ضربت خوردن امام علی (ع) به شامگاه ۱۸ رمضان و شب ۱۹ رمضان گفته میشود.
در سحرگاه ۱۹ رمضان سال ۴۰ق امام علی (ع)، امام اول شیعیان با ضربه شمشیر زخمی شد. این واقعه در مسجد کوفه توسط ابن ملجم مرادی اتفاق افتاد و به شهادت امام علی (ع) در روز ۲۱ رمضان انجامید.
روایاتی وجود دارد که امام هنگامی که وارد مسجد شد مورد حمله واقع شد، نقلهای دیگری حاکی از آن است که امام در حال بیدار کردن مردم برای نماز بود.در مقابل از میثم تمار نقل شده که امام علی در حال نماز بود که ابن ملجم بر سر او ضربه زد جعده بن هبیره یا نواده او به جای امام نماز را ادامه داد. هنگامی که آن حضرت وارد محراب مسجد شد و مشغول خواندن نماز گردید و سر از سجده اول برداشت، نخست شبیث بن بجره با شمشیر برّان بر وی هجوم آورد، ولیکن شمشیرش به طاق محراب اصابت کرد و پس از او، عبدالرحمن بن ملجم مرادی فریادی برداشت: و شمشیر خویش را بر فرق نازنین حضرت علی(ع) فرود آورد و سر مبارکش را تا به محل سجده گاهش شکافت.حضرت علی(ع) در محراب مسجد، افتاد و در همان هنگام فرمود: سوگند به خدای کعبه، رستگار شدم. نمازگزاران مسجد کوفه، برخی در پی شبیب و ابن ملجم رفته تا آن ها را بیابند و برخی در اطراف حضرت علی(ع) گرد آمده وبه سر و صورت خود می زدند و برای آن حضرت گریه می نمودند.حضرت علی(ع)، فرمود: این همان وعده ای است که خداوند متعال و رسول گرامی اش به من داده اند.
روستای گردشگری بویک
روستای بویک از روستاهای دهستان شاخنات از توابع بخش مرکزی شهرستان بیرجند است و بهعنوان یکی از مقاصد روستاگردی و جاذبه های گردشگری بیرجند شناخته میشود. این روستا با برخورداری از پوشش گیاهی متنوع و گسترهای گوناگون از پرندگان مورد توجه گردشگران قرار دارد. . بویک یکی از روستاهای سرسبزی است که در دل کوه ها واقع شده است. شغل اصلی مردم روستا، کشاورزی و دامداری بوده و از عمده محصولات کشاورزی این روستا می توان عناب و زرشک را نام برد که با آن امرار معاش می کنند. روستای بویک که در منطقه سرسبز شاخنات قرار گرفته است، با برخورداری از پوشش گیاهی زیبا و هم چنین وجود گونه های متنوعی از پرندگان همواره مورد توجه گردشگران بوده است. آرامگاه امامزاده موجود در روستا نیز فرصت بازید از یک مکان تاریخی را برای گردشگران مهیا می سازد. دیدن این روستا حس خوبی به شما خواهد داد.