علی عبداللهی

سید علی عبداللهی شاعر، مترجم و پژوهشگر معاصر در ۱۰ فروردین ۱۳۴۷ در روستای سیوجان از توابع شهرستان بیرجند به دنیا آمد. روستایی که کلیه ساکنان آن را سادات تشکیل می دهند. خود عبداللهی درباره خاطرات دوران کوکی اش می گوید: “من فرزند اول خانواده ‌ای یازده نفره هستم. پدرم کشاورز فقیر و بی‌سوادی است که از کودکی در کنارش و روی زمین کار کرده‌ام. برای گذران زندگی‌ام هر کاری که فکر کنید انجام داده‌ام. کارگری، کار در هتل، کار در قنات در صد متری زیرزمین، شاگردی کامیون، پل‌سازی، کار در دفتر فنی و… برای همین همواره به کار بیش از حرف و سخن‌پردازی اهمیت می‌دهم.” با همین وضعیت سخت دوران ابتدایی و راهنمایی را در همان روستا سپری کرد و برای ادامه تحصیل در دوره دبیرستان به شهر بیرجند آمد و سرودن شعر را نیز از همان دوران آغاز کرد. “انگیزه اولیه شاعری ام، عشق بود. عشقی که نه به وصال رسید نه به همدلی و همزبانی و نه حتی به مرحله ابراز. در آغاز غزل می‌ گفتم تحت تاثیر مولوی برای همان عشق که مریم ن. بود و غزل‌هایم حال و هوای عاشقانه و مثلا عارفانه داشت و مطلع اولین غزلم این بود: «در راه عشق‌ات سَر دهَم، همچون عقابان پَر کشم/ مست از می نابَت شوم، از ساغرت ساغر کشم.»” عبداللهی پس از اتمام دوران دبیرستان در بیرجند در کنکور سراسری شرکت کرد و در رشته زبان و ادبیات آلمانی دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته شد و تحصیلاتش را تا اخذ مدرک کارشناسی ارشد همین رشته در دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد. “بعدها به تهران آمدم و ادبیات آلمانی خواندم. از آن به بعد دیگر تحت تاثیر مولوی نبودم و با شعر نو و شعر جهان از طریق زبان آلمانی آشنا شدم کارشناسی ارشد ادبیات آلمانی را در تهران، دانشگاه تربیت مدرس گرفتم و رسما به کار ترجمه، پژوهش و تدریس پرداختم.”عبداللهی در سه زمینه‌ی شعر و نثر آلمانی، فلسفه و ادبیات نوجوانان متشخص است. از او پنج دفتر شعر منتشر شده است و تاکنون بیش از چهل کتاب به فارسی ترجمه کرده که بارها به چاپ مجدد رسیده اند.

بی‌ادب ها هرگز موفق نمی‌شوند!
هیچ کس دوست ندارد با شخصی که خودبزرگ‌بین است، ارتباطی داشته باشد. کسانی که خودشیفته هستند و بحث ها را به انحصار خود در می آورند و اغلب موضوع را به سمت نظرات، توانایی ها، اقدامات و کارهای خود می کشانند. آن ها آن قدر به علایق خود بزرگ شان توجه دارند که جایی برای توجه به علایق دیگران باقی نمی ماند. افرادی که به سرعت نتیجه گیری می کنند، به ندرت به سرزمین موفقیت گام می نهند. اغلب از روی ظاهر و بدون بررسی آن چه که در نهان وجود دارد، در مورد افراد و شرایط پیش داوری می کنیم. مردی میان سال با لباس کار فرسوده وارد اتاق نمایش شرکت کرایسلر در ویرجینیا شد طبیعی است که بخواهیم مردم ما را دوست بدارند. ما از دوستان مان قدرت و الهام می گیریم. محبت دوستی مایه دلگرمی ست. اما وقتی تلاش می کنید که دوستی را به هر قیمتی به دست آورید، محصول خود را بی ارزش می کنید. در پایان احترامی برای خود باقی نمی گذارید و دیگران هم احترامی برای شما قائل نیستند. با قرار دادن استانداردهای بالا و تلاش برای رسیدن به آن ها، احترام به دست می آورید. برخی افراد از آن طرف دیوار می افتند. آن ها حرف دیگران را قطع می کنند و بدون توجه به احساسات طرف مقابل، از آن چه که در ذهن شان می گذرد داد سخن می دهند. آن ها فکر می کنند که دنیا باید بر طبق برنامه آن ها پیش برود. بنابراین در هر زمان که مناسب بدانند در قرار ملاقات ها حاضر می شوند و اگر دیگران را منتظر بگذارند، شدت عمل است. در نظر آنان، امتیاز دادن به افراد نشانه ضعف است.

غار پهلوان از جاهای دیدنی زیرکوه

غار پهلوان در دامنه رشته کوه شاسکوه، ۱۰ کیلومتری غرب روستای استند، واقع شده است. غار باستانی پهلوان دارای چندین حوض بوده و نشانه های از زندگی در آن مشاهده می شود. طول این غار به ۵۰ متر می رسد و از دو دهانه تشکیل شده است. یکی از این دو دهانه تنگ و باریک بوده و دهانه ی دیگر عریض تر و مرتفع تر می باشد. داخل غار برخلاف ورودی آن از ارتفاع زیادی برخوردار بوده و بقایای زیادی از آثار معماری در آن دیده می شود. آثاری چون دیوارهایی از جنس سنگ، آجر با ملات ساروج و گچ، که در داخل غار پراکنده اند. همچنین به نسبت کمتری بقایای سفالی در داخل غار وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فردا ۲۱ اردیبهشت ماه دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه بیرجند ،

بیشتر

امین جم – از پنجشنبه هفته پیش و با شروع تبلیغات نامزد های انتخابات مجلس

بیشتر

نسرین کاری- برای اولین بار در تاریخ اسکواش خراسان جنوبی ۴ بازیکن نوجوان به نام

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت