زمین های بلوکه شده برای توسعه ی انرژی های نو تعیین تکلیف می شود

محمودآبادی- یکی از مشکلات سرمایه گذاران در بخش انرژی های نو در استان بلوکه شدن زمین هایی است که در نزدیک پست های برق قرار دارد. رشد توسعه و امنیت جوامع انسانی همواره موازی با تولید و مصرف انرژی بوده است، لذا محدود بودن منابع انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشارات گازهای گلخانه در حال حاضر از جمله مسائلی است که موجب ایجاد دگرگونی های بسیاری در توسعه فناوری های مختلف شده است، از طرفی تجدید هر ساله این بحران در کشورهای مختلف جهان بسیاری از این کشورها را بر آن داشته است که با حرکت به سمت منابع جایگزین وتجدیدپذیر انرژی سبد مصرفی انرژی در کشور خود را تغییر داده وزمینه را به منظور توسعه استفاده هر چه بیشتر از منابع در کشور خود فراهم کند. بنابراین با توجه به برخورداری از پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی تجدید پذیر در کشورمان و به خصوص استان خراسان جنوبی با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی و دالان های بادی ،توسعه منطقی این منابع ارزشمند وخدادادی موجه به نظر می رسد چرا که از این طریق می توان در جهت اهداف و سیاست های توسعه پایدار اقتصادی و مدیریت مصرف انرژی گام برداشت. اما تمام این داشته ها در کنار چالش هایی که برای سرمایه گذاران این حوزه در خراسان جنوبی وجود دارد نشان می دهد هنوز نتوانسته ایم بازار انرزی های نو را در دست گرفته،این در حالی است که خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۴۰۰ کیلیومتر مرز مشترک با افغانستان می تواند صادر کننده ی مهمی در حوزه ی برق تولیدی حداقل از انرژی خورشیدی باشد.

اراضی مرغوب انحصار شده

معاون اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار آوا در این باره ی می گوید: مسئله خاصی که برای انرژی های نو وجود دارد و در استان باید برای آن تدبیر شود این است که خیلی از اراضی مرغوب که کنار پست های ۱۳۲و یا۴۰۰توزیع و خطوط انتقال برق است، توسط عده ای بلوکه شده که باید شناسایی و خلع ید شوند، یعنی متقاضیانی که اقدامی در سال های قبل انجام نداده اند این اراضی را باید از آنها پس گرفت. محمد بهروزی می افزاید: کار دیگری که در بحث انرژی های نو باید انجام شود این است که اگر تولید کننده می تواند در کشور پنل تولید کند ظرفیت تولیدی خود را افزایش دهد، یا باید تسهیلاتی بدهیم که پنل های خارجی‌ با برندهای خوب و معتبر که بهره وری و راندمان بالایی دارند را بتوانیم وارد کنیم و همچنین فرآیند واردات پنل های خورشیدی را تسهیل کنیم. به گفته ی وی یکی از دغدغه های سرمایه گذاران ما در حوزه انرژی های خورشیدی این است که واردات به کندی صورت می گیرد به طوری که اول باید در وزارتخانه ثبت سفارش شود و بعد برای اولویت بندی تایید شود و بعد با شرایط موجود پنل را وارد کنند که این فرآیند هزینه ها را افزایش می دهد. وی ادامه می دهد: متاسفانه ما تولید کننده مناسب که بتواند پاسخگوی نیاز کشور در داخل باشد نداریم،چندین شرکت هستند که در این خصوص کار می کنند، اما ظرفیت تولید سالیانه آنها پاسخگوی بازار نیست،پس باید سعی شود تجهیزاتی مثل پنل و اینورتر که در کشور تولید کمی دارند تسهیلاتی قائل شویم تا بتوانند به راحتی آن را وارد کنند.بهروزی تصریح می کند: شکی در اینکه ما باید به سمت انرژی های تجدید پذیر برویم نیست، چون ناگزیر هستیم بزودی بیشتر بار تولید انرژی خود را از انرژی های تجدید پذیر که خداوند در اختیار ما گذاشته با هزینه کم و مناسب تامین کنیم. معاون اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه انرژی های پاک در تغییرات اقلیمی موثر است اضافه می کند: این انرژی می تواند به ما و کره زمین که در آن زندگی می کنیم کمک کند و آلودگی هایی از جمله دی اکسیدکربن را که بخشی از آنها حاصل سوختن سوخت های فسیلی است را کاهش دهد.

سیاست گذاری برای قوانین به روز تر

وی می گوید: بنابراین باید خود را آماده کنیم، قوانین و مقرراتی را تدوین و سیاست گذاری کنیم تا بهترین و شایسته ترین استفاده را از آن ببریم تا مثل دیگر کشورها بهره وری کاملی از آن داشته باشیم.بهروزی با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که شرایط خوبی در این خصوص دارد یادآور می شود: طبق مطالعات صورت گرفته هم به لحاظ زاویه تابش و روزهای آفتابی و میزان حرارت وضعیت خوب و ایده آلی داریم و همینطور دکل های بادسنجی که در مناطق مختلف استان نصب شده است تایید کننده این موضوع هستند که ما می توانیم در خصوص انرژی های بادی نیز استفاده هایی داشته باشیم. وی درباره ی تسهیل روند سرمایه گذاری در استان به ویژه برای انرژی های نو می گوید: مقداری از کارها انجام شده،به طور مثال نرخ هایی که وزارت نیرو از تولید کننده می تواند انرژی تولیدی را بخرد ابلاغ و اصلاح شده است. وی توضیح می دهد: در سال های قبل تغییرات قیمت ارز باعث شده بود که برای سرمایه گذاران خارجی خیلی مزیت نسبی خاصی نداشته باشد، اما برای سرمایه گذار داخلی با توجه به نرخ های مصوب این تمایل به کار وجود دارد. وی یاد آور می شود: کمیته امداد در تلاش است تا منازل مددجویان خود که این پتانسیل را در بحث پنل های خورشیدی دارند شناسایی و با نصب این پنل ها برای آنها درآمدزایی کند،بر این اساس نهادهای حمایتی و دستگاه های متولی آمده اند تا بخش مهمی از کار را انجام دهند.

قوانین دست و پاگیر صدور مجوز

معاون اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از صدور قوانین جدید برای کاهش زمان ارائه ی مجوز ها خبر داده و می گوید: اقداماتی در وزارت اقتصاد در حال انجام است تا گره هایی که در بحث صدور مجوز هست را رفع کنیم که مطمئنا در انرژی های خورشیدی می تواند تحول شگرفی را ایجاد کند. بهروزی می افزاید: اخیرا مجلس قانونی مصوب کرد که همه افرادی که دنبال مجوز هستند از سامانه جامع و یکپارچه ای که طراحی شده می توانند این مجوز را بگیرند.ما نیز به کمک این سامانه می توانیم به راحتی نظارت و کنترل کنیم تا تخلفی صورت نگیرد. وی ادامه می دهد: ما در مرکز ملی کاهش فضای کسب و کار کشور که در وزارت اقتصاد مستقر است می خواهیم با سامانه G4B همه مجوزهای کشور را ساماندهی کنیم. وی اضافه می کند: در بحث سند توسعه استان و کمیته شناسایی فرصت ها و کمیته های مرتبط با این ستاد در حال شناسایی پروژه های اولویت دار هستیم این پروژه ها به عنوان پروژه پیشران می توانند عمل کنند تا هم به توسعه استان کمک کنند و هم ارتباطات پیشینه و پسینه محکمی با سایر پروژه های مشابه ایجاد کنند. امید است با تسهیل روند مجوز ها در سرمایه گذاری برای انرژی های نو بتوانیم شرایط استان را به سمتی ببریم که توسعه ی اقتصادی بیش تری را برای ساکنان این استان رقم بزنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نسرین کاری – دکتر نگین ناصح، اولین بانوی دریافت کننده بالاترین جایزۀ علمی بنیاد ملّی

بیشتر

بهروزی فر- نهم اردیبهشت ماه در تقویم مناسبت ها، “روز ملی شوراها” نام گرفته، ۲۵

بیشتر

سلام. بارندگی های اخیر در استان و مخصوصا در شهر زیرکوه نشان داد که با

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت