دکتر نگین ناصح، موفق به دریافت بالاترین جایزۀ علمی بنیاد ملّی نخبگان شد

نسرین کاری – دکتر نگین ناصح، اولین بانوی دریافت کننده بالاترین جایزۀ علمی بنیاد ملّی نخبگان (جایزه مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی) در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند شد. وی از اواخر سال ۱۳۹۷ تا کنون، به عنوان عضو هیئت علمی در این دانشگاه مشغول به خدمت است و هم اکنون عضو گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشکدۀ بهداشت آن دانشگاه می باشد. این بانوی فرهیختۀ بیرجندی، اواسط دهۀ ۱۳۶۰ در یک خانواده فرهنگی در شهر بیرجند متولد شد و دوران راهنمایی و دبیرستان را در مدارس نمونه دولتی آن شهر گذراند.

کسب عنوان “دارندۀ معدل برتر کشور” در مقطع کارشناسی ارشد و “دانشجوی نمونه کشور” در مقطع دکتری تخصصی
نگین ناصح یادآور شد: تحصیلات دانشگاهی را با دورۀ روزانه کارشناسی رشته مهندسی محیط زیست در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کردم و مقاطع تحصیلات تکمیلی را در تهران در همین رشته با گرایش آلودگی های محیط زیست به پایان رساندم و در هر دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی رتبه اول شدم. وی با بیان اینکه در دورۀ کارشناسی ارشد عنوان “دارندۀ معدل برتر کشور” را بدست آوردم، اضافه کرد: با کسب این موفقیت، توانستم با سهمیۀ استعدادهای درخشان وارد مقطع دکتری تخصصی شوم و در آزمون جامع دکتری نیز نفر اول شدم و این دوره را ۳ ساله به پایان رساندم. وی با اشاره به اینکه در حین تحصیل در مقطع دکتری تخصصی توانستم به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه محل تحصیلم و سپس به عنوان دانشجوی نمونه استان تهران برگزیده شوم، ادامه داد: نهایتاً با یاری خداوند متعال در سال ۱۳۹۶ مقام “دانشجوی نمونۀ کشور” را کسب کردم. وی یادآور شد: به علاوه در سال ۱۳۹۸ نیز مجدد توانستم در رقابت ملّی انتخاب “دانشجوی نمونۀ کشوری” پذیرفته شوم و در بهمن ماه آن سال در نهاد ریاست جمهوری مورد تقدیر معاون اول رئیس جمهور وقت قرار گرفتم.

برندۀ جایزه نوبل ایرانی برای اولین بار در خراسان جنوبی
ناصح یادآور شد: در سال ۱۳۹۹ نیز برندۀ جایزه نوبل ایرانی “پنجاه و هشتمین جایزۀ ویژۀ بنیاد البرز” شدم. این بنیاد بیش از نیم قرن است که نخبگان برتر علمی کشور را مورد حمایت و تشویق خود قرار می دهد و این امر را به صورت مستمر و سالانه از طریق اعطای “جایزۀ ویژۀ بنیاد البرز” برگزار می نماید. وی ادامۀ بیان موفقیت های خود، به اخذ تسهیلاتی چون “شهید شهریاری”، “شهید تهرانی مقدم” و “شهید احمدی روشن” از بنیاد ملی نخبگان و نیز مجری طرح بازدیدهای علمی، صنعتی و فرهنگی آن بنیاد، اشاره کرد و اضافه کرد: انتشار ۵۰ مقالۀ ISI در مجلات معتبر بین المللی، ارائه حدود ۸۰ مقالۀ علمی در مجلات علمی-پژوهشی (ISC) و همایش های بین المللی و ملّی، چاپ ۵ عنوان کتاب دانشگاهی (مصوب شورای نشر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند)، ثبت ۳ اختراع، داوری مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی و به علاوه مجری یا همکار بیش از ۲۰ طرح تحقیقاتی دانشگاهی و برون دانشگاهی را نیز در کارنامه علمی ۵ ساله خود دارد.

خانواده فرهنگی و علمی با پژوهش عجین شده داشتم
وی در پاسخ به سوال دربارۀ علل موفقیت هایش، در درجۀ اول به توکل بر خدای متعال اشاره کرد و گفت: بازهم خدای مهربان را باید شاکر باشم که در یک خانواده فرهنگی و علم دوست، متولد شدم. وی با اشاره به اینکه پدر و مادرم هر دو از دبیران بازنشسته بیرجند هستند، یادآور شد: من فرزند آخر خانواده می باشم و برادران و خواهرم نیز با تحصیلات عالی در مشاغل دانشگاهی، پزشکی و فرهنگی مشغول به خدمت هستند، خب قدر مسلم است که فضای خانه علمی بود و من هم الگوهای خوبی را در منزل داشتم و به نوعی با موضوع پژوهش و درس عجین گشتم. این بانوی فرهیخته بیرجندی با بیان اینکه پدر و مادرم همیشه فرزندانشان را به عنوان سرمایه های خود خطاب می کردند و به حق از هیچ کمک عاطفی و مادی برایمان فروگذار نکردند، اظهار کرد: دستشان را می بوسم و امیدوارم با توفیقات کسب شده توانسته باشم ذره ای از محبت ها و حمایت های بی دریغشان را پاسخگو باشم. وی افزود: به علاوه وظیفۀ خود می دانم از صمیم قلب قدردان زحمات معلمان و اساتید بسیار خوبم چه در دوران تحصیل مدرسه و همچنین دانشگاه باشم که قدر مسلم نقش به سزایی در زندگی علمی و اجتماعی من داشتند. وی یادآور شد: همواره سعی نمودم در همه شرایط دست از تلاش و پشتکار بر ندارم و خستگی ناپذیر به دنبال اهدافم قدم بردارم.

برنامه های آیندۀ بانوی فرهیختۀ بیرجندی
وی در خصوص برنامه های آیندۀ خود، با بیان اینکه بسته به وظیفۀ شغلی ام سعی می کنم با تلاش و امید بیشتر مدارج علمیِ دانشگاهی را طی نمایم، ادامه داد: قصد دارم با چاپ کتب، مقالات علمی متعدد و نیز انجام طرح های تحقیقاتی اثرگذار و فناورانه، قدمی در راه اعتلای دانشگاه محل خدمتم، زادگاهم بیرجند و همچنین کشورم ایران بردارم. وی تاکید کرد: تلاش می کنم به دانشجویان علاقه مند در حوزۀ تحصصی ام کمک کنم تا در مسیر اهدافشان با موفقیت حرکت کنند.ناصح تاکید کرد: جا دارد از زحمات و حمایت های مسئولین دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از جمله استاد بزرگوار جناب آقای دکتر محمد رضا میری رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تشکر و قدردانی کنم.

دریافت جایزۀ دکتر کاظم آشتیانی
وی ناصح در خصوص دریافت جایزۀ دکتر کاظمی آشتیانی بیان کرد: بنیاد ملی نخبگان با هدف حمایت از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی استادیاران جوان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، تسهیلات ویژه ای تحت عنوان جایزه “مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی” را در قالب اعتبار پژوهشی و اعتبار تجهیزات به اعضای هیئت علمی منتخب و شاخص در زمینه چاپ کتاب، انتشار مقالات علمی و ثبت اختراع که براساس شیوه نامۀ این جایزه برگزیده می‌شوند، اعطا می کند.
وی خاطر نشان کرد: با مهر ایزدی در سال ۱۴۰۳ توانستم نام خود را، به عنوان اولین بانوی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در جدیدترین فهرست برگزیدگان جایزۀ مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی بنیاد ملّی نخبگان ثبت کردم.

گرامیداشت روز جهانی زمین پاک
دکترای محیطزیست استان در اهمیت موضوع تخصصی خود یعنی حفاظت از محیط زیست افزود: ۲۲ آوریل، “روز جهانی زمین پاک” نام گذاری شده است که در واقع بهانه‌ای است جهت یادآوری به انسان که باید به فکر سلامت و حفاظت کرۀ زمین باشد.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد، شعار هفته زمین پاک در سال ۱۴۰۳ در ایران با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»
از سوی سازمان حفاظت محیط زیست، اعلام شده است .وی با بیان اینکه با افزایش جمعیت و توسعه شهری متاسفانه شاهد حجم بالایی از پسماندهای پلاستیکی هستیم و رهاسازی چنین زباله هایی در زمین آسیب‌های جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند؛ ادامه داد: مشکلاتی مانند خفگی حیوانات، آلودگی های متعدد زیست محیطی، مسدود شدن مجاری آب‌ و رودخانه‌ها و غیره. لذا متخصصین محیط زیست و قانون‌گذاران، موظفند با آموزش های مناسب زیست محیطی، در فرهنگسازی کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی و حذف میکروپلاستیک‌ها از زنجیره غذایی موثر واقع شوند. وی با اشاره به اینکه زمین سرمایه مشترک بشر برای نسل حاضر و نسل‌های آینده است، ادامه داد، تمامی تلاش‌هایی که برای حفاظت محیط زیست انجام می‌شود بایستی در راستای توسعه پایدار باشند و در اهمیت این موضوع می توان به اصل ۵۰ قانون اساسی ایران اشاره کرد که به حفاظت از محیط زیست تاکید فراوان دارد. این فعال محیط زیست تاکید کرد: لذا بایستی نعمت‌ها و مواهب خدای بزرگ در زمین را قدردان بود و در استفاده از آنها به‌عنوان “میراث جاودانه‌زمین”، منصفانه عمل کرد، چرا که منابع طبیعی به همه انسان‌ها در همه نسل ها تعلق دارد.
تشدید خشکسالی و افزایش ریزگردها، معضلات زیست محیطی خراسان جنوبی
ناصح همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد مسائل محیط زیست استان اظهار کرد: به دلیل تغییر اقلیم که معضل بزرگ زیست محیطی امروز دنیا است (مثل گرمایش زمین) متاسفانه شاهد افزایش بیش از پیش خشکسالی در جهان، ایران و خصوصاً استان های خشک کشور از جمله خراسان جنوبی هستیم و به دنبال آن، افزایش ریزگردها را شاهد می باشیم که خود سبب ایجاد آلودگی هوا و آلودگی بصری شده و افزایش آمار بستری بیماران تنفسی غیر عفونی و نیز بیماران قلبی را به دنبال دارد. این متخصص محیط زیست افزود برای داشتن یک زندگی سبز و سالم باید به فکر داشتن یک محیط عاری از آلودگی باشیم، چرا که تغییرات اقلیمی و آلودگی های محیط زیست در شرایط کنونی به یکی از اصلی‌ترین دغدغه های جوامع بشری تبدیل شده، به طوریکه لزوم حفظ و جلوگیری از تبعات تخریب آن، از اولویت‌های اصلی دولت‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی با بیان اینکه شورای ملی زعفران باید در محوریت کار

بیشتر

جم – معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: طرح جامع تالاب کجی نمکزار

بیشتر

دادرس مقدم – اول تا هفتم ذی القعده هر سال را به عنوان هفته حج می

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت