شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

ثبت مهارت پخت نان های سنتی در فهرست میراث معنوی کشور

زمانی – رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس از ثبت دو مورد از نان های سنتی شهرستان طبس در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.محمد عرب گفت: پرونده ثبت میراث معنوی نان سنتی تُنُک و نان سنتی اوزون که بیشتر در روستای خسرو آباد طبس پخت می شود با همکاری کارشناسان اداره کل تهیه و در اسفند ماه سال جاری در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.عرب افزود: در فرهنگ بومی مردم شهرستان طبس پخت نان تا پیش از دست‌یابی به فناوری جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده و تهیه و پخت نان‌های محلی، نشانگر ذوق، استعداد و توانمندی زنان منطقه بوده که به‌ عنوان هنر خانگی از نسل‌های قبل به میراث برده‌اند.به گفته وی قدمت نان‌های موجود به تاریخچه و قدمت قومیت‌های آن بستگی دارد و تهیه و پخت این نان‌ها در طول زمان کامل‌تر شده است.عرب نان قُرص ، انواع تافتون های محلی ، نان پنجه کش ، کماج ، فطیر، ، نان چَلپَک و نان تینی را ازجمله نان‌های سنتی و محلی در شهرستان طبس عنوان کرد.به گفته وی از ویژگی‌های خاص این نان های سنتی می‌توان به تنوع پخت و استفاده از گیاهان دارویی و محلی در پخت آن اشاره کرد که این ویژگی‌ها باعث ثبت آن شده است و امیدواریم اقدامات مناسبی در راستای حفظ این سنت ها با کمک همه فعالان انجام شود.به گفته عرب شهرستان طبس دارای ظرفیت غنی در بخش غذاهای محلی ، شیرینی ها و نان های سنتی، ترشیجات ، انواع مربا و همچنین آئین های به جامانده گذشته همچون شیوه سنتی کاشت داشت و برداشت است که بعنوان میراث ماندگار نیاز به مستند سازی و ثبت در فهرست میراث معنوی کشور دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت