ثبت مهارت پخت نان های سنتی در فهرست میراث معنوی کشور

زمانی – رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس از ثبت دو مورد از نان های سنتی شهرستان طبس در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.محمد عرب گفت: پرونده ثبت میراث معنوی نان سنتی تُنُک و نان سنتی اوزون که بیشتر در روستای خسرو آباد طبس پخت می شود با همکاری کارشناسان اداره کل تهیه و در اسفند ماه سال جاری در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.عرب افزود: در فرهنگ بومی مردم شهرستان طبس پخت نان تا پیش از دست‌یابی به فناوری جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده و تهیه و پخت نان‌های محلی، نشانگر ذوق، استعداد و توانمندی زنان منطقه بوده که به‌ عنوان هنر خانگی از نسل‌های قبل به میراث برده‌اند.به گفته وی قدمت نان‌های موجود به تاریخچه و قدمت قومیت‌های آن بستگی دارد و تهیه و پخت این نان‌ها در طول زمان کامل‌تر شده است.عرب نان قُرص ، انواع تافتون های محلی ، نان پنجه کش ، کماج ، فطیر، ، نان چَلپَک و نان تینی را ازجمله نان‌های سنتی و محلی در شهرستان طبس عنوان کرد.به گفته وی از ویژگی‌های خاص این نان های سنتی می‌توان به تنوع پخت و استفاده از گیاهان دارویی و محلی در پخت آن اشاره کرد که این ویژگی‌ها باعث ثبت آن شده است و امیدواریم اقدامات مناسبی در راستای حفظ این سنت ها با کمک همه فعالان انجام شود.به گفته عرب شهرستان طبس دارای ظرفیت غنی در بخش غذاهای محلی ، شیرینی ها و نان های سنتی، ترشیجات ، انواع مربا و همچنین آئین های به جامانده گذشته همچون شیوه سنتی کاشت داشت و برداشت است که بعنوان میراث ماندگار نیاز به مستند سازی و ثبت در فهرست میراث معنوی کشور دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت