علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت: همان طور که وقتی توفیقات و پیروزیها به دست میآید میگویند پس حتماً اصول و مبانی اولیه ما درست بوده، در حالی که ممکن است این طور نباشد. یک شاهدش این است که دو روز مانده به انتخابات، از آقای کدخدایی سؤال کردند مشارکت اگر زیر ۵۰ درصد باشد چه خواهد شد؟ ایشان گفت تازه میشویم مثل فرانسه. البته اشتباه میکنند؛ اینها فکر میکنند با این کارها بهتر میتوانند نظام را حفظ کنند. درحالی که اگر مردم را نداشته باشیم بسیار خطرناک است. امام (ره) خیلی روی این موضوع حساس بود که مردم را داشته باشیم. من شخصاً معتقدم که برخی افراد فرصتطلب در نظام نفوذ کردهاند. همان هشداری که شهید مطهری داشت که از رخنه فرصتطلبها باید جلوگیری کرد به نظر من اتفاق افتاده. بسیاری از این مشکلاتی که ما امروز داریم ناشی از اشتباهات گذشته ماست. یک کارهای غیر ضروری انجام دادیم. تسخیر سفارت آمریکا واقعاً چه ضرورتی داشت که تا به امروز گرفتار این موضوع باشیم؟ بخشی از تحریمها ناشی از همان است. چه ضرورتی بود؟ از کجا آب میخورد؟ آیا چپیها و کمونیستها نقش داشتند یا نه؟ سفارت شوروی نقش داشت یا نه؟ یا مثلاً برجام یک توافقی بود که آثار خوبی داشت. تصمیم کل نظام بود. همین که امضا شد بخشی از نظام مصمم شدند که آن را منهدم کنند. هی شک و تردید القا کردند که اصلا اشتباه بود، برای اینکه به جایی نرسد تا مبادا به نفع فلان گروه سیاسی شود.
آمار جرایم و تخلفات زیبنده نظام نیست
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه گفت: اگر فرایند نظارت به درستی انجام شود و انگیزهها و ابزارهای جرم بر طرف شود، از وقوع جرم پیشگیری خواهد شد. اجرای کامل قوانین سلامت نظام اداری، مانع از بروز بسیاری از مفاسد اداری خواهد شد. اگر متولیان حوزه اجرا نوسانات بازار را کنترل کنند یا به وظایف خود در قبال تحکیم نظام خانواده عمل نمایند و اخلاق و معنویت در جامعه رشد کند، شاهد کاهش جرم و جنایت خواهیم بود. بخش زیادی از مشکلات ناشی از عدم اجرای درست قوانین موجود است. آمار جرایم و تخلفات قابل قبول و زیبنده نظام نبوده و نیازمند تمهیدات جدی است.
امکان ندارد احمدی نژاد از سد شورای نگهبان عبور کند
حجتالاسلام قاسم روانبخش، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری گفت: من فکر میکنم در انتخابات سال ۱۴۰۰ دیگر این امکان وجود ندارد که یک فرد بتواند صرفا با تابلوی «اصلاحطلبی» یا «اصولگرایی» توفیق جدی حاصل کند زیرا مردم امروز بعد از تجارب ۴۰ سالهای که دارند به برنامهها و توانمندیهای یک کاندیدا نگاه می کنند. احمدی نژاد با وجود تلاشهایی که انجام میدهد این امکان را ندارد که از سد شورای نگهبان عبور کند. زیرا پرونده ایشان حتی از آنچه در سال ۹۶ بود، سنگینتر نیز شده است. «رفتارها»،« شعارها» و «تفکرات» چند سال اخیر آقای احمدی نژاد به هیچ عنوان سنخیتی با تفکر اصولگرایی ناب ندارد و نمیتوان از چنین فردی برای انتخابات حمایت کرد. انکار نمیکنم که در گذشته بخشی اصولگرایان از جمله خود بنده از ایشان حمایت کردهایم و در دولت نهم نیز موفقیت های چشمگیری داشت، اما داستان امروز آقای احمدی نژاد کاملا متفاوت از گذشته شده است. به نظر من کشور و جریان انقلابی دچار «قحط الرجال» نشده است. در کشور ما تعداد زیادی از افراد نخبه و پرتوان وجود دارند که متاسفانه تا کنون امکان بهرهگیری از توان ایشان میسر نشده است. البته یکی از دلایلی که افراد متخصص و کمتر شناخته شده نمیتوانند خود را به مردم معرفی کنند، استفاده برخی از سیاسیون از ابزار رسانه برای القای یک سری کاندیداهاست. مطمئن باشید که اگر افراد توانمند فرصت عرضه برنامههای خود به مردم را از طریق فضاهای رسانهای داشته باشند، مردم نیز به برنامههای اعلامی از سوی ایشان تمایل پیدا خواهند کرد.
مرحله ای برای توافق با گروه های اصلاح طلب
حسین مرعشی، درباره مطرح شدن نام اسحاق جهانگیری و حمایت حزب کارگزاران از وی برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ گفت: هیچ بحثی در کارگزاران درباره افراد و مصادیق برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نشده است. ما در مرحله تهیه راهکارهایی هستیم که با حفظ هویت حزب کارگزاران و نمایندگی تکنوکراسی در ایران، بتوانیم با سایر دوستان اصلاحطلب به توافق برسیم.
پروندهاش جعبه سیاه بسیاری از فسادها در کشور است
حجتالاسلام ابوالقاسم علیزاده، نماینده ولی فقیه در حفاظت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: این که امروز در کنار دست یک شخصی بزرگ، فردی مفسد سر در میآورد که پروندهاش جعبه سیاه بسیاری از فسادها در کشور است کلام رهبر معظم انقلاب را ثابت میکند که باید بیش از گذشته حواسمان به نفوذیها باشد.
بی اطلاعی آملی لاریجانی نپذیرفتنی است
حجتالاسلام حمید رسایی، نماینده اصولگرای مجلس نهم اثبات نشدن فساد اکبر طبری در دوره ریاست آیتالله آملی لاریجانی در قوه قضاییه و بی اطلاعی او از تخلفات طبری را نپذیرفتنی خواند.