شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴

سهم واقعی بخش خصوصی استان در بازار افغانستان چقدر است؟

رمضانی-نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس تأکید کرد که نمایشگاه مشترک ایران و افغانستان فرصتی طلایی برای توسعه صادرات و گسترش روابط اقتصادی دو کشور است. وی گفت این
رویداد می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تعاملات تجاری، تقویت مسیر خراسان جنوبی به عنوان دروازه صادرات و ایجاد همکاری‌های پایدار میان تجار دو کشور باشد.سیدحسن هاشمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت که این نمایشگاه‌ها بستری مؤثر برای معرفی کالاها و خدمات ایرانی به بازار افغانستان فراهم می‌کنند. با توجه به پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان دو ملت، مردم افغانستان به محصولات ایرانی
علاقه‌مندند و این فرصت باید به‌خوبی مدیریت شود. وی افزود مسیر خراسان جنوبی نقش مهمی در توسعه صادرات ایفا می‌کند و با تقویت زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تسهیل امور گمرکی و افزایش امکانات مرزی، روند تجارت بین دو کشور سرعت می‌گیرد.
هاشمی به اهمیت امضای تفاهم‌نامه‌های اقتصادی اشاره کرد و گفت که این تفاهم‌نامه‌ها فقط زمانی ارزشمند هستند که پیگیری و اجرا شوند؛ در غیر این صورت، تأثیر قابل توجهی نخواهند داشت.وی بر لزوم تقویت شبکه‌های ارتباطی بین تجار دو کشور تأکید کرد و برگزاری نشست‌های تجاری و تشکیل اتاق‌های بازرگانی مشترک را راهکاری برای پایداری روابط اقتصادی دانست.
همچنین از دولت خواست تسهیلات و لازم را برای صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران فراهم کند تا بخش خصوصی حضور قوی‌تری در بازار افغانستان داشته باشد.
هاشمی با اشاره به نیاز افغانستان به کالاها و خدمات ایرانی بیان کرد که ایران می‌تواند در حوزه‌های زیرساخت، انرژی و کشاورزی نقش مؤثری ایفا کند. این موضوع علاوه بر افزایش صادرات، اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی برای استان‌های مرزی به ویژه خراسان جنوبی به همراه خواهد داشت. وی تأکید کرد که نمایشگاه‌های مشترک فقط در صورت پیگیری توافقات و تقویت زیرساخت‌های تجاری و حمل‌ونقل می‌توانند اثرگذار باشند. هاشمی همچنین بر اهمیت تعامل، هم‌افزایی و نگاه بلندمدت در همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه تأکید کرد و امیدواری خود را برای آغاز نوینی در روابط تجاری و ایجاد فرصت‌های پایدار اشتغال در منطقه بیان کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حاجی – به عنوان یکی از هموطنان و هم‌استانی‌هایی کهسال‌هاست به دور از زادگاه، در

بیشتر

رمضانی – با میزبانی دانشگاه ملی مهارت واحد خراسان جنوبی، دومین رویداد ملی «خشت اول»

بیشتر

مهدی آبادی – در روزگاری که «عدم کفایت بودجه دولتی» از زبان بسیاری از مسئولان

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت