سه شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳

ارائه راهکارهای اثربخشی نخبگان در تحول آفرینی بخش تقنین

کاری – نشست هم اندیشی نخبگان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان روز سه شنبه هشتم فروردین 1402 در محل سالن جلسات بنیاد نخبگان استان برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر محمدمهدی ایزدخواه سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ضمن عرض تبریک سال جدید و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان و بهار معنویت قرآن گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در ابتدای سال و تاکید ایشان در موضوع تحول به ویژه تحول آفرینی در بخش تقنین، نشست هم اندیشی نخبگان با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است تا در واقع راهکارهای اثربخشی نخبگان در این حوزه به بحث و تبادل نظر قرار داده شود و
قانونگذاری به شکل کامل و سنجیده تر در دستگاه مقننه انجام شود. در این نشست جمعی از نمایندگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی، دکتر نخعی نماینده مـردم شـریـف نهـبندان و سـربیشـه و رئیس مجمع نمایندگان استان، خسروی اسفزار نماینده مردم شریف بیرجند، درمیان و خوسف و دکتر ایزدخواه عضو هیئت امنای دانشگاه های استان و نماینده مردم شریف تهران حضور داشتند.

لزوم بهره گیری حداکثری از توان اجتماعات نخبگانی در مدیریت کشور

سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی در این نشست با بیان اینکه حرکت تحولی در کشور با بهره گیری حداکثری از توان اجتماعات نخبگانی در مدیریت کشور در سطح ملی و بین المللی محقق خواهد شد، اضافه کرد: باید در این خصوص تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با هیئت های اندیشه ورز نخبگانی برای مشارکت آنها در امور مسأله شناسی و حضور فعال در آینده نگاری، تصمیم سازی و برنامه ریزی در دستگاه ها گسترش یابد. دکتر ایزدخواه با بیان اینکه آنچه در «سند راهبردی کشور در امور نخبگان» به آن تاکید شده است ارتقا و تثبیت نقش سیاستگذاری، برنامه ریزی و مدیریت کلان نهادهای حاکمیتی در نظام نخبگانی است، تاکید کرد: تقنین و قانون گذاری صحیح برای حل مشکلات کشور با استفاده از ظرفیت های نخبگانی منطقه یکی از این موارد است.

در حوزه قانونگذاری خلاء های علمی و نخبگانی باید تقویت شود

دکتر نخعی، رئیس مجمع نمایندگان استان نیز ضمن بیان اهمیت قانونگذاری در قانون اساسی کشور و اختصاص 38 اصل از 177 اصل قانون اساسی به قوه مقننه و مجلس شورای اسلامی گفت: در حوزه
قانونگذاری خلاء های علمی و نخبگانی باید تقویت شود و اگر طرح یا لایحه ای در مجلس مورد بحث قرار می گیرد و بررسی های کارشناسی با توان نخبگانی داشته باشد، مسیر هموارتری برای تصویب و قانون شدن و همچنین موفقیت در اجرا را در بر خواهد داشت. نخعی افزود: مسیر علمی باید به گونه ای باشد که فضای نخبگانی با پردازش نخبگان روی طرح ها و لوایح به کمک قانونگذار بیاید و این موضوع در بنیاد نخبگان استان باید دنبال شود.

محور توسعه علم است و نخبگان علمی خط مقدم این محور هستند

حسین خسروی اسفزار، نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی هم گفت: محور توسعه هر کشوری مباحث علمی است و با علم و آگاهی، قدرت پیدا می شود. خسروی اضافه کرد: در این محور توسعه نخبگان علمی در خط مقدم قرار دارند و در تبدیل ایده به ثروت موثر خواهند بود. نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی در نشست هم اندیشی نخبگانی به روایتى از امام صادق (علیه السلام) اشاره نمود که فرمودند: «اَلعَامِلُ عَلَى غَیرِ بَصِیرَهٍ کَالسَّائِرِ عَلَى غَیرِ الطَّرِیقِ وَ لَایَزِیدُهُ سُرعَهُ السِّیرِ مِنَ الطَّرِیقِ اِلَّا بُعداً»؛ به این معنا که عمل کننده غیر بصیر و ناآگاه و جاهل مثل سیر کننده در بیراهه است و سرعت حرکت او ثمری جز دورى بیشتر او از مسیر اصلی به همراه ندارد. وی به جریان توأمان علم و دین تاکید کرد و گفت: حاصل این گفتمان نخبگانی همچون شهید احمدی روشن و شهید شهریاری و شهدای دیگر نخبه می شود. خسروی بیان کرد: باید بنیاد نخبگان به اتاق فکر نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود. نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر نخبگان نبودند در بحث هسته‌ای به جایی نمی رسیدیم، زمانی که دشمن راه علم را بر ما بسته بود این نخبگان بودند که به کشور کمک کردند. وی با اشاره به رابطه متقابل نخبگان و نظام گفت: نظام باید قدرشناس نخبگان علمی باشد، حداقل قدرشناسی نظام این است که زمینه اشتغال و آسایش فکری نخبه‌ها را فراهم آورد و نخبگان نیز بایستی قدردان نظام بوده و به کشور خود خدمت کنند. وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی استعدادهای فراوان داریم و باید از این سرمایه علمی و نخبگانی برای هم افزایی استفاده شود، ادامه داد: اولویت نخبگان در کشور و خراسان جنوبی باید کمک به تدوین برنامه هفتم توسعه با تکیه بر مسئله محوری و تحقق شعار سال باشد.

قانونگذاری را باید به عنوان یک فرآیند ببینیم نه به عنوان یک فرآورده

در این جلسه نخبگان به بیان دغدغه‌های خود پرداخته و خواستار ایجاد اشتغال برای نخبگان، بازنگری در برخی از قوانین (مانند اعتبارات توازن و …)، نهاد گرایی، اصلاح نظام بانکی، جلوگیری از مهاجرت نخبگان و ریل گذاری اقتصاد و سرمایه گذاری در استان شدند. در این نشست تاکید شد نخبگان نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند و در صورت عدم حمایت سرخورده خواهند شد. خانم دکتر کاظمی استاد راهبر هسته های مساله محور نخبگانی نیز با بیان اینکه طرح‌های تحقیقاتی مان را در حوزه پزشکی و سلامت نمی‌توانیم با همکاری صنایع انجام دهیم، زیرا صنعت داروسازی نداریم، خواستار شد: تیم این صنایع در استان ما هم دایر شود تا بتوانیم به تولید علم بپردازیم. دکتر اسکندری یکی از اعضای هیئت های
اندیشه ورز نخبگانی نیز با اشاره به اینکه اگر به دنبال سیاستگذاری صحیح هستیم، قانونگذاری را باید به عنوان یک فرآیند ببینیم، اضافه کرد: فرآیندها یک ابزار کاری به نام حکمروایی شایسته دارد و نباید
قانونگذاری را یک فرآورده ببینیم. وی افزود: در برنامه هفتم توسعه باید بازاندیشی داشته باشیم و نواحی توسعه نیافته را با موضوع قومیت ها آمیخته ببینیم. وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در شاخص هایی مانند توسعه انسانی، فناوری، بهره وری صنعتی و خالص مهاجرت استانی نیاز به توجه بیشتری دارد، ادامه داد: نباید الگوی مالکیت مرکز نسبت به پیرامون در استان پیاده سازی شود و اینجا است که نهادگرایی و تصویب قوانین مورد نیاز را اقتضا می کند.

حلقه مفقوده در بخش تقنین تشخیص مشکل است

دکتر روح ا… ایزدخواه، عضو هیئت امنای دانشگاه های استان نیز گفت: مسائل کشور ما از جنس عقب ماندگی نیست از جنس شناسایی مشکل و تشخیص است. نماینده مردم تهران تصریح کرد: در تشخیص مسائل تنها نخبگان می‌توانند مساعدت کنند. وی با بیان اینکه حلقه مفقوده در بخش تقنین تشخیص مشکل است، ادامه داد: فراکسیون‌ها فرصت خوبی برای جذب نخبگان است. وی بیان کرد: نخبه باید خودش را جزئی از مسأله ببیند و در این صورت در مراحل تشخیص مسائل مانند فرآیند تقنین، ساختار تقنین و رفتارها اثرگذاری مطلوب را خواهد داشت. باید در استان ها نهادهای نخبگانی پای کار بیاید. در پایان مقرر شد نشست های نخبگانی با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی استمرار داشته باشد و خروجی هیئت های اندیشه ورز نخبگانی به نمایندگان تقدیم شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهروزی فر – آقای دکتر پزشکیان، نماینده محترم ۸۵ میلیون ایرانی در ساختمان زیبای پاستور،

بیشتر

با عرض سلام وخسته نباشید به کارکنان محترم روزنامه آوا؛میخواستم از مسوولان بپرسم ایشون چه

بیشتر

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان‌جنوبی بااشاره به اینکه برخی از جاده‌های استان وضعیت مناسبی

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت