جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

گوهرسنگ‌ها؛ ارز های نهفته در دل خاک خراسان جنوبی

کاری- صنعت گوهرسنگ را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین صنایعی دانست که بشر از دیرباز به آن اشتغال داشته است، این صنعت با گذر زمان توسعه یافته و با توجه به ویژگی‌های خاص خود، در حال حاضر به منبع درآمد بالایی برای بسیاری از مردم کشور از جمله خراسان جنوبی تبدیل شده است. خراسان جنوبی استانی به ظاهر کویری اما درونش آلبوم متنوع و ارزشمندی از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی دارد که با اندک حمایتی، صنعت گوهرتراشی به عنوان هنری آرمیده از دل سنگ‌ها می‌تواند اقتصاد این استان مرزی را تحت تاثیر قرار دهد.

خراسان جنوبی به قطب تولید گوهر سنگ‌های زینتی تبدیل می‌شود

استاندار خراسان جنوبی  روز گذشته  در گردهمایی تخصصی فعالان و هنرمندان  سنگ های  قیمتی و نیمه قیمتی استان گفت: خراسان جنوبی  با بهره‌برداری از ظرفیت های  معدنی و ظرفیت‌های موجود در صنعت گوهر سنگ‌ها، در حال تبدیل شدن به یکی از قطب‌های اصلی تولید و فرآوری گوهر سنگ‌های زینتی و قیمتی در کشور است.

سید محمدرضا هاشمی،  خاطر نشان کرد:  این استان با بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود، به یکی از قطب‌های مهم تولید گوهر سنگ‌های زینتی و قیمتی در کشور تبدیل خواهد شد

خراسان جنوبی در حوزه فرآوری گوهر سنگ ظرفیت بی نظیری دارد

.وی با اشاره به غنای معادن استان، تصریح کرد: خراسان جنوبی نه تنها از نظر منابع معدنی، بلکه از حیث تولید و فرآوری گوهر سنگ‌های زینتی به ویژه فیروزه و عقیق، ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد. با ایجاد زیرساخت‌های مناسب و حمایت از صنایع دستی و تولیدات محلی، می‌توانیم این استان را به قطب تولید و صادرات گوهر سنگ‌ها و صنایع مرتبط تبدیل کنیم.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اشاره به اینکه  در نوروز امسال، ۲۶ نقطه از استان میزبان نمایشگاه‌های متعددی بودند، یادآور شد:  محصولات بومی و محلی استان، به ویژه گوهر سنگ‌ها و صنایع دستی، در معرض دید عموم قرار گرفت.

به گفته وی  این اقدام نه تنها موجب معرفی بیشتر خراسان جنوبی شد، بلکه زمینه‌ساز فروش محصولات و ایجاد اشتغال برای هزاران نفر در این استان شد.

اهمیت تشکیل شرکت تعاونی های در زمینه تولید و فروش گوهر سنگ

هاشمی  همچنین به اهمیت تشکیل شرکت‌های تعاونی در زمینه تولید و فروش گوهر سنگ‌ها اشاره کرد و گفت: با تشکیل این شرکت‌ها و ایجاد شبکه‌های توزیع قوی، می‌توانیم محصولات استان را به بازارهای داخلی و بین‌المللی معرفی کرده و در راستای تحقق شعار سال در زمینه تولید و اشتغال‌زایی گام‌های مؤثری برداریم.هاشمی در ادامه با تأکید بر پتانسیل‌های انرژی خورشیدی استان، اظهار کرد: خراسان جنوبی یکی از استان‌های پیشرو در تولید انرژی خورشیدی در کشور است و استفاده از این ظرفیت می‌تواند در توسعه صنایع وابسته به گوهر سنگ‌ها و سایر صنایع کمک شایانی کند.

بیش از ۶۰۰ کارگاه تولید سنگ‌های زینتی در استان فعالیت دارند

وی یادآور شد: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ کارگاه تولید سنگ‌های زینتی در استان فعالیت دارند و این تعداد در آینده با حمایت‌های دولتی و خصوصی افزایش خواهد یافت. وی ابراز امیدواری کرد: با اعتمادسازی، آموزش‌های تخصصی و فراهم آوردن تسهیلات لازم، خراسان جنوبی به قطب اقتصادی و صنعتی در کشور تبدیل شود.هاشمی در پایان از همکاری نهادهای دولتی، بخش خصوصی و جامعه محلی در این زمینه قدردانی و تأکید کرد: این پروژه‌ها تنها با هم‌افزایی و مشارکت تمامی ارکان جامعه به موفقیت خواهند رسید.

گوهرسنگ ها پیشران توسعه اقتصادی استان هستند

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی بر اهمیت صنایع دستی و گوهرسنگ‌ها به عنوان پیشران‌های اقتصادی استان تأکید کرد.

سید احمد برآبادی، هم در گردهمایی تخصصی فعالان و هنرمندان  سنگ های  قیمتی و نیمه قیمتی استان که با حضور مدیران، اساتید و هنرمندان از ۱۲ شهرستان استان برگزار شد، به نقش مهم این حوزه در اقتصاد استان و کشور اشاره کرد.

وی با بیان اینکه  استاندار خراسان جنوبی، توجه ویژه‌ای به حوزه صنایع دستی و گردشگری دارند، اضافه کرد: این دو حوزه را به عنوان یکی از سه پیشران مهم اقتصادی استان معرفی کرده‌اند.

برابادی با اشاره به اینکه  در جمع ۱۰۰ نفر از صنعتگران و فعالان این حوزه هستیم، ابراز امیدواری کرد: با تلاش‌های مشترک بتوانیم ظرفیت‌های خراسان جنوبی را به درستی به نمایش بگذاریم.

خراسان جنوبی به عنوان یک استان با تاریخ غنی در صنعت گوهرسنگ‌ها شناخته می‌شود

برآبادی ادامه داد: خراسان جنوبی به عنوان یک استان با تاریخ غنی در صنعت گوهرسنگ‌ها شناخته می‌شود. به عنوان مثال، در منطقه کله‌ کوب سریان بیش از ۵ هزار سال پیش صنعت تراش سنگ آغاز شده و این نشان‌دهنده سابقه و قدمت طولانی در این زمینه است.

وی همچنین اشاره کرد: در حال حاضر بیش از 12 هزار  صنعتگر در این حوزه در استان مشغول به کار هستند و بیش از ۶۰۰ کارگاه فعال با مجوزهای رسمی در استان وجود دارد.سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، با اشاره به اهمیت هماهنگی و مدیریت متمرکز در این حوزه، افزود: با وجود ظرفیت‌های عظیم و پتانسیل‌های بی‌نظیر، هنوز نتوانسته‌ایم به طور کامل از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کنیم. نیاز به یک مدیریت عالی در استان داریم تا دستگاه‌ها در جهت توسعه این حوزه به طور هماهنگ فعالیت کنند.

بیشترین مواد اولیه سنگها از خراسان جنوبی تامین می شود

وی با اشاره به اینکه بیشترین مواد اولیه سنگ‌ها در کشور از خراسان جنوبی تأمین می‌شود. ادامه داد:  این یک نقطه قوت است، اما از سوی دیگر، نشان می‌دهد که ما در حال خام‌فروشی مواد اولیه به استان‌های دیگر هستیم. باید تلاش کنیم که فرآوری و تولید نهایی این سنگ‌ها در استان خودمان انجام شود. برآبادی  تاکید کرد:  با حمایت استاندار و همت صنعتگران و فعالان حوزه صنایع دستی و گوهرسنگ‌ها، اطمینان داریم که خراسان جنوبی در این زمینه به رشد و بالندگی چشمگیری خواهد رسید.  همچنین دو کارگاه آموزشی در حوزه گوهر سنگ  در این گردهمایی برگزار شد. ابتدا استاد برجسته حوزه سنگ  دکتر منصور رجایی انارکی از فعالان تراش سنگ  آموزش های لازم در خصوص  بازاریابی و شناخت فرصت های کم نظیر سنگ استان داد. وی همچنین  اولین کارگاه گوهر سنگ استان  را برگزار کرده است. کارگاه بعدی هم توسط آقای مهدی باقری فعال حوزه الکترونیک ودیجیتال استان برگزار شد  و توضیحاتی لازم در خصوص بازاریابی و برند سازی این محصول پر ارزش استان برای فعالان حوزه گوهر سنگ داده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعتمادیان – پارسال ۷ هزار و ۳۸ نوزاد دختر در خراسان جنوبی متولد شدند. مدیر

بیشتر

بصیرت – استاندار از کمبود کارگران ماهر در برخی واحدهای صنعتی خبر داد و بر

بیشتر

غلامی – فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی بهمراه مسئول بسیج جامعه زنان سپاه استان به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت