شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

گندم، آرد ، نانوا، مردم ؛مقصر کیفیت پایین نان، کیست؟

آدینه-صبح روز دوشنبه 16 مهرماه، طی نشستی با عنوان « آسیب شناسی وضعیت کیفیت و عرضه نان در مرکز استان»، موضوع نارضایتی مردم از کیفیت نان، در محضر متولیان امر و نمایندگان مردم مورد نقد و بررسی قرار گرفت، گفتگوی مفصلی که بعد از حدود 200 دقیقه(بیش از 3 ساعت) مصداق عینی این عبارت بود؛ هر کسی از ظن خود شد یار من!

مهاجرت شاطرهای ماهر به تهران

بعد از طرح موضوع توسط مجری برنامه، رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند به نمایندگی از هم کفوان خود گفت: تولید نان زنجیره ای به هم پیوسته است که از زمین کشاورزی شروع و تا سفره مردم ختم می شود و قطعاً داشتن نانی کیفی و مناسب با کیفیت گندم و آرد ، مهارت نانوا، نحوه نگهداری و … ارتباط مستقیم دارد. مختاری افزود: با شروع سال تحصیلی جدید تلاش کردیم نیاز مردم را پوشش دهیم که البته در این زمینه با چالش هایی هم روبرو هستیم که یکی از آنها کمبود شاطر ماهر است .
وی در پاسخ به این سؤال که نیروی ماهر و شاطر زبردست سال هاست به عنوان معضل نانوایی ها به ویژه در نان سنگک عنوان می شود و قطعاً اگر چاره نشود، هر روز شرایط سخت تری را سبب خواهد شد، این مشکل چگونه باید رفع شود و چرا بعد این همه سال چاره نشده؟ گفت: یکی از چالش های نیروی ماهر نانوایی، حقوق ناکافی است که وابسته به قیمت نان می باشد، با توجه به اینکه در سال های گذشته علیرغم افزایش چند برابری هزینه های نانوایی ها، نرخ نان نسبتاً ثابت مانده لذا کارفرما نتوانسته حقوق نیروی نانوای خود را افزایش دهد و انگیزه را از نیروی کار گرفته است، ما اگر بتوانیم دستمزد را افزایش دهیم، نیروی ماهر در نانوایی خواهد ماند و برای پخت نان بهتر تلاش خواهد کرد. به گفته وی؛ به خاطر همین دستمزد پایین در نانوایی های استان، اغلب شاطرها به تهران رفته اند و آنجا مشغول به کار شده اند.

آرد خوب، جای خواب مناسب می خواهد

مدیر عامل آرد سفید گلبرگ و نماینده انجمن نانوایان استان که سال هاست تجربه کار در تولید آرد در چند استان را دارد، در پاسخ به این گلایه که بین دو کیسه آردی که از یک واحد کارخانه تهیه می شود، تفاوت است و همین هم باعث می شود نان نانوایی ها هر روز با روز قبل فرق کند، به آزمایشی اشاره کرد که به واسطه همین نارضایتی ها انجام شده بود و تأکید کرد: با آزمون آرد دریافتیم کیفیت مناسبی دارد ، لذا ایراد از نحوه تهیه نان است .
علی خدا بخشی با اذعان به این نکته که مشکل کیفیت در کشور وجود دارد، باستناد تجربه کاری خود گفت: امروز به دلیل اکتفای بیشتر به گندم تولید داخل کشور، تنها ۲۰ درصد گندم وارداتی آرد اختلاط می شود، به همین دلیل آردی که الان تولید می شود با گذشته که میزان گندم وارداتی بیشتر بود، فرق دارد، با همه اینها با کاهش حجم گندم وارداتی باید یاد بگیریم با همین گندم داخلی تولید بهتری داشته باشیم.
او ۵۰ درصد کیفیت نان را به نحوه پخت و تبحر نانوا مربوط دانست و گفت: یکی از معضلات نداشتن انبار آرد است، گندم و آرد باید خواب کافی داشته باشد تا کیفیت نان بهتر شود .
علی رجعت ،مدیر کنترل کیفی کارخانه آرد سفید گلبرگ هم تأکید کرد: طبیعتاً در فرآیند تولید نان، آرد تنها ماده اولیه مصرفی نیست، در تولید نان، آب بیش از ۵۰ درصد خمیر را شامل می شود که درجه سختی و ph آن اهمیت دارد، همچنین افزودنی هایی مثل نمک و … در کیفیت آن تأثیر بسزایی دارد که باید در استفاده از آنها دقت نمود.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی هم در دفاع از کیفیت محصولات کشاورزی تولید داخل به این نکته تأکید کرد که؛ کیفیت آرد شاخص دارد و این شاخص توسط اداره کل استاندارد، سازمان غذا و دارو، سازمان جهادکشاورزی و شرکت غله و خدمات بازرگانی مورد بررسی قرار می گیرد و آردی که فاقد استاندارد های تعیین شده باشد، اجازه استفاده پیدا نمی کند و از مدار مصرف خارج می شود.
سید مجتبی حسینی با اشاره به چالش های حوزه نان، گفت: یک آرد با کیفیت بالا ممکن است ایرادات پخت را پوشش دهد اما آرد با استاندارد متوسط و در صورت عدم رعایت شاخص های دیگر پخت نان، کیفیت پایین نان را به همراه دارد.
به گفته وی؛ اگر چه نان با کیفیت، تعریف مشخصی دارد، اما انتخاب نوع و کیفیت نان به سلیقه و ذائقه افراد بستگی دارد، ممکن است نانی از نظر یک فر با کیفیت باشد اما شاخص های کیفی لازم را نداشته باشد.
وی با بیان اینکه آردهای مختلفی از استان های دیگر وارد استان شد که اگرچه به دلیل مناسب نبودن درصد سبوس گیری، کیفیت مناسبی نداشت اما به علت سفید بودن مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته بود، متذکر شد: در استان درصد سبوس گیری گندم با دقت انجام می شود و رنگ نان تهیه شده از این آرد کاملاً سفید نیست، و ممکن است برخی از افراد نان سفید را برعکس ارزش غذایی آن نان بهتری بدانند.

نان، استاندارد اجباری ندارد

کنترل کیفی و روند دریافت تأییدیه استاندارد گندم و آرد که قطعاً در کیفیت نان تأثیر بسزایی دارد هم موضوع بعدی این نشست بود، مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان در پاسخ به چگونگی نظارت های حوزه استاندارد در این قائله، با بیان اینکه قصه نان از گندم آغاز و در نهایت به مصرف ختم می شود، گفت: گندم وارداتی مشمول قوانین استاندارد است اما گندم داخلی استاندارد اجباری ندارد و لذا نظارتی هم بر آن نداریم. دستورانی ادامه داد: در کارخانه، مدیر کنترل کیفیت روزانه آرد را آزمون می کند و گزارش ارزیابی ها به صورت ماهانه به استاندارد ارسال شده و آنجا طبق استاندارد ۱۰۳ آرد گندم که توسط متولیان نوشته شده و شاخصه های علمی و کاربردی در آن مورد توجه است، بررسی می شود.
وی با بیان اینکه در سال حداقل ۴ نمونه آرد تولیدی کارخانه و مصرفی در نانوایی ها گرفته و آزمون می شود، اظهار داشت: در ۶ ماهه گذشته بیش از موارد تکلیفی و به اندازه ۲۲ نمونه آرد برداشت کردیم که تنها یک مورد که تولید خارج استان بود رد شد و مابقی از استاندارد لازم برخوردار بوده اند.
به گفته وی؛ گلوتن آرد یک معیار حداقلی و حداکثری دارد که حداقل آن 25 است و کمترین میزان آزمایش شده در استان هم 25.8 بوده است.
مدیرکل استاندارد با تأکید بر اینکه برای افزایش دقت، نمونه ها را در استان های متعدد و در آزمایشگاه های مختلف بررسی می کنیم، متذکر شد: کنترل کیفیت نان و اینکه نانوایی نمی تواند نان مطلوب تولید کند، در حوزه وظایف استاندارد نیست و تنها استاندارد نان صنعتی اجباری است .
دستورانی به دغدغه ای که در این زمینه دارد، اشاره کرد و با ذکر این نکته که چون نان استاندارد اجباری ندارد، لذا اعتباری هم برای آن دیده نشده و از لحاظ قانونی نیز تکلیفی در این مورد نداریم، اظهار داشت: اگر اعتبار لازم در استان تخصیص داده شود ما این آمادگی را داریم که خمیر نان را آزمایش کرده و نتایج خروجی را به عموم مردم اعلام کنیم و چنانچه نانوایی داوطلب است حاضر به نمونه گیری از آردی که مورد استفاده قرار می دهد، هستیم، البته اگر کیفیت آرد علیرغم ادعای نانوا مشکلی نداشت، او باید هزینه اش را بپردازند.

از آرد با حداقل استاندارد، انتظار نان با حداکثر کیفیت نداشته باشید

این گفته دستورانی درخصوص استانداردهای حداقلی آرد تولیدی استان، واکنش هایی به همراه داشت، رئیس اتحادیه نانوایان بیرجند این حرف را دستاویز قرار داده و با تأکید بر اینکه از آرد با حداقل استاندارد، نباید از نانوا انتظار تولید نان با حداکثر کیفیت داشته باشید، گفت: اینکه رغبت اغلب نانوایان به ویژه در نانوایی های آزادپز به تهیه آرد از خارج استان است، همین کیفیت پایین آردی است که به نانوایی ها تحویل می شود.
مختاری متذکر شد: تجهیزات و امکانات نانوایی ها و محیط کار آنها هیچ تغییری نکرده، بنابراین تنها تغییرات حس شده در کیفیت نان، به دلیل کیفیت آرد است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی با اصرار بر کیفی بودن محصولات کشاورزی، از نظارت های دقیق جهاد کشاورزی بر گندم داخلی گفت و ادامه داد: گندم در مراکز تحقیقاتی و متناسب با اقلیم تولید می شود و در صورت موفق بودن تست ها، گندم وارد مرحله تولید انبوه می شود، از طرفی تأمین کود های پایه در تولید محصولاتی مثل غلات از سیاست های اصلی جهاد کشاورزی است.
حسینی با تأکید بر اینکه کیفیت گندم در قیمت آن مؤثر است، خاطرنشان کرد: شرکت غله هنگام خرید ، گندم را به لحاظ سن زدگی که یک شاخص اصلی و تأثیر گذار است، درصد پروتئین، میزان گلوتن و … بررسی می کند و از خرید گونه های فاقد کیفیت خودداری می نماید، از طرفی شرکت های تابعه جهاد کشاورزی مکلفند هر ساله نمونه هایی را از مزارع مختلف به صورت اتفاقی انتخاب کرده و برای مراکز تحقیقاتی بفرستند، اینکه گندم تولیدی چه شاخص ها و چه کیفیتی دارد، بعد از بررسی اعلام می شود. وی با بیان اینکه گندم های داخلی که به آرد تبدیل شده اند اگر فاقد استاندارد های لازم بوده اند، جلوی استفاده آنها گرفته شده ، تصریح کرد: نکته در اینجاست که از همین آرد در روستا ، نانی با کیفیت عالی و طعمی دلپذیر می پزند که ماندگاری بالایی هم دارد و نشان می دهد فرآیند پخت، الک کردن آرد، زمان خمیرگیری، دمای تنور و … در کیفیت نان مؤثر است و باید مورد توجه قرار گیرد. مدیرکل استاندارد هم یکبار دیگر به استانداردهای تعیین شده برای آرد اشاره کرد و گفت: کنترل و نظارت استاندارد تا مرحله قبل از باز شدن کیسه های آرد است و بعد از آن و در مراحل دیگر نظارت و کنترل بر عهده وزارت بهداشت می باشد.
دستورانی افزود: واحد های تولید آرد گاهی افزودنی هایی را به صورت مجزا به نانوایی ها می دهند چون اجازه انجام این کار و افزودن آن به آرد را در کارخانه ندارند و چون این افزودنی ها ممکن است ضرر داشته باشند، ما مانع افزودن آنها به آرد هستیم و جلوگیری می کنیم.

جز یک مورد، نمونه ای بر عدم انطباق شرایط با دستورالعمل ها نداشتیم

نوبت پاسخگویی درخصوص نظارت ها به دانشگاه علوم پزشکی رسید، نماینده معاونت غذا و دارو به حوزه وظایف و اختیارات تعریف شده برای این مجموعه گفت و اظهار داشت: نظارت در نانوایی ها در دو بخش صورت می گیرد، یک بخش نظارت بر کارخانجات است که نمونه برداری ها در راستای کنترل کیفی هر دو ماه یکبار و بر حسب ضرورت هر ماه یکبار انجام می شود که این بررسی ها جدای از نظارت های سازمان جهاد کشاورزی و دیگر حوزه های نظارتی است.
راضیه کفایی با اشاره به تجربیات اخذ شده در این زمینه، خاطرنشان کرد: عوامل مختلفی بر کیفیت نان تأثیر دارد، نوع گندم، نحوه حمل و نقل گندم ، فرآیند تولید آرد ، شرایط محیطی نانوایی، نحوه و نگهداری و پخت آرد و … در کیفیت نان مؤثر است.
وی با تأکید بر اینکه نمونه برداری های انجام شده نشان از مناسب بودن شرایط دارد و به جز یک مورد نمونه ای بر عدم انطباق نداشتیم، متذکر شد: طبق دستورالعمل های موجود برای افزودن هر افزودنی به نان باید فرمول آن رعایت شود.

استفاده از افزودنی ها در نان، اختیاری است، البته به شرطها و شروطها

مدیر سلامت محیط کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هم در ادامه به حوزه اختیارات خود اشاره کرد و گفت: کنترل نانوایی ها مثل دیگر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی بر اساس قانون اصلاح ماده ۱۳ – قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی- انجام می شود و در سه بخش بهداشت فردی ، بهداشت ساختمان و بهداشت ابزار و تجهیزات کنترل می گردد.
پاک نیت با بیان اینکه بازرسی از واحدها هر ۳۰ تا ۴۵ روز و به دو صورت انفرادی یا با گشت های مشترک انجام می شود، اظهار داشت: در بحث کنترل کیفیت، ابتدا مواد اولیه بررسی می شود برای مثال نمک مورد استفاده در نانوایی باید استاندارد باشد و مواد افزودنی هم باید از استاندارد های لازم برخوردار باشند. وی از برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با موازین بهداشتی و ضرورت دریافت گواهی پایان دوره برای متصدیان نانوایی ها گفت و متذکر شد: استفاده از افزودنی ها در نان، اختیاری است اما مشروط به داشتن مشخصات بهداشتی می باشد و در صورت عدم رعایت این موازین، برابر قانون جمع آوری شده و فرد خاطی به مرجع قضائی معرفی می شود. به گفته وی؛ در بیش از ۳۵۰ مورد نمونه گیری که از ابتدای سال انجام شده، استفاده از جوش شیرین نداشتیم.

گندم وارد شده به استان از نوع باکیفیت مطلوب

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی هم با تأکید بر اینکه از هر واحد و سازمانی براساس مسئولیت های مشخصی که دارد و در چارچوب وظایف قانونی آن مطالبه کنیم، متذکر شد: در رابطه با کیفیت گندم، نظارت استاندارد انجام می شود .
پیشدادیان با اشاره به سیاست های نظام درخصوص خودکفایی کشور و بی نیازی از واردات گندم، خاطرنشان کرد: استان خراسان جنوبی، یکی از گیرنده های گندم خارجی است و مصرف بالای ۵۰ درصد داشته اما الان با کاهش گندم وارداتی و عدم رعایت اصول در پخت نان و خواب آرد، مشکلات نمایان شده و نارضایتی از کیفیت نان حاصل گشته است.
وی با بیان اینکه حسب دسته بندی پژوهشکده شرکت بازرگانی در سطح کشور، استان ها به سه دسته با کیفیت ۱ الی ۳ تقسیم می شوند، تصریح کرد: ۶۱ درصد گندم وارداتی طی ۶ ماه گذشته گندم درجه ۱ بوده و کیفیت آن مشکلی ندارد، ۳۰ درصد گندم خود استان است و ۹ درصد گندم وارد شده به استان هم از بهترین کیفیت استانِ درجه ۳ بوده است، فلذا در کیفیت گندم مشکلی نداریم. به گفته وی؛ با توجه به کیفیت مناسب آرد باید به دنبال یافتن علت کاهش کیفیت نان باشیم، برای مثال خواب آرد، نوع افزودنی ها، زمان خمیرگیری و … در کیفیت نان تأثیر گذار است.

نان کامل به سفره مردم خراسان جنوبی، نزدیکتر شد

معاون برنامه‌ریزی اقتصادی و توسعه فرمانداری بیرجند هم در ادامه اینکه امروز در تأمین نان مشکلی نداریم را از مواهب زندگی در کشتی امن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و با ذکر این نکته که عزم کشور بر اکتفا به داخل و کاهش واردات گندم است، اظهار داشت: در دولت سیزدهم و در راستای مدیریت مصرف آرد و جلوگیری از قاچاق، طرح نانی نو اجرایی شد و اگر چه هنوز کامل نشده و تکمیل آن همچنان در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، اما تا همین جا نتایج خوبی به همراه داشته است. هومر شکری با ذکر این نکته که کیفیت نان یک فرآیند است و به موارد مختلفی بستگی دارد و لازم است دستگاه های متولی ، نانوایان و مردم رعایت کنند تا بهترین کیفیت را در نان داشته باشیم، گفت: در شهر بیرجند حدود ۳۰۰ نانوایی داریم که ۳۰ عدد آزاد پزند و ۷۰ عدد هم نوع ۲ و نیمه یارانه ای می باشند، و ۷۰ درصد نانوایی ها هم نوع ۱ و کاملاً یارانه ای هستند که نان را با قیمت مناسب تر پخت می کنند. وی با اشاره به بحث ضرورت اختلاط آرد در نانوایی ها و سیاست های نظام، اظهار داشت: ما باید خود را با شرایط داخلی تطبیق بدهیم و بتوانیم بهترین روش پخت را با آرد موجود پیدا کنیم .

معاون فرماندار از اجرای طرح پخت نان کامل در استان گفت و خاطرنشان کرد: در تلاشیم که نان کامل را در استان پخت کنیم که باعث کاهش چربی خون، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی ، پیشگیری از انواع سرطان ها، لاغر کننده و تقویت کننده قلب و … می شود. شکری ادامه داد: نانوایان موجود در گرفتن مجوز پخت این نان در اولویت‌ هستند اما متقاضیان می توانند درخواست خود را برای ورود به این طرح اعلام نمایند.
معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت ،معدن و تجارت هم ، موضوع نظارت را در کیفیت نان مؤثر خواند و گفت: برنامه ریزی دقیقی برای بازرسی ها انجام شده و طبق ساختارهای موجود، مسئول نظارت بر نانوایی ها سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان است و به دلیل کمبود نیروی انسانی تفاهم نامه ای هم با اتاق اصناف ایران بسته شده تا بازرسی از خورده فروشی ها را اتاق اصناف پیگیری کند که متاسفانه نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
سرگلزایی متذکر شد: با توجه به کمبود نیرو، نظارت بر ۸۲۸ واحد نانوایی در سطح استان و یک سوم در مرکز استان کار بسیار سختی بود لذا مشارکت حوزه هایی مثل اتاق اصناف در این زمینه لازم و ضروری است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی تئوری و عملی برای نانوایان، افزود: سازمان حمایت از حقوق تولید کننده و مصرف کننده موظف به ارائه قیمت واقعی نان است تا واحد ها از این طریق به درآمدزایی برسند. به گفته وی؛ قیمت واقعی نان با قیمت موجود همخوانی ندارد لذا شاطر های ماهر سنتی برای کسب درآمد بیشتر به شهرهای دیگر می روند و نیروی ضعیف باعث کاهش کیفیت نان شده است. معاون اداره کل صمت گفت: در گشت مشترکی که با جهاد کشاورزی داشتیم، بالغ بر هزار و ۳۳ مورد بازرسی از ابتدای سال جاری منجر به تشکیل ۱۳۰ پرونده به ارزش ریالی بیش از ۲۷ میلیارد ریال شده که نشان می دهد بازرسی ها انجام می شود اما با توجه به کمبود نیرو، تعداد بازدیدها کافی نیست. نماینده اتاق اصناف اما در پاسخ به این گلایه معاون صمت و این پرسش که ظاهراً بازرسی های این حوزه صوری است، تأکید کرد: بازرسی ها از سمت اتاق انجام می شود اما با توجه به قیمت کم نان در حد تذکر دادن است و در صورت حاد بودن شرایط، موضوع گزارش می شود.ابراهیمی هم معتقد بود، کیفیت نان و آرد به استاندارد ها وابسته است و نانوا اگر آرد خوبی در اختیار داشته باشد، حتماً نان خوبی هم به مشتری تحویل می دهد.حسینی، معاون سازمان جهاد کشاورزی هم در دفاع از نماینده اتاق اصناف، این موضوع را یادآور شد که؛ گشت های مشترک با حضور نماینده صمت، نماینده جهاد کشاورزی و اتحادیه انجام می شود و از ابتدای سال تاکنون فقط هزار و ۶۱۷ مورد بازدید از نانوایی ها صورت گرفته که نماینده اتاق اصناف هم در این بازدیدها حضور داشته است .

کوتاهی ها، غیرقابل اغماض است

رئیس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان هم در ادامه با رد و تأیید بخش هایی از صحبت های مطرح شده در این نشست، متذکر شد: با تأکید بزرگواران بر کیفیت گندم و آرد استان، ما نان استاندارد و با کیفیت را انتظار داریم، اما آنچه در میان مردم احساس شده کاهش کیفیت نان است.
حصاری با اشاره به بازرسی های نامحسوسی که از حوزه های مختلف انجام شده، گفت: گزارش ها حکایت از این دارد که گندم وارداتی به استان، کیفیت لازم را ندارد و خراسان جنوبی مثل خیلی از موارد دیگر، در بحث دریافت سهم بری از گندم های خارجی، مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی، کوتاهی های صورت گرفته در این زمینه را غیرقابل اغماض خواند و خاطرنشان کرد: این تکلیف به عهده دستگاه های متولی است که پیگیری کنند و ببینند آیا سهم همه استان ها به یک اندازه از گندم های وارداتی کاهش یافته یا نه به واسطه عدم اعتراض ما، این اتفاق تنها برای خراسان جنوبی افتاده است؟ پیشدادیان مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اما ضمن ردِّ این صحبت ها، تأکید کرد: اجازه ورود گندم غیر استاندارد به استان را نمی دهیم.

روزی حداقل ۵ میلیارد تومان، یارانه نان در خراسان جنوبی

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم در پایان به جمع بندی موارد مطرح شده پرداخت و با تأکید بر اینکه کیفیت نان از مهمترین مطالبات و دغدغه های مسئولین و مردم است، گفت: این موضوع حتی در کمیته رصد نارضایتی عمومی در دفتر امنیتی استانداری و با حضور دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی و امنیتی مطرح و پیگیری شده است. علی صادقی نان را کالایی اساسی و مورد نیاز مردم عنوان کرد و با اشاره به فرهنگ تکریم نان در جامعه، متذکر شد: نان در سفره مردم به ویژه در خانوارهای با درآمد متوسط و کم جایگاه ویژه ای دارد .
وی با ذکر این نکته که تولید گندم، حمل گندم ، تولید آرد، خواب آرد ، نحوه خمیرگیری و … در فرآیند تولید نان حائز اهمیت است و در هر مرحله دستگاه مسئول باید پاسخگو باشد، اظهار داشت: به جهت اهمیت موضوع، موضوع نان از دغدغه های مهم دفتر هماهنگی امور اقتصادی است و سه کارگروه هم در این زمینه داریم که کارگروه آرد و نان با مسئولیت جهاد کشاورزی، کمیته تخصصی آرد و نان با مسئولیت شرکت غله و خدمات بازرگانی و کمیته رصد و پایش وضعیت آرد و نان به منظور پیگیری تخلفات و نحوه توزیع نان با مسئولیت دفتر اقتصادی استانداری برگزار می شود.
مدیرکل اقتصادی استانداری با بیان اینکه آبان سال گذشته طی مکاتبه ای با معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، موضوع عدم رضایت مردم از کیفیت نان پیگیری شد، تصریح کرد: با طرح مسئله در کارگروه علوم پزشکی و کمیته تخصصی آرد و طی مکاتبه با دستگاه ها در خصوص بررسی دلایل عدم تولید نان با کیفیت در نانوایی ها و با گرفتن گزارش فنی از جهاد کشاورزی به برخی نکات رسیدیم، برای مثال خواب کافی، الک نشدن آرد ، عدم عمل آوری مناسب در تابستان، استفاده از نمک نامناسب، حذف نانوایی های سنتی، پایین بودن کیفیت آرد، نبود نیروی انسانی ماهر به دلیل عدم افزایش دستمزد، نداشتن انبار مناسب و … موجب کاهش کیفیت نان می شوند. صادقی از عوامل مؤثر بر کیفیت نان را میزان گلوتن، میزان سبوس، نوع افزودنی ، الگوی پخت نان ، میزان رضایت شغلی نانوا و … برشمرد و متذکر شد: با توجه به تغییر الگوی اختلاط آرد باید نانوایان دقت بیشتری داشته باشند تا بتوانند الگوی مناسب پخت را پیدا کنند.
وی ادامه داد: دولت روزی حداقل ۵ میلیارد تومان و در ماه ۱۲۵ میلیارد تومان یارانه نان برای تولید نان به استان پرداخت می کند، لذا باید با یافتن شیوه های صحیح پخت و نگهداری نان، از هدررفت این سرمایه جلوگیری کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فعالان حوزه بهزیستی و خدمات رسانی به اقشار آسیب پذیر جامعه حس خوبی را در

بیشتر

اعتمادیان – پارسال ۷ هزار و ۳۸ نوزاد دختر در خراسان جنوبی متولد شدند. مدیر

بیشتر

بصیرت – استاندار از کمبود کارگران ماهر در برخی واحدهای صنعتی خبر داد و بر

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت