نسرین کاری- سه شنبه گذشته علیرضا نبی از کارآفرینان مطرح کشوری با حضور در شهر بیرجند با مجمع یاریگران زندگی دیدار و تبادل گفتگو داشت. علیرضا نبی که این روزها یه عنوان یک کارآفرین برتر کشوری معرفی می شود، روزگار سختی در کودکی گذرانده و حالا جز کارآفرینان برتر، اما خیر و نیکوکار است. دکتر نبی پس از سالها موفقیت در کارآفرینی، به دنبال کمک به افراد آسیب دیده و نیازمند جامعه برآمد. او بنیاد نیکوکاری دکتر نبی را تاسیس کرد و با شرط استخدام افراد دارای سوء پیشینه، به آنها فرصتی دوباره برای بازگشت به جامعه و زندگی سالم ارائه داد.
نجابت بیش از حد مردم خراسان جنوبی مانعی برای احقاق حقوق آنهاست
نبی در گفتگو با خبرنگار آوای خراسان جنوبی با بیان اینکه بسیار خرسندم از اینکه در خراسان جنوبی حضور یافتهام، افزود: میتوان از خراسان جنوبی به عنوان مادر ایران نام برد. کارآفرین مطرح کشوری ادامه داد: ظرفیتهای بالای این منطقه در حوزه کشاورزی، معدنی و گردشگری برکسی پوشیده نیست، اما انتقادی دارم مبنی بر اینکه نجابت بیش از اندازه خراسان جنوبیها باعث شده که حق واقعی این استان ضایع شود.
ظرفیت های استان می تواند
اقتصاد کشور را تکان دهد
سخنران انگیزشی اظهار کرد: این استان مردمان خونگرم، مهمان نواز و سخت کوش، قانع و محجوبی دارد. ظرفیتهایی که در حوزه زرشک، زعفران، عناب و زیتون وجود دارد میتواند اقتصاد یک کشور را تکان دهد؛ حال اقتصاد یک استان که جای خود دارد. وی افزود: وقتی به سراغ آمار و ارقام میرویم میبینیم که تعصبی روی ظرفیتهای این استان وجود ندارد. خانهای که محل رفتوآمد نباشد به مرور از بین خواهد رفت بنابراین وقتی منابع و ظرفیتهای خود را در یک استان استخراج نکنیم آسیب اجتماعی فعلی، اجباری است که در استان و مردم تحمیل خواهد شد.
با تلاش و خلق کردن می توان آسیبهای اجتماعی استان را از بین برد
وی بیان کرد: سوال اینجاست که چگونه میتوانیم آسیبهای اجتماعی را در خراسان جنوبی از بین ببریم. پاسخ همان کار، تلاش، خلق کردن، تولید و کشاوزی است. این کارآفرین برتر کشوری افزود: نباید کم آبی در استان را بهانه کرد چراکه امروز در بیابانهای عربستان زیتون کاشته میشود بنابراین دنیا برای هر مسئلهای راهکار پیدا کرده است، همان گونه که تحریم یک مسئله است اما همه مسائل ما نیست. وی با بیان اینکه گاهی تحریم را از حالت واقعی خود بزرگ تر میکنیم، تصریح کرد: نباید تخریم را بهانه کرد. در خراسان جنوبی مسئولانی که اهل عمل و تلاش هستند روی کار آمدهاند و اکنون با حضور استاندار این استان وقت کار است. نبی افزود: از همه فعالان و جوانان در خراسان جنوبی دعوت به همکاری میکنم چراکه مجمع یاریگران زندگی یک مرجع برای معرفی ایرانیهای موفق در داخل و خارج از کشور برای آموزش، انتقال تجربه و الگوسازی است.
باید در مقابل علم زانو بزنیم
و دانشمندان نذر علم کنند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما باید در مقابل علم زانو بزنیم و به جای استفاده از خیران، دانشمندان نذر علم کنند، اظهار کرد: خراسان جنوبی ثروت بزرگی به نام انسانهای خونگرم و دوست داشتنی دارد که باید مورد استفاده قرار گیرند. از گذشته درس بگیریم و آینده را بسازیم و از طرفی جوانان قوی خراسان جنوبی باید از ظرفیتهای استان بهره ببرند. وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی دارای ظرفیتهایی است که کمتر از آن بهره برده شده است، تصریح کرد: استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است که مرز مشترک با افغانستان دارد. وی با بیان اینکه فرهنگ غنی مردم خراسان جنوبی باعث دوری از آسیبها میشود، افزود: این استان مشکلات زیادی دارد که اکنون این مشکلات کم تر شده است. وی ادامه داد: با همت مسئولان، خیران و مردم استان روز به روز مشکلات خراسان جنوبی کمتر خواهد شد. وی با بیان اینکه اولین تقاضای من توجه به مردم استان و استفاده از تجربیات آقای نبی است، اظهار کرد: خراسان جنوبی در حوزه اشتغال زندانیان جز مقامهای اول کشوری است.وی بیان کرد: یکی از مشکلات استان این است که مردم استان بسیار قانع هستند.
مجمع خیرین یاریگران زندگی یاریگر توانمندسازی و اشتغال خانواده های آسیب دیده و معتادان بهبود یافته
رییس هیئت مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی خراسان جنوبی گفت: مجموعه خیرین یاریگران زندگی ذیل اهداف کلی حمایتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۴۰۲ در خراسان جنوبی به صورت رسمی آغاز به کار کرد .فرشته اسدزاده با بیان اینکه خراسان جنوبی هجدهمین استانی بود که به این مجموعه پیوست، ادامه داد: تاکنون با حمایت خیرین و کارآفرینان نیک اندیش، از حوزه مسئولیت اجتماعی ایشان برای خانوادههای آسیبپذیر و بهبودیافته مثل اعتیاد و زندانیان تفاهمنامه نامههایی منعقد شده است. وی یادآور شد: همچنین فضاهای بلا استفاده و خالی برای به کارگیری افراد آسیب پذیر شناسایی شده و مقرر گردیده با حمایت مجمع ملی یاریگران زندگی تحت مدیریت ارزشمند اقای دکتر نبی کارافرین برتر ملی و چهره شناخته شده در سطح بین الملل برای تأسیس کارخانه های فرآوری زیتون و زرشک دو محصول استراتژیک استان احیا شود.
حمایت از صنایع دستی استان
با محوریت زنان سرپرست خانوار
اسدزاده با بیان اینکه همچنین حمایت از صنایع دستی استان خراسان جنوبی با محوریت افراد آسیب پذیر و زنان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در این راستا، فرایند آموزش، اهدا مواد خام اولیه ، فروش و بازاریابی محصولات توسط این مجموعه پیگیری خواهد شد. رییس مجمع خیرین یاریگران زندگی خراسان جنوبی افزود: هدف اصلی مجمع خیرین یاریگران زندگی، توانمندسازی و ارتقای کیفیت زندگی، سلامت، بهداشت، آموزش، کارآفرینی و ایجاد زیرساختهای اشتغال پایدار و بازاجتماعی کردن بهبودیافتگان اعتیاد و خانواده های آسیب دیده است. وی مهمترین اقدام مجمع یاریگران زندگی را ایجاد اشتغال پایدار برای رهایی یافتگان از دام اعتیاد عنوان کرد و گفت: این تشکل مردمنهاد بر شیوههای نوین اشتغالزایی، تولید ثروت و کارآفرینی در داخل کمپهای ترک اعتیاد متمرکز شده و با شناسایی افرادی که قابلیت و استعداد و پشتکار لازم را داشته باشند، به دنبال ایجاد واحدهای تولیدی با مشارکت بهبودیافتگان و حمایت کارآفرینان نیک اندیش است.
آغوش استان برای حضور
سرمایه گذاران توانمند باز است
استاندار خراسان جنوبی هم در دیدار با این کارآفرین گفت: خراسان جنوبی، سرزمین ظرفیت های کمتر شناخته شده است. سیدمحمدرضا هاشمی در جلسه دیدار با علیرضا نبی خیر کارآفرین کشور به معرفی ظرفیت های فراوان استان پرداخت.
به گفته وی؛ برای بهره برداری هر چه بیشتر از این ظرفیت ها برنامه ریزی شده و آغوش استان برای حضور سرمایه گذاران توانمند باز است. وی با اشاره به زرشک، زعفران، عناب، پسته به عنوان محصولات کشاورزی باکیفیت و منحصر بفرد استان، تصریح کرد: ایجاد ارزش افزوده از طریق فرآوری این محصولات از برنامه های اولویت دار استان است. به گفته وی؛ ایجاد و توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، نیازمند استفاده از تجربه های موفق است.
استاندار به ظرفیت مرز گسترده استان اشاره کرد و با بیان اینکه خراسان جنوبی، تنها استانی است که چهار گمرک مرزی دارد، اظهار کرد: این بازارچه ها در توسعه مبادلات تجاری نقش بسزایی دارند، لذا برای فعال شدن هر چهار بازارچه پیگیری های جدی در دستور کار است.
به دنبال جذب سرمایه گذار و
توسعه صنایع فرآوری معدنی هستیم
هاشمی، نمونه هایی از ذخایر معدنی غنی استان را هم نام برد و گفت: آورده اقتصادی استان از خام فروشی این کانی ها بسیار ناچیز است، به همین دلیل به دنبال جذب سرمایه گذار و توسعه صنایع فرآوری معدنی هستیم. وی ، گردشگری را هم از پتانسیل های اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: اصفهک دهمین جاذبه گردشگری استان می باشد که اخیراً ثبت جهانی شده است.خیر کارآفرین کشوری نیز در این دیدار، ضمن حائز اهمیت خواندن این ظرفیت ها، بر ضرورت بهره برداری حداکثری از آنها تأکید کرد. علیرضا نبی با ارائه توضیحاتی از تجربیات خود در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی، هر کدام از پتانسیل های خراسان جنوبی را فرصتی مغتنم برای ایجاد اشتغال برشمرد.
مصوبات حضور دکتر نبی در خراسان جنوبی
سفر دکتر نبی به خراسان جنوبی مصوب هایی هم داشت که از آن جمله می توان به معرفی خراسان جنوبی در مرکز توسعه پایدار سازمان ملل، اختصاص مرکز ماده ۱۶ به بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد، بازدید اعضای مجمع یاریگران زندگی استان از کارخانه آرشیا (مشهد)، برگزاری اولین کارگاه آموزشی بین المللی تست روغن زیتون و آموزش روشهای کاشت زیتون با حمایت آستان قدس رضوی، معرفی محصولات خراسان جنوبی در عرصه بین المللی توسط مجمع بازیگران و حمایت آقای دکتر نبی، برگزاری کارگاههای آموزش کار آفرین اشتعال ویژه اقشار آسیب پذیر جامعه با اساتید معرفی شده توسط آقای دکتر بنی، تشکیل کمیته آموزش و بین الملل در مجمع بازیگران زندگی نام برد.