رمضانی- معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، در مراسم تجلیل از فعالان جوانی جمعیت به مناسبت سالروز ولادت امام رضا(ع)، بر ضرورت حفظ جمعیت جوان کشور تأکید کرد و گفت: آگاهی بخشی در زمینه فرزندآوری و تشویق جوانان به تشکیل خانواده باید در اولویت قرار گیرد.به گزارش آوا، به مناسبت سالروز ولادت امام رضا(ع)، دانشگاه بیرجند مراسمی را به منظور تجلیل از افرادی که در عرصه جوانی جمعیت فعالیت داشتهاند، برگزار کرد؛ همچنین این مراسم با هدف قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در راستای افزایش جمعیت کشور و ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری برگزار شد.
در جشن ایران جوان و جشن میلاد امام رضا(ع)، امروز در دانشگاه بیرجند از ۳ نفر اعضای هیئت علمی، ۳ نفر از کارکنان، ۳ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و ۳ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی این دانشگاه تجلیل به عمل آمد.
مهدی وفائی فرد معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، با اشاره به نگرانیهای موجود در خصوص سالخوردگی جمعیت کشور، اظهار کرد: ما از سال 1400، هفته جوانی جمعیت را از تاریخ 24 اردیبهشت برگزار میکنیم. این رویداد به منظور افزایش آگاهی درباره اهمیت جمعیت جوان و فرزندآوری در کشور طراحی شده است.معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند، در خصوص آمار و دادههای جمعیتی، تأکید کرد: واقعیت این است که ما در یک بازه زمانی خاص، فرصت داریم تا جمعیت جوان و فعال کشور را حفظ کنیم؛ همچنین اگر این فرصت را از دست بدهیم، در آینده با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.وفائی فرد افزود: طبق آمار، اگر بیش از 70 درصد جمعیت کشور در سنین 15 تا 64 سالگی قرار داشته باشد، بهترین شرایط برای تولید نسل و افزایش جمعیت فراهم میشود.
وی در ادامه با اشاره به چالشهای اجتماعی و اقتصادی که ممکن است مانع از فرزندآوری شوند، اظهار کرد: متأسفانه فضای موجود در دنیا و همچنین شرایط اقتصادی کنونی، برخی از جوانان را نسبت به تشکیل خانواده و فرزندآوری دلسرد کرده است؛ اما ما باید به این باور برسیم که با وجود مشکلات، زندگی را نباید سخت بگیریم. عباس واعظ زاده مدیر امور اجتماعی دانشگاه بیرجند، بیان کرد: یکی از اقدامات مهم ما، تأسیس اتاقهای مادر و کودک در برخی از دانشکدهها و ساختمانهایی است که نیازهای فرزندآوری را پوشش میدهند و این موضوع نشاندهنده تعهد ما به ارتقاء کیفیت زندگی خانوادهها و حمایت از جوانان است. واعظزاده همچنین به معرفی «جایزه جوانی جمعیت» اشاره کرد و گفت: این جایزه که از سال 1402 برای اولین بار برگزار میشود، بر اساس ابلاغیه شورای اسلامی کشور، در راستای تشویق به فرزندآوری و جمعیت جوان ایجاد شده است و اعضای هیئت علمی و دانشجویان به عنوان مخاطبان این جایزه انتخاب خواهند شد.معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ادامه تصریح کرد: در سال گذشته، افرادی که بیشترین فرزند و کمترین سن را میان دانشجویان تحصیلات تکمیلی داشتند، مورد تقدیر قرار گرفتند که در مجموع، 12 نفر از این افراد در اردیبهشت ماه سال جاری به عنوان برگزیدگان معرفی خواهند شد. وی با اشاره به آمارهای جمعیتی کشور، گفت: طبق پیشبینیها، جمعیت کشور در سال 1480 به حدود 30 میلیون نفر خواهد رسید و این در حالی است که کشور ما برای حفظ قدرت رقابتی خود در منطقه و جهان نیازمند به کارگیری نیروی جوان و فعال است؛ همچنین افتخارات ایران در سالهای اخیر، به ویژه در مقایسه با کشورهایی مانند چین و هند، نشاندهنده اهمیت توجه به جوانی جمعیت است.
وی با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری بر روی فرزندان، خاطرنشان کرد: هر مادری که در هر سنی و در هر شرایطی فرزندی متولد کند، ، یک سرمایهگذاری ارزشمند برای آینده کشور انجام میدهد که ما باید به این موضوع توجه کنیم و از افرادی که در این راستا احساس وظیفه کردهاند، تقدیر کنیم.

عماد – توزیع کود ازته در فروردین امسال در خراسان جنوبی ۲۹ درصد افزایش یافت.