شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان

امین جم – شانزدهم مردادماه امسال، جهاددانشگاهی به عنوان مولود مبارک انقلاب اسلامی، چهل و سه سال از حیات پر افتخار خود را پشت سر می گذارد. نهادی که از ابتدای فعالیت در سال 1359 همواره مصمم بوده تا با اعتماد به جوانان و اتکاء بر مدیریت جهادی الهام‌گرفته از ایمان اسلامی در راه عزّت و پیشرفت دانش بنیان کشور قدم بردارد. امروز به مدد چهل‌وسه سال اقدامات جهادگران با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی؛ این نهاد به ظرفیتی امیدبخش در جامعه تبدیل شده است که از دستاوردهای آن در حوزه‌های پزشکی، مهندسی و کشاورزی تا ارائه آموزش‌های تخصصی و اقدامات فرهنگی، عموم مردم ایران اسلامی بهره‌مند می‌شوند.
جهاددانشگاهی بر اساس بیانات مقام معظم رهبری مولود مبارک و از رویش‌های انقلاب اسلامی است.فرهنگ خودباوری، اعتماد به جوانان، تلفیق علم و ایمان، رشد هدفمند و متعالی، عزت‌آفرینی و امیدبخشی، ما می‌توانیم، پویایی و شادی‌آفرینی از ویژگی‌های بارز این نهاد انقلابی است.به همین مناسبت ، روزنامه آوا گفتگویی اختصاصی با رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی برگزار نمود که مشروح آن در ادامه می خوانیم.
سیدمحمدحسین سیدکاشی، رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه ایمان، امید و اعتماد به جوانان جزو نیازهای کشور به‌حساب می‌آید، گفت: بر همین اساس، این نهاد شعار «جهاددانشگاهی الگوی پیشرفت؛ ایمان، امید و اعتماد به جوانان» را به‌عنوان شعار خود برگزیده است.رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد مردمی و غیردولتی است که عمدتا وابسته به بودجه‌های دولتی نیست و می‌تواند یاری‌گر دولت قلمداد شود، اظهار کرد: فرهنگ جهادی بر خلاف تصور عده‌ای که از آن تنها تعبیر به کار زیاد و خالصانه می‌کنند، دارای یک مولفه بسیار مهم است که گاهاً فراموش می‌شود و آن “کار موثر و خالصانه همراه با دانش و تخصص” است.وی با اشاره به این که بدون همراهی علم با کار جهادی نتایج مثبت حاصل نخواهد شد، تصریح کرد: جهاد دانشگاهی مزین به هر دو مولفه “کار جهادی” و “کار علمی و دانشگاهی” است که قالب فرهنگ جهادی درست را شکل می‌دهد. این فرهنگ در صورت هدایت به مسیر صحیح در راستای رفع نیازهای کشور می‌تواند منشاء تحولات مهم و تاریخ‌ساز شود.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و تجاری سازی گفت: برگزاری جشنواره منطقه ای مد و لباس ایرانی اسلامی با عنوان چارقد، برگزاری جشنواره منطقه ای فرهنگی، هنری و ادبی ابن حسام، برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان و دفاع سه دقیقه ای، برگزاری نشست های تخصصی پیرامون اندیشه های امام(ره) و مقام معظم رهبری و نشست های تخصصی عفاف و حجاب در سیره حضرت زهرا(س) از اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگی است.

تمرکز بر محصولات مزیت دار
و گیاهان دارویی استان
وی با بیان اینکه فرهنگ کاری حاکم بر جهاد دانشگاهی، جهت‌گیری به سمت انجام کارهای بر زمین مانده‌ای است که با توجه به مزیت‌ها و پتانسیل‌های هر منطقه می‌تواند سرفصلی برای ارتقاء چشم گیر اقتصاد، سلامت و رفاه عمومی آن منطقه باشد، گفت: در این راستا، ماموریت واحد خراسان جنوبی به روی محصولات مزیت ‌دار منطقه و گیاهان دارویی تعریف شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به تأسیس مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی با عنوان بیرناب عنوان کرد: در این مرکز توانسته‌ایم معرفی و عرضه محصولات استراتژیک استان را به سراسر کشور داشته باشیم.وی با اشاره به اینکه در زمینه مطالعات شهری و روستایی ورود جدی داشتیم، افزود: 250 روستای خراسان جنوبی در این طرح به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بر اساس پتانسیل ها، نقاط قوت و ضعف و مزیت‌های نسبی و رقابتی مورد بررسی قرار گرفت.وی ادامه داد: همچنین جهاددانشگاهی موفق شد آزمایشگاه تشخیص طبی را در قائن با تعرفه نیمه دولتی راه اندازی کند تا از این طریق به مردم خدمت‌رسانی داشته باشد.رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت مرکز بانک خون بندناف در استان گفت: تاکنون بیش از 1100 نمونه خون بند ناف از خراسان جنوبی ذخیره شده است.

همراهی با جوانان برای اشتغال
سیدکاشی با بیان این که یکی از رسالت‌های جهاد دانشگاهی، تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته و حمایت و راهنمایی صاحبان صنایع کوچک و دانش بنیان در تحقق این اهداف تدوین شده است، اظهار کرد: این نهاد توانسته و می‌تواند به عنوان پیشران گفتمان اقتصاد دانش بنیان و فناورانه عمل کند.وی افزود: این نهاد همچنین می‌تواند با ارائه آموزش‌های مهارتی نرم و سخت در زمینه‌های اشتغال خانگی، کارآفرینی، برندسازی و بازاریابی به جوانان خلاق، نخبه و صاحب ایده، گامی ارزشمند در این راستا بردارد.
سیدکاشی با اشاره به اجرای طرح سرباز ماهر در حوزه آموزشی جهاد دانشگاهی استان، عنوان کرد: در این طرح، خدمات آموزشی در دوره‌های «مهارت‌های عمومی زندگی» و «آشنایی با مهارت عمومی اشتغال و کارآفرینی» به سربازان ارائه می‌شود. وی با اشاره به اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در استان ، افزود: در قالب این طرح هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی در استان ایجاد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بصیرت – رئیس فرودگاه شهدای طبس گفت: بنا بر اعلام شرکت هواپیمایی پارس ایر، پرواز‌

بیشتر

حسینی – مشاور وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و مسئول پرونده ثبت جهانی

بیشتر

بهروزی فر – ایران اکسپو ۲۰۲۵، هفتمین نمایشگاه عرضه توانمندی های صادراتی ایران است. در

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت