یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳

ماندگاری نام نیک با اهدای کتاب

کاری – می‌توان گفت هفته کتاب، از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی حوزه نشر و کتاب است. خون تازه‌ای که در هفته کتاب به کالبد بی‌جان فرهنگ کشور تزریق می‌شود، مانند روزهای نمایشگاه کتاب برای دوستداران کتاب شیرین و دلچسب است. از دیر باز بیرجند و خراسان جنوبی به عنوان یک شهر فرهنگی و دانشگاهی معرفی شده است اما بنظر می رسد آنطور که باید و شاید به مقوله کتابخانی پرداخته نشده است. بیرجند و مدرسه شوکتیه مهد علم و دانش است پس شایسته است بیش از پیش به مقوله کتاب و کتابخوانی پرداخته شود. به این بهانه مصاحبه ای با مسئول کتابخانه تخصصی میراث فرهنگی انجام دادیم. کتابخانه اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی که به نام مرحوم سعید سلطانی نامگذاری شده در مجموعه باغ و عمارت جهانی اکبریه واقع است و با برخورداری از سالن مطالعه مناسب و بیش از 9 هزار جلد کتاب تخصصی، هر روزه بجز تعطیلات رسمی از ساعت 8 تا 14 برای پژوهشگران و دانشجویان باز است.

اهدای بیش از ۵۰۰ جلد کتاب توسط خانواده شادروان سعید سلطانی
مسئول کتابخانه تخصصی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: کتابخانه میراث فرهنگی از سال 1374 شروع به کار نمود، او اشاره کرد کتابخانه میراث فرهنگی در سال نخست با چند قفسه کتاب شروع به کار نمود و در سال 1377 با حدود 3 هزار جلد کتاب در ساختمان فعلی موزه مشاهیر کار خود را رسما آغاز کرد. او ادامه داد: در سال 1388 با درگذشت شادروان مهندس سعید سلطانی که از همکاران میراث فرهنگی بودند و با اهدای کتب از سمت خانواده وی برای گرامیداشت یاد و خاطره ایشان این کتابخانه به نام «شادروان سعید سلطانی» نامگذاری شد و اکنون در باغ اکبریه ،خیابان معلم واقع است.
وی عنوان کرد: مرحوم سعید سلطانی کارشناس ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی و کارمند میراث فرهنگی استان در آذر سال ۸۷ فوت کرد. خانواده مرحوم ، ۵۰۰ جلد کتاب ، شامل 50 جلد کتاب تخصصی در حوزه مرمت و معماری و مابقی کتب خریداری شده توسط خانواده سلطانی را به کتابخانه اهدا نمودند.
رباب مشتاقی یادآور شد: خانواده سلطانی هر ساله براساس نیاز کتابخانه این اقدام را در سالروز فوت پسر انجام می دهند. مشتاقی که خودش اهل کتاب و یک خانواده فرهنگی و کتابخوان است حدود 26 سال است که کارمند میراث فرهنگی بوده و به مدت 22 سال به عنوان کتابدار در کتابخانه مشغول بوده است، او بیان میکند که همواره یکی از دغدغه هایش تخصصی کردن کتابخانه بوده است که امر به یاری خدا اکنون محقق گشته است.

کتابخانه تخصصی با
نهصد جلد کتاب و 650 عنوان

مشتاقی با اشاره به اینکه در حال حاضر این کتابخانه دارای نهصد جلد کتاب با 650 عنوان و3هزار جلد فصلنامه ومجله تخصصی در زمینه تاریخ ایران، باستانشناسی، معماری، مرمت، فرش، نقاشی، سفال، جغرافیای تاریخی، گردشگری، جامعه شناسی و سایر رشته های مربوط به میراث فرهنگی است ادامه داد: چند سالی است که قسمتی با عنوان استان شناسی خراسان جنوبی به این کتابخانه افزوده شده که شامل کتابهایی در مورد بیرجند و شهرستانهای استان، گویش ها، ضرب المثلها، اشعار محلی و آداب ورسوم و نویسندگان مربوط به این منطقه میباشد.
وی افزود این کتابخانه با مساحت تقریبی سیصد متر شامل مخزن و سالن مطالعه با ظرفیت 32 صندلی می باشد. بیشتر مخاطبان را اساتید ودانشجویان هنر شامل می شوند وعضویت برای عموم آزاد است.
مشتاقی همچنین اظهار کرد در سال 1403 در هفته کتاب از سوی پروفسور محمد بهفروز حدود 340 جلد کتاب اهدا شده که حدود 70 درصد عناوین مربوط به استان شناسی خراسان جنوبی است.

کتاب های خوب بیشتر معرفی شوند تا کتابخوان ها افزایش یابند

مشتاقی با اشاره به اهمیت و اقبال کتاب‌های صوتی و الکترونیکی ، ادامه داد: هرچند این امکانات وجود دارد، اما نیاز است که کتاب‌های خوب بیشتر معرفی شوند و جذابیت آن‌ها برای مخاطبان افزایش یابد. او درباره نحوه استفاده از خدمات کتابخانه اظهار کرد علاقه‌مندان با مراجعه به این کتابخانه می‌توانند از کتاب‌های این مجموعه و سالن مطالعه استفاده کنند. وی ابراز امیدواری کرد: جوانان با کتاب آشتی کنند و برای این کار باید از خانواده شروع کرد چرا که والدین اگر کتاب بخوانند طبیعتا کودکان کتابخوانی خواهند داشت مشتاقی با بیان اینکه آبادانی یک کشور در گرو افزایش مطالعه کتاب است، ادامه داد لمس وبوی کتاب آرامش بخش ولذت بخش است وی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی یکی از بهترین ابزارهای تعلیم و تربیت مدرن است، تاکید کرد: هیچ کدام از وسایل ارتباطی ژرفای لازم را در اندیشه، تفکر و خلاقیت انسان آن گونه که خواندن و نوشتن پدید می آورد، ایجاد نمی کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دادرس مقدم – پیرمرد بشرویه ایی با بخشش فیش حج خود به جبهه مقاومت از

بیشتر

محمدی – رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه گفت: یک قلاده گربه شنی گرفتار در

بیشتر

نسرین کاری – براساس مطالعات انجام شده و تقسیم‏بندی ناشی از وضعیت گردوغبار استان‏ها، خراسان

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت