دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

دغدغه های همچنان باقی خبرنگاران

صباغی – دغدغه داشتن، بزرگترین انگیزه برای خلق است و آنان که دغدغه ندارند خالقان خوبی هم نخواهند بود. نوشتن در واقع یک هنر است و خبرنگار بودن علاوه بر هنرمندی یعنی دغدغه مندی. تقریبا دوسالی می شود که به دلیل کرونا هفته خبرنگار هم مثل بسیاری از مراسم دیگر در سکوت برگزار می شود اما امسال تفاوت دیگری هم دارد. چون خراسان جنوبی در یک ماه اخیر سه نفر از خبرنگاران خودش را از دست داد و درد و اندوه جامعه خبری بیش از پیش بود. به بهانه روز خبرنگار با چند تن از خبرنگاران استان به گفتگو نشستیم تا آنها از دغدغه هایشان بگویند:

گوش شنوای مدیران برای ندای خبرنگاران

خبرنگار و فعال رسانه ای ایرنا گفت: خبرنگار کلامی آشناست آن هم شنیدن درد جامعه، دردی که ممکن است حتی مسئولان در زیر پوست جامعه احساس نکنند اما شم خبری غافل از آن نمی‌شود. محمدرسول ابراهیمی اسفدن با بیان اینکه امروزه خبرنگاران در حوزه‌های گوناگون به طور تخصصی وارد شدند ، ادامه داد: شنیدن و اطلاع رسانی به تنهایی کافی نیست بلکه گوش شنوای مدیران جهادی را می‌خواهد که بر ندای خبرنگاری مردمی لبیک گویند. وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر رسانه‌ای قوی اما از حیث سواد رسانه‌ای ضعیف است، اظهار کرد: هنوز متاسفانه برخی مدیران فرق روزنامه و خبرگزاری را نمی‌دانند و تمام مسائل را امنیتی می‌پندارند. ابراهیمی افزود: شیرین ترین خاطره برای یک خبرنگار زمانی است که مدیری جهادی پیگیر کار مردم باشد.

نبود امنیت شغلی و بیمه

دبیر خبر تسنیم خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه بیش از 15 سال سابقه فعالیت در حوزه رسانه ای دارد، عنوان کرد: خبرنگاری یعنی عشق، عشق به مردم، عشق به هم نوع، عشق به هم وطن خبرنگاری از نظر من یعنی اینکه با قلمت گره ای حتی کوچک از مردم باز کنی.ریحانه محمدی پور اظهار کرد: مهمترین چالش این کار نبود امنیت شغلی و بیمه است . وی با انتقاد از عدم پاسخگویی برخی مسئولان عنوان کرد: برخی از مدیران اجرایی درخواست سوالات به طور کتبی را دارند اما این موضوع وقت زیادی را از خبرنگار می گیرد و گزارش ارزش خبری خودش را از دست می دهد. وی ادامه داد: موضوعاتی مانند گرانی مسکن، اجاره بها، ازدواج جوانان، افزایش طلاق و آسیب‌های های اجتماعی باید در حوزه رسانه ای استان بیشتر پرداخته شود، چراکه اکنون از این موضوعات غفلت شده است.

دغدغه هایی از جنس خبرنگاری

خبرنگار روزنامه خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات چند ساله مسکن خبرنگاران یادآور شد: در سال گذشته مسکن خبرنگاران در قالب طرح اقدام ملی برای خبرنگاران واجد شرایط اعلام شد که با توجه به هزینه ها و اقساط زیاد، همکاران استقبال زیادی نکردند. انصاری تاکید کرد: حقوق پایین برخی از خبرنگاران، پاسخگو نبودن برخی از مسئولان از مشکلات دیگر حوزه رسانه ای خراسان جنوبی است. وی با بیان اینکه رسانه های استان خط قرمزی در پرداختن به موضوعات ندارند، یادآور شد: متاسفانه برخی از روابط عمومی ها همکاری لازم را با خبرنگاران ندارند. وی گفت: خبرنگاران همواره مشکلات استان را به گوش مسئولان می رسانند، ولی گاهی به دلیل کم بودن آستانه تحمل برخی مدیران، با واکنش های ناخوشایندی از سوی آنان مواجه می شوند. انصاری ادامه داد: اصحاب رسانه با وجود همه سختی ها مشکلات استان را رصد و برای حل آن پیشقدم شدند. وی با گلایه از رئوسای برخی دستگاه ها افزود: متاسفانه پاسخگویی کمتری از سوی بعضی عزیزان وجود دارد و بسیاری از تماس هایمان بی جواب می ماند و در نهایت به روابط عمومی محول می کنند.

نگاه سیاسی و تبعیض آمیزبه خبرنگاران

خبرنگار خبرگزاری فارس با بیان اینکه خبرنگاری حرفه‌ای است به ظاهر لذت بخش و شیرین، اما انبوهی از رنج‌ها و مشکلات طاقت فرسا را به همراه دارد، ادامه داد: خبرنگار با قلم خود به جنگ کاستی‌ها، سهل‌انگاری‌ها و کمبودهای موجود می‌رود و گاهی هم در این راه تنبیه و تحقیر می‌شود. چاجی با بیان اینکه بر حسب روحیه مطالبه‌گری گزارش‌هایی پیرامون نقد تحلیلی بر ساختاری و عملکردی حوزه ورزش و جوانان نوشتم، عنوان کرد:گاهی این نقد ها باعث رنجش مدیران شد اما کوتاه نیامدم.

خبرنگاران پا به پای مسئولان برای حل مشکلات استان

سردبیر خبرگزاری های ایسناو ایکنا نیز گفت: خبرنگار واقعی کسی است که فارغ از وابستگی ها برای مردم و جامعه قلم بزند. سپیده قلندری با بیان اینکه در خراسان جنوبی جایگاه واقعی خبرنگار تعریف نشده، ادامه داد: صرفا در روز خبرنگار تبریکات برجسته شده و بر حسب ضرورت از این قشر تقدیر می شود. وی مشکلات مالی و بیمه خبرنگاران را اساسی ترین مشکل آنها عنوان کرد و افزود: سختی کار خبرنگار و نبود امنیت شغلی از دیگر دغدغه خبرنگاران است. قلندری از حادثه فوت خبرنگار ایسنا به عنوان یک خاطره تلخ یاد کرد و ادامه داد: ثمر نشستن یک پروژه خوب برای استان و بهبود یک مریض و گاهی دادن خبرهای امید بخشی از خاطرات و حس های خوب شغل خبرنگاریست. وی با انتقاد از نگاه برخی مسئولان عنوان می کند: برای برخی از مسئولان خبرنگار صدا و سیما در اولویت است در حالی که خبرنگاران دیگر نیز تلاش برابر و گاهی مضاعف دارند.

مشکلات باید ریشه ای حل شود

فعال رسانه خبرگزاری مهر هم عنوان کرد: بیش از ده سال است که در حوزه های مختلف چون اجتماعی و فرهنگی کار می کنم. حکیمه بهمن زاده نیز نبود امنیت شغلی و بیمه را مهمترین دغدغه خبرنگاران استان عنوان کرد و افزود: هر سال این مشکلات مطرح می شود اما ریشه ای حل نمی شود. این خبرنگار با بیان اینکه گاهی برخی مسئولان نه تنها جوابگو نیستند بلکه بی احترامی هم می کنند، اظهارکرد: در زمان انتخابات با فرماندار یکی از شهرستان ها برای پیگیری نتیجه انتخابات تماس گرفتم که با واکنش بدی روبرو شدم که شما نمی فهمید که 24 ساعت نخوابیده ام! وی با بیان اینکه استان ما با مشکلات عدیده محیط زیستی روبرو است ، عنوان کرد: به نظر من باید ظرفیت های گردشگری استان را معرفی کنیم.

خبرنگار در کنار مسئول است نه در مقابل

خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی هم بیان اینکه پاسخگویی برخی مسئولان ضعیف است ادامه داد: برخی از روابط عمومی‌ها متاسفانه برای خبرنگاران سنگ اندازی می کنند و برای پاسخ به هر سوالی از خبرنگار نامه ارسالی می خواهند. مهدی آبادی با اشاره به اینکه خبرنگار در مقابل مدیران قرار ندارد عنوان کرد: در برخی از جلسات به بهانه های امنیتی بودن بسیاری از اطلاعاتی که برای شهروندان نیاز هست را نمی دهند. به گفته وی خراسان جنوبی ظرفیت های کم نظیری برای توسعه دارد که تنها با اطلاع رسانی خبرنگاران می توان آنها را به دنیا شناساند و موجب توسعه استان شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

حسینی – سرپرست مناطق غیر قومی شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور در

بیشتر

سربازی – نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه، سرایان و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی

بیشتر

بهروزی فر – یک شهر زمانی جان دارد و جریان زندگی در آن مشهود است

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت