شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

واکاوی زوایای پنهان سرمایه گذاری در چهارده

نسرین کاری- روستای چهارده بالا در سال ۹۱ توسط بخش خصوصی خریداری شد و سرمایه گذار این منطقه نسبت به ساخت و راه اندازی یک مجموعه گردشگری و تفریحی اقدام کرد. اما با نصب یک اطلاعیه در مقابل ورودی این مجموعه باعث بروز نگرانی هایی برای گردشگران این منطقه شد. هرچند مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به شائبه ها،گفت: مسیر دسترسی به آبشار باز است و مالک اراضی مد نظر در زمین های بالا دست، ملک اختصاصی دارد و مسیر رفت و آمد به ملک خود را با نصب در، بسته است اما باز هم گمانه هایی مبنی بر اختصتصی شدن چهارده مطرح می شود که در این باره روزنامه ی آوا گفت و گوی اختصاصی را با سرمایه گذار این مجموعه برای روشن شدن زوایای پنهان ین موضوع انجام داده که در ادامه می خواند.

روستای چهارده بالا را سال ۹۱ خریداری کردم

ناصر محمد پور سرمایه گذار این مجموعه در گفتگو با خبرنگار آوا گفت: روستاهای چهارده پایین و بالا در سال ۱۳۸۰ به مزایده عمومی گذاشته شد. وی با بیان اینکه بنده نیز در سال ۱۳۹۱ روستای چهارده بالا را از مالک قبلی خریداری کردم، افزود: در آن تاریخ راه موجود به روستای چهارده بالا (یعنی دقیقا همین محل در نصب شده) اصطلاحا مسیر مالرو و باریک بود ،که صحت این ادعا را می توان توسط اپلیکیشن گوگل سال ۲۰۱۲ مشاهده کرد .
محمدپور ادامه داد: بعد از خریداری برای ترمیم مزارع بالادست و برای انتقال مصالح راه باریکی حدود ۱۵۰ متر به سمت آبشار را هموار کردیم که متاسفانه با یک سیل در فصل باران تخریب شد، وی افزود: همه بحثهای مطرح شده به خاطر همین مسیر 1۵۰ متری هستند که بخشی از آن در ملک شخصی اینجانب بوده و جلوی آن در نصب شده است، در حالی که این در فقط برای جلوگیری از پارک خودرو نصب شده است و شهروندان می توانند برای رسیدن به بالا دست روستا با ۵ دقیقه پیاده روی به مقصد برسند. وی اضافه کرد: از طرفی این در ، قبل از میدان وسط دهکده گردشگری نصب شده که قرار است طرح سنگ فرش آن را اجرا کنیم.به گفته ی وی در این محل قرارست نیمکت و لوازم پذیرایی از گردشگران مستقر شود لذا رفت و آمد خودرو و موتور سیکلت از بین جمعیتی که برای تفریح و آرامش به منطقه آمده اند به صلاح نیست. محمد پور افزد: علاوه بر این پارکینگی به مساحت حدود 3 هزار متر از اراضی شخصی را آماده کردم تا گردشگران خودروی خود را پارک و از مسیر پیاده رو تعبیه شده در دو طرف در، به سمت آبشار با ۵ دقیقه پیاده روی بدون هیچگونه محدودیت و بدون پرداخت هیچ مبلغی حرکت کنند.
سرمایه گذار هم استانی با بیان اینکه لازم است اعلام کنم که فقط زمین های غیر ملی مندرج در سند مالکیت اینجانب متعلق به بنده و شخصی می باشد، ادامه داد: بقیه زمین ها اعم از رودخانه، کوهها و آبشار ملی بوده و متعلق به تمام مردم است لذا از این که اینکه گفته می شود آبشار را فروخته اند و کوهها را تصاحب کرده اند متاسفم. وی تاکید کرد: پرسنل منابع طبیعی با چشمانی باز و بدون اغماض نگاهبان اراضی ملی می باشد و تاکنون بارها از دهکده و اراضی بازدید و عملیات ما را با سیستمهای خود کنترل و تایید کردند.

سرمایه گذاری بیش از  ۵ میلیارد تومانی برای فاز اول

محمد پور با اشاره به سرمایه گذاری حدود ۵ میلیارد تومانی در این دهکده گردشگری که فاز اول آن تا عید ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید، افزود: با معرفی سازمان گردشگری ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم و حدود ۵ میلیارد تومان یعنی تقریبا دوازده برابر تسهیلات دریافتی از سرمایه شخصی ام، وقت، انرژی گذاشته ام و با تمام توانم برای این پروژه هزینه کرده ام.
این سرمایه گذار با اشاره به اینکه برای ساخت این مجموعه گردشگری بیش از دو سال کار کرده است خاطر نشان کرد: هم اکنون به طور متوسط بین ۱۹ تا ۲۵ خانواده از طریق این پروژه مشغول شدند که البته پس از افتتاح نیز برای ۳۰ نفر اشتغال مستقیم و دائمی خواهیم داشت.

ساخت مجموعه در خورشأن هم استانی ها

وی افزود: امیدوارم بتوانیم مجموعه گردشگری در خور و شان هم استانی ها بسازیم که متناسب با آبروی شهر و استانمان باشد. وی تاکید کرد: مطالبه گری خیلی خوب است اما کاش دوستان مطالبه گر اطلاعات را دقیق بگیرند مثلا عنوان کرده اند ۴۰۰ میلیارد تومان وام گرفته ام که درست آن ۴۰۰ میلیون تومان است یا اینکه گفته شده وام صفر درصد برای جاده گرفته ام که اصلا در هیچ بانکی چنین وامی داده نمی شود.
وی در پاسخ به این سوال که برای ورود به محوطه گردشگری پول گرفته می شود عنوان کرد: این موضوع صحت ندارد هنوز چندین ماه مانده تا فاز اول را افتتاح کنیم چطور می خواهیم از الان ورودی بگیریم اینها شایعه است و ریالی از کسی اخذ نشده است.

تخریب و آتش زدن درختان و صدمه زدن به محیط زیست

وی با ابراز تاسف از برخورد برخی گردشگران گفت:متاسفانه در این محدوده برخی افراد هنگام گشت و گذار اصلا مراعات نمی کنند و عده ای از آنها اقدام به آتش زدن درختان و صدمه زدن به میوه های آنها کرده اند و از طرف دیگر به استخر پرورش ماهی هم صدماتی وارد کردند . وی ادامه داد: آنها شاخه درختی که برگ آن سبز بوده را شکسته و آتش روشن کرده و حتی پوست درخت گردو ۲۰۰ ساله ی ما را کنده و زیر خود درخت آتش به پا کرده اند. غافل از اینکه با این خشکسالی ها و افتهای فراوان، برای پرورش و به ثمر رساندن یک درخت جگرها خون می شود.

سرمایه گذاری یعنی کارآفرینی یعنی اشتغال جوانان

محمدپور با اشاره به طرح گردشگری در حال اجرا در این منطقه افزود: این طرح قرار بود ۶ سوئیت و یک رستوران و چایخانه باشد، اما با تشویق های مردم علاقمند و مسئولان، پروژه وسیع تر شده و در فاز اول آن قرار است رستوران، نانوایی سنتی، فروشگاه صنایع دستی، سوپرمارکت، عکاسی برای توریست و دامداری برای گوشت و لبنیات ارگانیک و حدود ۴۰ سوئیت داشته باشیم. وی یادآور شد: در فاز بعدی فست فورد، حمام سنتی با دلاک به سبک قدیم ، استخر و سالن بازی و سایر علایق جوانان و هم استانی ها و توریست ها مد نظر قرار گرفته است.

مشکل آب شرب برای  مجموعه داریم
این سرمایه گذار افزود: هم اکنون در اجرای این پروژه مشکل آب داریم چرا که آب این قسمت قابل شرب نیست و با مخزن آبرسانی می شود  وی ابراز امیدواری کرد تا زمان بهره برداری پروژه ، آب روستایی نیز شامل حال این مجموعه شود. وی با بیان اینکه تا اتمام پروژه هنوز سرمایه زیادی لازم است ادامه داد: امیدارم تا سال ۱۴۰۰ مشکلات حل شده و کارهای اجرایی و ساختمانی انجام و افتتاحیه این مکان با حضور علاقمندان برگزار شود. وی اضافه کرد: همه اهالی روستا و بسیاری از همشهریان و مسئولان با پیشنهادات سازنده خود ما را در ایجاد محیط عالی و جذاب حمایت کرده اند که جا دارد از استاندار ، فرماندار و مدیران کل گردشگری و منابع طبیعی و همه کسانی که همکاری می کنند تشکر کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت