یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳

بورس بازان استان در صف بی اطلاعی

مهدی آبادی- بالاخره پس از چند ماه روزهای سبز بورس پایان یافت و اکنون بیش از یک ماه از روند نزولی بازار بورس می گذرد. بسیاری از صاحب نظران اقتصادی پیش بینی این روند را داشتند و به اعتقاد آنها اگر بورس ممتد مثبت باشد از لحاظ طبیعی دچار نقصان است. هرچند روزهای خوش بورس این نوید را به شهروندان داده بود تا در مقابل گرانی های لحظه ای سرمایه خودشان را حفظ کنند اما روی دیگر بازار باعث سردرگمی و خروج بسیاری از آنها از بازار سرمایه شد.

سرمایه ام را از بورس خارج کردم

یکی از شهروندان با بیان اینکه بورس دیگر جای ماندن نیست، می گوید: در این یک ماه سرمایه ام 50 درصد کاهش یافت و دیگر حاضر به ادامه در این بازار نیستم. کوچی ادامه می دهد: دولت مردم را تشویق به فعالیت در بورس می کند اما حمایت لازم را انجام نمی دهد و بسیاری از دوستان و آشنایان نیز در مدت ضررهای زیادی را متحمل شدند. وی با اشاره به اینکه بازار بورس دستوری شده است، می افزاید: خوشبختانه سرمایه ام را از بورس هرچند با ضرر خارج کردم تا بیش از این دچار استرس نشوم. یکی دیگر از شهروندان بیرجندی نیز به خبرنگار آوا می گوید: رشد شارپی بورس خاطره شده و اکنون فقظ منتظرم صف فروش سهمم کم شود تا آن را بفروشم. عباسی ادامه
می دهد: با هزار امید و آرزو برای حفظ سرمایه ام وارد بورس شدم اما اکنون سرمایم 30 درصد کمتر شده و دیگر حاضر به ادامه فعالیت نیستم. وی با بیان اینکه خدا لعنت کند کسی که بورس را به این سمت برد، عنوان می کند: مردم را تشویق به حضور در بورس کردند اما پس از آنکه منافع خودشان تامین شد آن را رها کردند.

ذات بورس همین است

در مقابل این دیدگاه ها، برخی از شهروندان صعود و سقوط را جز بازار بورس می دانند که افراد باید با پذیرفتن این ریسک اقدام به سرمایه گذاری کنند. اکبری با بیان اینکه بیش از 3 ماه بورس صعودی بود، می گوید: بازار برای رشد نیاز به تنفس دارد و این ریزش ها به بازار برای شکوفایی بیشتر کمک می کند. وی ادامه می دهد: متاسفانه انتظارات از بالا برده شد و بسیاری گمان کردند یک شبه ره صد ساله را می روند. این شهروند با بیان اینکه دو سال از ورودش به بورس می گذرد، اضافه می کند: در روزهای سبز بورس سرمایه ام چند برابر شد و در این ریزش ها فقط 30 درصد، آنهم از اصل پولم ضرر کردم. اکبری اضافه می کند: در ابتدای سال شاخص کل 500 هزار واحد بود که اکنون یک میلیون و 400 هزار است و این حاکی از رشد بورس است اما به دلیل با لا بردن توقعات و هیجانی شدن بازار بسیاری دولت را مقصر وضع موجود می کنند. یکی دیگر از شهروندان نیز به موضوع آموزش شهروندان می پردازد و می گوید: بسیاری از مردم بدون هیچگونه اطلاعی از بورس وارد این بازار شدند و فقط به شنیده ها اکتفا کردند. محمدی اضافه می کند: شهروندان زمانی آموزش لازم را برای حضور در بورس ندارند باید به سرمایه گذاری غیر مستقیم در صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سهام عدالت روی بیاورند. وی با بیان اینکه این صندوق ها بازدهی خوبی در بلند مدت دارند، خاطرنشان می کند: از ابتدای سال تاکنون سرمایه ام در یکی از این صندوق ها بیش از 50 درصد رشد داشته است که در مقابل با سود بانک قابل مقایسه نیست.

بی اطلاعی مردم استان از
صندوق های سرمایه گذاری

در گفتگو با شهروندان متوجه این موضوع شدم که بسیاری از آنها اصلا از وجود صندوق های سرمایه گذاری و شرکت های سهام عدالت استانی خبر ندارند و بسیاری از آنها بدون هیچگونه آموزشی به بازار سرمایه ورود کرده اند. عبدالهی یکی از شهروندانی است که اصلا نام صندوق های سرمایه گذاری را نشنیده است. وی می گوید: با توصیه یکی از دوستانم بخشی از سرمایه ام را وارد بورس کردم که تاکنون 15 درصد ضرر کردم. این شهروند با بیان اینکه کسی از وجود این شرکت ها اطلاعی نداده است، می افزاید: اگر می دانستم حتما با خیال راحت سرمایه ام را به این شرکت ها منتقل می کردم تا سود خوبی کسب کنم. این شهروند که سهام عدالت را به طور غیر مستقیم انتخاب کرده است درباره شرکت وسخراج می پرسم که اطلاعی از آن ندارد. می گوید: فقط می دانم به شرکت هایی می دهند تا با سهمم کار کنند ولی از اینکه چه شرکتی است، اطلاعی ندارند.
بسیاری نیز فقط اسم صندوق های سرمایه گذاری و وسخراج را شنیده بودند و از کارکرد آنها بی اطلاع بودند. براتی در این باره
می گوید: در اخبار متوجه حضور شرکتی از استان در بورس شدم که گویا درباره سهام عدالت است و بیشتر از این اطلاعی ندارم. وی در پاسخ به اینکه چه روشی را برای سهام عدالت انتخاب کرده است، می گوید: از بورس اطلاعی ندارم و روش غیر مستقیم را انتخاب کردم ولی نمی دانم سهمم چقدر است و در کدام شرکت قرار دارد.

روزهای درخشان بورس

میری تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با آوا می گوید: با ورود شرکت های بزرگ، هلدینگها و سایر ابزار های مالی متنوع به بازار سرمایه توجه مردم و مسئولان به بازار سرمایه معطوف شده که در بازه حدود 2 ساله شاخص کل بورس از کانال 200 هزار واحد به کانال 2 میلیون واحد رشد داشته است. وی اضافه می کند: این رشد فزاینده ناشی از ورود نقدینگی بسیار بالایی دانست که طی این مدت با آزاد سازی سهام عدالت کد های بورسی کشور عدد 40 میلیون را رد کرد. این تحلیلگر بازار سرمایه با بیان اینکه یکی از دلایل ریزش اخیر خروج پول ترسو است، عنوان کرد: متاسفانه با اینکه کارشناسان از شهروندان درخواست کردند با مازاد وجه خود وارد این بازار شوند اما بسیاری از مردم با فروش املاک ، اخذ وام ، و روش های مشابه اقدام به ورود به بازار سرمایه کردند. میری به نقش دولت نیز در بازار اشاره و می گوید: دولت با به کار گیری فیلتر های نظارتی و اشاعه فرهنگ سرمایه گذاری ضمن آموزش مردم در امر سرمایه گذاری مسیر جریانات نقدی را به سمت صنعت هموار و از رانت و سوء استفاده از منابع مالی مردم جلوگیری کند. این کارشناس سرمایه آینده بورس را خوب می داند و اضافه می کند: هیچ بازاری همیشه نزولی نبوده و هیچ بازاری همیشه روند صعودی نداشته هر بازاری در چالش های گوناگون اقتصادی دچار افت و خیز می شود. وی ادامه می دهد: باید عوامل اثر گذار در بازار مانند نرخ ارز، نرخ طلا، وضع سیاسی کشور و… را همراه بررسی کرد.

وسخراج، اولین شرکت
سرمایه گذار خراسان جنوبی

مدیر بورس منطقه ای خراسان جنوبی گفت: نماد معاملاتی شرکت سرمایه گذار خراسان جنوبی در 19 مرداد ماه سال جاری بعنوان اولین شرکت سرمایه گذار استانی و پانصد و چهل و هفتمین شرکت در بازار بورس اوراق بهادر تهران پذیرفته شده است. هریوندی تصریح کرد: این شرکت در گروه سرمایه گذاری ها و بخش سایر واسطه گری های مالی با سرمایه 61399 میلیارد ریال و با نماد وسخراج درج و نماد آن قابل معامله شد. وی اضافه می کند: اولین معامله نماد وسخراج در تاریخ 20 مهرماه سال جاری به مبلغ 1620 ریال انجام شد و در حال حاضر هر سهم با رشد 26 درصدی به قیمت 2040ریال معامله می شود. مدیر بورس منطقه ای خراسان جنوبی به فرایند مدیریتی وسخراج پرداخت و ادامه می دهند: پس از ثبت نام سهام داران شرکت سرمایه گزار خراسان جنوبی در سامانه سجام، بلافاصله مجمع شرکت برای انتخاب اعضای هیئت مدیره برگزار خواهد شد. هریوندی ادامه می دهد: پس از انتخاب اعضای هیات مدیره و با گذشت زمان به طور تدریجی اختیارات بیشتری برای مصرف منابع مالی این شرکت به هیئت مدیره داده خواهد شد. به گفته هریوندی اکنون مدیریت این شرکت تغییر نکرده و پس از برگزاری مجمع هیئت مدیره جدید فعالیت خود را آغاز می کند.

فعالیت 17 کارگزاری در استان

هریوندی ادامه می دهد: برای مشخص شدن تعداد سهام عدالت، افراد از طریق مراجعه به دفاتر سرمایه گذاری استانی و سایت درگاه ذی نفعان بازار سرمایه پیگیری کنند. وی با اشاره به اینکه 17 کارگزاری در استان فعالیت می کنند، می افزاید: اولویت تالار بورس استان برگزاری کلاس های آموزشی رایگان برای هم استانی های عزیز می باشد که باتوجه به ویروس کرونا این کلاس ها به طور مجازی برگذار می شود. مدیر بورس منطقه ای استان چند توصیه مهم را به سرمایه گذاران مطرح کرد. هریوندی گفت: قبل از از اقدام به سرمایه گذاری در دوره های آموزشی تالار بورس منطقه ای شرکت کنید. وی اضافه کرد: با نگرش میان مدتی و بلند مدتی در بورس سرمایه گذاری کنند و اگر از این بازار اطلاعات ندارند به طورغیر مستقیم توسط صندوق های سرمایه گذاری مشترک از منافع بازار بهره گیرند. هریوندی با بیان اینکه با وجوه مازاد خود وارد بورس شوند، ادامه داد: سرمایه گذارانی که به طور مستقیم وارد بازار می شوند، تحلیل های تکنیکال و بنیادی را پشتوانه معاملات خود قرار دهند. مدیر بورس منطقه ای خراسان جنوبی با توصیه به سرمایه گذاران خاطرنشان کرد: با تشکیل سبد سرمایه گذاری ریسک سرمایه گذاری خود را کاهش دهند. هریوندی عنوان کرد: بازدهی بازار سهام تضمین شده نیست، بنابراین به پیشنهادهای غیر اصولی توجه نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت