یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳

بازار جدید برای تجار خراسان جنوبی

مکان فعالیت تجار و تولیدکنندگان خراسان جنوبی در اربیل عراق فراهم شده و بعد از افغانستان دومین بازار هدف برای توسعه صادرات محصولات استان است. براساس رایزنی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل با آقای بدرالدین صاحب یکی از بزرگترین مجموعه‌های میدان میوه و تره‌بار در خاورمیانه، توافق شده زمینه فعالیت مستقیم ۶۰ تاجر یا تولید کننده میوه و خشکبار ایرانی در این بار فروشی فراهم و به مدت شش ماه غرفه و محل استراحت به صورت رایگان در اختیار آنها قرار گیرد؛ لذا با توجه به حذف محدودیت‌های ایجاد شده برای واردات اجناس ایرانی، تجار می‌توانند محصولات خود را بدون واسطه در این مدت عرضه کنند. گفتنی است این پروژه می‌تواند سالیانه ۹ میلیارد دلار گردش مالی داشته باشد و کل هزینه ساخت این پروژه ۱۳۰ میلیون دلار است که ۵۰ میلیون دلار آن از کالا و خدمات ایرانی استفاده شده است.در همین راستا هر استان در این میدان غرفه‌ای خواهد داشت که با پیگیری نماینده دفتر وزارت امور خارجه در بیرجند، خراسان جنوبی نیز در این مرکز غرفه خواهد داشت، به همین دلیل اتاق بازرگانی خراسان جنوبی برای رسیدگی به این موضوع و چگونگی عملکرد جلسه ‌ای برگزار کرد.

غرفه مخصوص خراسان جنوبی در اربیل عراق

علیرضا خامه زر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند در این زمینه گفت: در این بار فروش که در اربیل  عراق برگزار می‌شود ۱۷۰ متر مساحت برای غرفه خراسان جنوبی در نظر گرفته شده است و ۵۰ متر نیز برای آفیس و دفتر کار قرار داده‌اند.وی با بیان اینکه هزینه این مکان رایگان است، اظهار کرد: فقط هزینه‌های جزئی از قبیل هزینه‌های آب، برق و انرژی یا سردخانه برعهده ما خواهد بود. به گفتۀ وی ایران در بخش صادرات بعد از چین، با کشور عراق بیشترین تعاملات را داشته است به نوعی که ۹ میلیارد دلار صادرات به چین و بعد از آن ۷ میلیارد دلار صادرات با عراق در سال داشته است. خامه زر عنوان کرد: بیشترین تأکید بر صنایع غذایی و کشاورزی است چرا که ۳۲ درصد صادرات ایران به عراق در بخش کشاورزی قرار دارد و ما هم می‌خواهیم از این ظرفیت مرکز استفاده کامل را ببریم.عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی بیرجند تصریح کرد: این میدان میوه و تره بار فرصت عالی برای استان است که بیشتر به معرفی و بازاریابی در این زمینه بپردازد و لازم است که بیشتر بررسی‌ها انجام شود.

اولویت تقویت بخش خصوصی و ارتقاء روابط تجاری است

علی حیدری فرد، نماینده وزارت امور خارجه در خراسان‌جنوبی با اشاره به این دعوت‌نامه گفت: از هر استان که دو نفر نماینده اعزام خواهند شد.وی با بیان اینکه ایران در سلیمانیه هم یک مرکز تجاری دائمی راه‌اندازی کرده است، عنوان کرد: هدف ما توسعه تجارت استان با دیگر کشورها است.به گفتۀ وی اولویت اول افغانستان با کشور هرات و بعد از آن کشورهای آسیای میانه است که به عنوان مثال به دلیل تغییرات در افغانستان و کاهش صادرات سیمان، رایزنی برای صادرات به عمان در حال انجام است.حیدری فرد اضافه کرد: همچنین با کشور ترکمنستان در بخش سنگ بازاریابی داشته‌ایم چرا که به دنبال افزایش تعاملات تجاری هستیم. نماینده وزارت امور خارجه در خراسان‌جنوبی اعلام کرد: در اعزام مقام‌های دولتی از این پس پیگیری می‌کنیم تا بخش خصوصی نیز همراه آنها باشد. وی تأکید کرد: به دنبال این هستیم که شورای روابط خارجی را تقویت کنیم و لازم است که بخش خصوصی در این زمینه تقویت شود. به گفتۀ وی برای محصولات خراسان جنوبی به ویژه محصولات استراتژیک استان باید تشکل‌های قوی ایجاد شود که کمیته‌های صادرات و بازاریابی آن با افراد حرفه‌ای فعال باشد. حیدری فرد تصریح کرد: ما هم در زمینه سفرهای بخش خصوصی حمایت می‌کنیم تا شاهد تحرک بیشتر این بخش و اتاق بازرگانی بیرجند باشیم.

زمینه صادرات و معرفی زرشک به عراق فراهم شود

مصطفی هاشمی پور، نماینده تعاون روستایی استان خراسان جنوبی نیز در این جلسه عنوان کرد: برای این موضوع می‌توان بر کالاهای استراتژیک استان تمرکز کرد و از آنجایی که در زمان کنونی زرشک را داریم می‌تواند گزینه مهمی باشد.وی ادامه داد: اکنون با خرید زرشک در فروش به مشکل برخوردیم چرا که بازار داخلی را داریم ولی کفایت نمی‌کند و لازم است که در حوزه صادارت هم گام برداریم که تاکنون این فضا وجود نداشته است.به گفتۀ وی در تأمین زرشک برای ارسال مشکلی وجود ندارد و فقط لازم است که نوع استانداردها و بارمیکروبی در داخل کشور آزمایش شود تا شاهد بازگشت محصولات نباشیم.

حسین صمدیان، معاون سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان جنوبی عسل استان را یکی از مرغوب‌ترین عسل‌ها در دنیا دانست و گفت: در بخش گیاهان دارویی نیز فرصت‌های منحصر به فردی داریم که می‌توان به آنها توجه کرد. اسماعیل زاده، نماینده اتاق اصناف استان خراسان جنوبی نیز پیشنهاد داد: کسانی که به بازار و محصولات هر دو کشور آشنایی دارند و می‌توانند معرفی کننده خوبی برای محصولات استان باشند، اعزام شوند.

اعلام آمادگی بخش خصوصی

حمیدرضا یوسفی، نایب رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد شرکت تعاونی محصولات استراتژیک استان عنوان کرد: اگر تا آن زمان راه‌اندازی شود با توجه به وجود ۴۵ هزار نفر فعال در این بخش‌ها می‌تواند ظرفیت خوبی برای این غرفه باشد.صدیقه برزگر، نماینده نظام صنفی کشاورزی استان خراسان جنوبی هم با بیان اینکه در بخش باغبانی و زراعی پروانه‌های بهره‌برداری توسط این صنف اجرایی می‌شود، اظهار کرد: اکنون ۳۳ هزار نفر پروانه بهره‌برداری گرفته اند و می‌توان برای تولید و فروش محصولات آنها رایزنی کرد.به گفتۀ وی فقط نیاز به چگونگی استانداردها و میزان تولید و کیفیت دارد تا اطلاع‌رسانی‌ها انجام شود.

ریحانه ریاحی، نماینده جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اعلام کرد: به دلیل اهمیت این موضوع اطاع‌رسانی‌ها با ادارات تابعه، کارخانجات، واحدها و مجتمع‌های زیر نظر انجام شد.وی تصریح کرد: در همین زمینه بازخورد خوبی داشتیم و دو شرکت در بخش بسته‌بندی مواد غذایی، زعفران و خشکبار اعلام آمادگی کردند و حتی سابقه حضور در نمایشگاه سال گذشته عراق را داشته‌اند که می‌توانند نماینده‌های خوبی برای استان باشند.

اولویت با محصولات استراتژیک

احسان بیکی، عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه تأکید کرد: حتما باید فروشنده و نماینده عرب زبان داشته باشیم چرا که این موضوع فرصت خوبی برای استان است که باید کمترین ریسک را داشته باشیم.وی بیان کرد: باید قبل از برگزاری این میدان تمام مسائل مانند وجود سردخانه، فسادپذیری محصولات، استانداردها و موارد دیگر مورد بررسی قرار گیرد. به گفتۀ وی در محصولی را نمی‌توان برد و لازم است که استانداردها و کفیت مصحولات اعلام و بررسی شود. ابولحسن ظفرنیا، نماینده اداره کل گمرکات خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین صادرات به عراق در بخش کاشی و سرامیک است، عنوان کرد: لازم است که سهم صادراتی و نوع محصولات متنوع‎تر و افزایش اشته باشد و گمرک هم در این زمینه همکاری لازم را خواهد داشت. ولی ا… احمدی، نماینده دفتر سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری نمایشگاه‌ها را پیشران اقتصادی برای معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان دانست و گفت: با توجه به ارتباطات دیپلماسی و ظرفیت‌ها، عراق فرصت خوبی برای معرفی استان است.وی بیان کرد: اولویت ما محصولات استراتژیک باشد و حوزه سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی استانداری همکاری لازم را خواهد داشت.

به مرکز تجاری دائمی ایران در سلیمانیه توجه شود

سعید بهشتی راد، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: مرکز عرضه مستقیم اربیل و میدان تره بار فرصتی است که به صورت رایگان با هزینه‌های بسیار اندک در اختیار ما قرار گرفته است. وی تأکید کرد: به دلیل اهمیت موضوع جزئیات آن، نحوه ارسال محوله‌ها،تعرفه‎ها، گمرک و استانداردهایی که اعمال خواهند کرد، بررسی و اطلاع‌رسانی شود، چرا که سوال متقاضیان در این موارد است. به گفتۀ وی عراق بعد از افغانستان دومین کشور هدف خراسان جنوبی برای صادرات است و استانداردها و الزامات آنها مسلماً به گونه‌ای است که در توان ما خواهد بود. بهشتی راد با اشاره به مرکز تجاری دائمی در سلیمانه گفت: باید به این موضوع توجه شود چرا که فرصت بهتری است و در طولانی مدت با برنامه‌ریزی درست روی آن کار شود.رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صمت خراسان جنوبی تصریح کرد: در این مرکز می‌توان برندهای برتر استان و محصولات استراتژیک را معرفی و زمینه صادرات را فراهم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشوق‌های قانون جوانی جمعیت موجب شده که خراسان جنوبی در سال گذشته حائز رتبه دوم

بیشتر

مهدی آبادی – ترافیک شهر بیرجند موضوع عجیب و غریب است که هر زمان به

بیشتر

با درود به روزنامه فریاد رسان مردم به مسئولین گرچه گوش بعضی از مسئولین فاقد

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت