یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳

اخبار استانی

پایان مرحله اول تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر


هیئت نظارت بر انتخابات، بررسی‌های اولیه برای تایید صلاحیت داوطلبان عضویت در انتخابات ششمین دوره شورا‌های اسلامی شهر‌ها را به پایان رساند.دبیر اجرایی هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی استان با بیان اینکه در این دوره از انتخابات 607نفر داوطلب عضویت شدند و از این تعداد تا کنون 34نفر انصراف داده اند گفت:صلاحیت 573نفر ابتدا در هیات‌های اجرایی و سپس در هیات‌های نظارت شهرستان‌ها بررسی شد. حسین پور افزود: نتایج این بررسی‌ها تا پایان وقت اداری فردا به هیات‌های اجرایی تحویل می‌دهند و فرمانداران هم تا هشتم اردیبهشت نتایج بررسی صلاحیت‌ها را به داوطلبان عضویت در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها ابلاغ می‌کنند. وی با بیان اینکه داوطلبانی که صلاحیت آنها تایید نشده است می‌توانند از زمان دریافت نتیجه به مدت 4روز اعتراض خود را تحویل فرمانداری‌ها و یا هیات عالی نظارت بر انتخابات دهند افزود: هیات عالی نظارت استان 10روز فرصت دارند به اعتراض‌ها رسیدگی کنند. دبیر اجرایی هیات عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی استان همچنین در خصوص تبلیغات زودهنگام داوطلبان هم هشدار داد و گفت: هر گونه گزارشی مبنی تبلیغ زود هنگام بررسی و برخورد خواهد شد.


شناسایی 840 دانش آموز بازمانده از تحصیل


مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی از شناسایی و جذب 840 دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سال گذشته خبر داد و گفت: انجمن‌ها، موسسات خیریه، شهرداری‌ها، شوراها و نهادها در شناسایی و بازگرداندن دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به ویژه کودکان کار با آموزش و پرورش همکاری کنند. محمدعلی واقعی اظهار داشت: ضرورت دارد برای ترغیب و تشویق دانش‌آموزان مستعد استان و فراهم آوردن زمینه شکوفایی استعدادهای آنان در عرصه‌های مختلف به منظور نخبه‌پروری اعتباراتی در نظر گرفته شود. وی افزود: با برگزاری کارگاه‌های مهارت‌آموزی و فرهنگ‌سازی می‌توان با پشتیبانی از تولید علم در مسیر ارتقای توانمندی‌های دانش‌آموزان استان مانع‌زدایی کرد و به اشتغال پایدار رسید. مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در این راستا شهرداری‌ها با امکانات خود می‌توانند به کمک آموزش و پرورش آمده و با شاداب‌سازی مدارس از طریق ایجاد فضای سبز ضمن آموزش کاشت گل و گیاه به دانش‌آموزان، فضای فیزیکی مدارس را زیبا کنند. وی با اشاره به آنچه وضعیت نابسامان اقتصادی خانواده‌ها در روستاها و مناطق محروم دانست، ادامه داد: شایسته است شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا، انجمن‌ها و تشکل‌های غیردولتی در زمینه تهیه کتاب درسی، نوشت‌افزار، البسه، کیف و کفش به یاری دانش‌آموزان دختر و پسر محروم استان در دوره‌های مختلف تحصیلی بشتابند. وی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی استان در مناسبات نظام تعلیم و تربیت تاثیر بسزایی دارد افزود: باید از ظرفیت این شورا در ارتقای شاخص‌های تعلیم و تربیت، مهارت‌آموزی، افزایش توانمندی دانش‌آموزان انسداد مبادی بی‌سوادی، پیشگیری از شکل‌گیری دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل و کمک به دانش‌آموزان محروم استفاده کرد.

حضور کارشناسان بهداشتی در مرز ماهیرود


مدیرکل گمرکات خراسان‌جنوبی با اشاره به تشدید نظارت های بهداشتی در مرز ماهیرود به علت شیوع کرونای هندی گفت: البته ما در خراسان‌جنوبی به طور مستقیم با کشورهای همسایه هند ارتباط نداریم . حسن رحیمی‌زاده افزود: قبل از مطرح شدن بحث کرونای هندی نیز ما در مرز ماهیرود نهایت تلاش خود را برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی داشته‌ایم و اکنون این وظیفه مضاعف شده است. وی بیان‌کرد: کارشناسان و مأموران بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مرز ماهیرود حضور دارند و کنترل‌های لازم را برای مسافران ورودی از کشور افغانستان انجام می‌دهند و فرد در صورت داشتن علائم قرنطینه می‌شود. وی با بیان اینکه جلساتی نیز پیرامون هماهنگی در زمینه جلوگیری از ورود کرونای هندی در خراسان‌جنوبی خواهیم داشت، ادامه‌داد: البته ما در خراسان‌جنوبی به طور مستقیم با کشورهای همسایه هند ارتباط نداریم بلکه افغانستان با پاکستان و از طریق آن با هند در ارتباط است. مدیر کل گمرکات خراسان‌جنوبی در زمینه نگرانی برخی از افراد در زمینه شیوع کرونای هندی از طریق کالاهای وارداتی از پاکستان و … افزود: ما در خراسان‌جنوبی واردات مستقیم از پاکستان نداریم و حتی ارتباطات ما با افغانستان از طریق گمرک ماهیرود بیشتر صادرات است و حتی می‌توان گفت واردات ما از افغانستان نزدیک به صفر است. رحیمی‌زاده با اشاره به اینکه کارکنان گمرک به علت ارتباط با افراد مختلف در معرض خطر ابتلاء به کرونا هستند، گفت: از نظر من کارکنان در گمرک بیش از کادر درمان در معرض آسیب هستند چرا که کادر زحمتکش درمان می‌دانند که فرد در مقابل آنان بیمار کرونایی است و باید احتیاط های لازم را داشته باشند. وی افزود: اما کارمند ما در گمرک با افراد مختلف نیز در ارتباط است بدون اینکه نسبت به بیماری یا عدم بیماری فرد در مقابل خود اطمینان داشته باشد و جز استفاده از ماسک کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد.

شناسایی 123 مبتلای جدید به کرونا در استان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: با ثبت یک مورد فوت جدید در بیماران کرونایی در شبانه روز گذشته تعداد فوتی‌ها به 814نفر رسید. مهدی زاده با بیان اینکه از 286آزمایش انجام شده در استان 123آزمایش مثبت قطعی اعلام شد افزود: از این تعداد 46بیمار مربوط به شهرستان بیرجند، 9نفر طبس، 4نفر درمیان، 7نفر فردوس، 4نفر سرایان، 27نفر قائنات، 8نفر سربیشه، 3نفر بشرویه، 4نفر شهرستان نهبندان، 1نفر شهرستان خوسف و 10نفر نیز مربوط به شهرستان زیرکوه بوده است.


تاکید استاندار بر سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل استان


استاندار خراسان جنوبی گفت: این استان با توجه به قرار گرفتن در مسیر کریدورهای اصلی کشور، مستعد سرمایه‌گذاری در بخش حمل و نقل است. ملانوری در نشست با یکی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در حوزه حمل و نقل اظهار داشت: موقعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های بالقوه صنعتی و معدنی، نیاز به توسعه صنعت حمل و نقل دارد. وی با اشاره به برنامه‌های استان در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته، حمایت از سرمایه‌گذاری‌هایی که در راستای بهره‌وری و ارزش افزوده ظرفیت‌های استان باشد، در اولویت کارهاست. استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: شناخت کامل سرمایه‌گذار از مزیت‌های استان و اطلاع، تخصص و دانش کافی در زمینه حوزه فعالیتی که در نظر می‌گیرد، در پیشبرد کار بسیار موثر است. وی گفت: تاکید ما در ستاد توسعه خاوران، حمایت و پشتیبانی از سرمایه‌گذاران دارای اهلیت و صلاحیت لازم است. ملانوری بر انتخاب نام و برند برای حوزه سرمایه‌گذاری به نوعی که معرف استان باشد، تاکید کرد و افزود: گذاشتن نام مناطق یا برخی ظرفیت‌های استان بر حوزه فعالیتی به معرفی هرچه بیشتر خراسان جنوبی کمک می‌کند.

ضرورت پوشش کامل ارتباطات استان

استاندار خراسان جنوبی در نشست کارگروه توسعه دولت الکترونیک استان گفت: پوشش کامل ارتباطات در زمینه تلفن ثابت و همراه به خصوص در مناطق روستایی استان باید توسعه پیدا کند. ملانوری افزود: در بخش‌هایی که این ارتباط را نداریم باید شرکت مخابرات و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات پیگیری کنند تا این کار با سرعت پیش برود. وی بیان کرد: این اقدام نیازمند امکانات و اعتبار است و باید با ساز و کارهایی که در استان ایجاد می‌کنیم، زمینه این اقدام زیرساختی فراهم شود. وی دوره فعلی جوامع را عصر ارتباطات نامید و گفت: خیلی از خدمات در حوزه دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی مرتبط با فناوری ارتباطات و دولت الکترونیک است که این موضوع باید در دستور کار جدی قرار گیرد و ما به عنوان دولت موظف هستم زیرساخت ارتباطات را فراهم کنیم. ملانوری گفت: درخصوص تلفن همراه و پوشش اینترنت که وظیفه اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات است باید پیگیری صورت گیرد و ما هم در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کمک می‌کنیم تا روند زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در استان توسعه یابد و در کنار این موضوع باید مطالبه جدی در سطح ملی انجام شود. وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی و آموزش برای توسعه مراکز خدماتی مبتنی بر فناوری اطاعات است اضافه کرد: آموزش و فرهنگ‌سازی توسعه مراکز مبتنی بر خدمات فناوری اطلاعات و افزایش سطح سواد رسانه‌ای در استان باید در دستور کار قرار گیرد. استاندار خراسان جنوبی افزود: توسعه فروشگاه‌های اینترنتی و تلفنی، ارائه خدمات بر بستر فناوری اطاعات در دستگاه‌های دولتی و خصوصی هرچه بیشتر توسعه یابد، دسترسی مردم را راحت‌تر و سلامت آنان را تضمین می‌کند و در نهایت هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.


آمارهای 6000 تایی کرونا در استان


محمدی- درحالی که مدیر کل کار ، تعاون و رفاه اجتماعی استان آمار هشدار دهنده از بیکاری 6300 کارگر هم استانی می دهد، دبیر ستاد پیشگیری از کرونای خراسان جنوبی نیز از تزریق واکس کرونا به 6هزار و 608نفر از افراد گروه یک در استان خبر داد دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری از کرونا ویروس در استان گفت: این افراد در مجموع 13هزار و 56دوز واکسن دریافت کردند. شریف زاده افزود: از این تعداد 3هزار و 303نفر کارکنان حوزه درمان، 547 نفر پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی، هزار و 345نفر کارکنان بهداشت، 801بیمار خاص، 150سالمند ساکن در خانه‌های سالمندان، 77نفر از جانبازان، 114پارکبان، 251نفر از پزشکان نظام پزشکی و 20نفر از کارکنان آرمستان‌ها هستند. وی اشاره‌ای هم به نوع واکسن‌های تزریق شده کرد و گفت: 2هزار و 10نفر واکسن “اسپوتنیک وی” روسی، 903نفر واکسن “سینوفارم” چینی، 650نفر واکسن “بهارات” هندی و 5هزار و 780نفر واکسن “آسترازنکا” کره جنوبی را دریافت کردند. دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری از کرونا ویروس در استان، حال همه این افراد را مطلوب دانست و گفت: تا کنون گزارشی از عارضه شدید در این افراد و یا ابتلای آنان به کرونا گزارش نشده است. شریف زاده از ورود بیش از 3هزار و 700دوز واکسن برای تزریق به سالمندان بالای 80سال به استان خبر داد و اظهار امیدواری کرد واکسیناسیون گروه دوم با تزریق به این افراد از فردا آغاز شود.


ضربه کرونا به اشتغال استان

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی نیز امروز گفت: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 6 هزار و 300 کارگر در سامانه جامع بیمه بیکاری خراسان جنوبی ثبت نام کرده‌اند که پنج هزار و 500 کارگر مشمول بیمه بیکاری در این ایام شدند. اشرفی افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون 6 هزار و 300 کارگر استان در سامانه جامع بیمه بیکاری ثبت نام کرده‌اند که پنج هزار و 500 کارگر مشمول بیمه بیکاری در این ایام شدند. وی ادامه داد: معوقات کارگری در سال 99 نسبت به سال قبل آن کاهش داشته است و همچنین در سال 99 نسبت به سال 98 فوت ناشی از حوادث حین کار در استان 56 درصد و حوادث منجر به جرح نیز 38 درصد کاهش یافت. اشرفی تصریح کرد: در سال 99 تعداد فوتی ها در این سال چهار نفر و جرحی 27 مورد بود در حالی که تعداد فوتی ها و جرحی های سال 98 به ترتیب، 9 نفر و 44 مورد ثبت شد. وی بیان کرد: بیش از سه میلیارد و 600 میلیون تومان کمک هزینه یارانه دستمزد به بیش از 289 کارفرما در خراسان جنوبی پرداخت شد. اشرفی با اشاره به اینکه سال گذشته 57 تعاونی در استان با 899 فرصت شغلی تشکیل شد، افزود: در خراسان جنوبی 122 هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی هستند. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه اشتغال روستاییان، گفت: تاکنون بیش از 404 میلیارد تومان جذب تسهیلات داشته باشیم که از این محل 6 هزار و 900 فرصت شغلی در استان ایجاد شده است.


سرمایه گذاری 385 میلیارد تومانی در مخابرات استان

مدیر منطقه ای مخابرات خراسان جنوبی با بیان اینکه مشترکان باند پهن استان به 1.5 برابر افزایش یافته است، عنوان کرد: از اسفند ماه سال 98 تاکنون به ویژه در دوران شیوع کرونا 385 میلیارد تومان در بخش مخابراتی خراسان جنوبی سرمایه‌گذاری شد و 150 میلیارد تومان دیگر برای اجرای پروژه های مخابراتی و پایداری وضعیت شبکه دیتای استان نیاز است.

35 سایت ارتباطی جدید در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 35 سایت جدید پوشش تلفن همراه و 158 سایت توسعه اینترنت پرسرعت روستایی در دست اجرا است. بهی با بیان اینکه تاکنون 62.3 درصد روستاهای بالای 20 خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند، ادامه داد: 37 درصد روستاهای دیگر (346 روستا) در سال جاری برای اتصال آن به شبکه ملی اطلاعات پیگیری خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت