یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳

اخبار استانی

خشکسالی در خراسان جنوبی قاچاق دام را افزایش داد

ایرنا-یوسفی‌پور دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی علت اصلی افزایش قاچاق دام در این استان را تشدید خشکسالی در سال جاری و نبود توان نگهداری دام توسط دامداران و عشایر عنوان کرد.

تکرار بلاتکلیفی‌ها در دومین ماه تحصیلی

مهر- با گذشت دو ماه از شروع سال تحصیلی هنوز دانش‌آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی نمی‌دانند که در ماه‌های آتی شیوه آموزش آنان به چه صورت خواهد بود و این نکته به معنای استمرار بلاتکلیفی است. مسئولان روزی می‌گویند از ابتدای آبان ماه مدارس زیر 300 نفر و از 15 آبان ماه مدارس بالای 300 نفر فعالیت خود را به صورت حضوری خواهند داشت و زمانی نیز موضوع به ستاد کرونا محول می‌شود. والدین و دانش‌آموزان نمی‌دانند بالاخره تکلیف‌شان چیست و باید چه اقدامی انجام دهند. در خراسان‌جنوبی نیز استاندار دستور داده است که در مناطق شهری هیچ مدرسه‌ای نباید به صورت حضوری بازگشایی شود والدین نیز از یک طرف نگران وضعیت سلامت فرزندان خود و از جنبه دیگر نگران وضعیت آموزشی نامناسب و بی کیفیت در فضای مجازی هستند که علی رغم قول و وعده‌ها ارتقا نیافته است. یکی از والدین با بیان اینکه مدیران آموزش و پرورش یک حرف را می‌گویند و ستاد ملی کرونا نیز یک سخن دیگر را، بیان‌کرد: از ابتدا می‌گفتند در آبان ماه به تدریج شرایط برای آموزش حضوری در مدارس فراهم می‌شود (مدارس زیر 300 نفر در ابتدای آبان ماه، و مدارس بیش از 300 نفر از 15 آبان) ولی در خراسان‌جنوبی به شدت بر ممنوعیت آموزش حضوری در مناطق شهری تا تصمیم ستاد کرونا تأکید شد. یکی دیگر از والدین نیز گفت: بالاخره اگر تصمیم بر بازگشایی حضوری بود باید به صورت قطعی در مهرماه شیوه بازگشایی توضیح داده می‌شد و اگر هم قرار بر ادامه روند آموزش در فضای مجازی در طول سال تحصیلی و یا برای مدتی می‌بود، باید زیرساخت‌های آن بعد از گذشت یک سال و نیم از شیوع کرونا ارتقا می‌یافت.

تابع نظر ستاد کرونا هستیم

محمد علی واقعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه ما تابع نظر ستاد ملی کرونا هستیم، اظهار کرد: اگر در برخی از استان‌ها از اول آبان ماه تعدادی از مدارس بازگشایی شده است بر اساس بخش‌نامه قبلی صورت گرفته ولی در خراسان‌جنوبی بر اساس تأکید استاندار منتظر ابلاغ و نظر ستاد ملی کرونا بودیم. وی با اشاره به اینکه ستاد ملی کرونا ابلاغی برای بازگشایی مدارس از اول آبان ماه نداشته است، بیان‌کرد: به نظر می‌رسد که از نیمه آبان ماه بر اساس دستورالعمل به صورت تدریجی به سمت بازگشایی برویم.

انتخاب ائمه جمعه با رویکرد جوان‌گرایی و کارآمدی

رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به رویکرد جوان‌گرایی و کارآمدی در انتخاب ائمه جمعه، گفت: در طی سه سال گذشته 200 امام جمعه جدید معرفی شدند. حاج علی اکبری در نشست با جبهه فعالان فرهنگی و انقلابی در بیرجند با اشاره به اهمیت کار فکری مداوم و تقویت بنیه فکری فعالان فرهنگی و اجتماعی، اظهار کرد: جبهه فرهنگی راه‌اندازی شده اما هنوز با اقدام شبکه‌ای سازمان‌دهی شده، فاصله وجود دارد. وی با بیان اینکه وضعیت ما درخصوص شرکت در نماز جمعه مورد قبول و مطلوب نیست، تصریح کرد: در این زمینه به رهبر معظم انقلاب قول دادیم تا سال 1404 به وضعیت مطلوب برسیم که البته دوران کرونا باید به این دوران اضافه شود. حاج علی اکبری با اشاره به وجود 887 پایگاه نماز جمعه در سراسر کشور، گفت: قضاوت‌ها درخصوص شرکت در نمازهای جمعه در کشور باید به صورت دقیق و علمی باشد و نمی‌توان نمونه‌گیری در چند پایگاه را به سایر پایگاه‌ها تعمیم دهیم.

فعالیت 76 درصد جایگاه‌های سوخت خراسان‌جنوبی

ایرنا- پس از فعال‌سازی 76 درصد جایگاه‌های سوخت استان خراسان جنوبی برای عرضه بنزین با نرخ دوم روز گذشته (چهارشنبه) سه جایگاه سوخت نیز به حالت عادی بازگشت و امکان عرضه بنزین سهمیه‌ای در آنها وجود دارد. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: سه جایگاه سوخت در استان نیز به حالت عادی بازگشت و امکان عرضه بنزین با نرخ دوم و سهمیه‌ای در آنها فراهم شده است.وی افزود: جایگاه ابراهیمی در میدان امام بیرجند، جایگاه جانبازان در خیابان مدرس و جایگاه کرمانی در آرین شهر قاینات به‌صورت آنلاین هر دو نوع بنزین سهمیه‌ای و نرخ دوم را به مردم عرضه می‌کنند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه خراسان جنوبی گفت: همچنین سه جایگاه برای بازگشت به حالت عادی و اتصال به سامانه هوشمند سوخت در نوبت تایید نهایی قرار دارند که جایگاه هامون و معصومیه شهر بیرجند و جایگاه مطهری شهر طبس هستند وبزودی به حالت عادی بازخواهند گشت. وی با بیان اینکه در حال حاضر امکان عرضه بنزین با نرخ دوم در 76 درصد جایگاه‌های سوخت خراسان جنوبی وجود دارد گفت: در شهرستان فردوس 93 درصد جایگاه‌ها، طبس 80 درصد، نهبندان 78 درصد، قاینات 66 درصد و ناحیه مرکزی بیرجند 70 درصد جایگاه‌ها امکان عرضه بنزین را دارند. مردانی بیان کرد: روز گذشته در تمامی جایگاه‌ها همکاران ما در شرکت نفت به‌صورت حضوری جایگاه‌ها را از حالت آنلاین به آفلاین برای عرضه بنزین با نرخ دوم تبدیل کردند و با توجه به پهناور بودن استان خراسان جنوبی کار سختی بود.

روند کند انتقال صنوف آلاینده در بیرجند

فارس-طرح انتقال صنوف آلاینده بیرجند از چندین سال پیش آغاز شده ولی هنوز هم مشکلات عدیده‌ای بر سر راه آن قرار دارد که رفع آن‌ها همکاری دولت برای تأمین اعتبار را می‌طلبد. طرح انتقال صنوف آلاینده بیرجند چندین سال است که مصوب و مکان آن مشخص شد اما هنوز هم خبری از انتقال کامل این صنوف به خارج از شهر و محل زندگی مردم نیست.شاید تاکنون اخبار و گزارشات فراوانی از کم و کیف موضوع منتشر و پخش شده اما انگار باز هم باید نوشته شود گزارشاتی که مسئولان مربوطه را به فکر وادارد تا به حال این موضوع فکری برداشته تا نتیجه‌ای حاصل شود.طرح انتقال صنوف آلاینده بیرجند مربوط به سال 87 بوده که متأسفانه هنوز کامل نشده و جدول‌کشی، آسفالت معابر، برق رسانی و غیره در آن باقی مانده است.ساخت و ساز قطعات واگذار شده در این منطقه رونق چندانی ندارد که به گفته صاحبان این زمین‌ها گرانی مصالح ساختمانی، کامل نشدن زیرساخت‌های لازم برای استقرار، معین نبودن تکلیف چگونه اخذ قیمت واقعی قطعات و اخذ پول زیاد برای آماده‌سازی منطقه از مهم‌ترین این مشکلات است.

دولت کمک کننده صنوف باشد

غلامرضا حاجی‌آبادی شاغل در صنف جوشکاران، اظهار داشت: فعالیت صنوف آلاینده در داخل شهر نه تنها برای ساکنان آن منطقه بلکه برای خود صنوف ایجاد مشکل می‌کند و طرح انتقال صنوف طرحی مناسب برای رفع این مشکلات است.وی با بیان اینکه علی‌رغم تمام مشکلات توانستم بعد از یک سال ساختمان قطعه‌ام را سرپا نمایم اما در حال حاضر برای انتقال مغازه‌ام به اینجا با مشکلات فراوانی مواجه شدم، تصریح کرد: هنوز آسفالت معابر کامل نشده و برای این امر حدود 40 میلیون تومان هزینه از اعضای صنوف خواسته شده است. حاجی‌آبادی ادامه داد: برای راه‌اندازی صنف جوشکاری برق یکی از الزامات اساسی بوده که متأسفانه هنوز برق نداریم هر چند تعدادی از اعضای صنفمان به سختی توانسته‌اند برق خود را به طرق مختلف تأمین و کار خود را آغاز کنند.

جوانب کار قبل از اجرای طرح در نظر گرفته شود

جعفر یعقوبی یکی دیگر از اعضای صنوف آلاینده در ادامه در این رابطه اظهار داشت: هر چند طرح انتقال صنوف آلاینده طرحی مناسب بوده اما به نظر می‌رسد دولت باید قبل از اینکه بخواهد طرحی را اجرا کند تمام جوانب کار را در نظر گرفته تا یک طرح مانند این طرح اینقدر زمان بر نشود.وی ادامه داد: زمان‌بر شدن این طرح هزینه‌های زیادی را بر صاحبان صنوف متحمل نموده به طوری که هر روز مصالح و خدمات گران‌تر شده است. یعقوبی با اشاره به اینکه برای هزینه‌های شهرداری و نقشه‌کشی قطعه واگذار شده خود تاکنون حدود 40 میلیون تومان هزینه نموده‌ام، افزود: در حال حاضر نیز برای هزینه آسفالت و دیگر زیرساخت‌های هزینه‌های هنگفتی از صاحبان قطعات تقاضا شده است. وی یادآور شد: هر چند اعضای صنوف آلاینده گلایه‌های خود را برای اینکه توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند به گوش مسؤلان مربوطه رسانده‌اند اما تنها کاری که صورت گرفته پرداخت تسهیلاتی بوده که به نظر می‌رسد با توجه به اقساط فراوان آن برای صنوف کارساز نیست.

موافقت شهرداری و شورای شهر برای رفع مشکل صنوف آلاینده

محمدحسین دلیر مدیرعامل شرکت تعاونی ساماندهی صنوف آلاینده بیرجند، اظهار داشت: در حال حاضر تنها دو یا سه نفر در محلی که برای انتقال صنوف آلاینده بیرجند مشخص شده مستقر شده و 800 نفر از صاحبان این صنوف در حال ساخت و ساز هستند.وی با بیان اینکه برخی از قطعات در این مجموعه در قراردادی که تنظیم شده بود ارزش افزوده ناشی از سرمایه‌گذاری متقاضی ذکر نشده بود و این موضوع مورد اعتراض اعضا بوده که مورد پیگیری قرار گرفت، افزود: خوشبختانه سرپرست شهرداری بیرجند و اعضای شورای شهر موافقت کردند تا مشکلات 340 قطعه دارای این مشکل رفع شود.مدیرعامل شرکت تعاونی ساماندهی صنوف آلاینده بیرجند با اشاره به اینکه واگذاری قطعات در مجموعه صنوف آلاینده از سال 97 و 98 آغاز شده، گفت: از مجموع 78 هکتار از اراضی صنوف آلاینده بیرجند 42 هکتار در یک مرحله و سه هکتار در مرحله دیگر واگذار شده و در حال حاضر واگذاری چند قطعه باقی مانده که بایستی از سوی شهرداری و مسکن و شهرسازی پیگیری شود.

نیاز به 38 میلیارد تومان اعتبار برای اتصال برق فشار ضعیف

دلیر یکی دیگر از مشکلات منطقه صنوف آلاینده بیرجند را اتصال به برق فشار ضعیف کارگاه‌ها دانست و یادآور شد: در این خصوص 38 میلیارد تومان اعتبار لازم بوده که این میزان از بودجه شهرستانی خارج بوده و باید از طریق اعتبارات استانی و کشوری تأمین شود. وی در رابطه با آسفالت معابر منطقه صنوف آلاینده بیرجند، گفت: تأمین اعتبار برای آماده‌سازی این معابر از توان اصناف عضو این صنوف خارج بوده بنابراین درخواست قیر رایگان به میزان 2 هزار و 500 تن برای آسفالت معابر کرده‌ایم که متأسفانه شهرداری این موضوع را مربوط به راه و شهرسازی و راه و شهرسازی این منطقه را در محدوده شهر و جزو وظایف شهرداری می‌داند. مدیرعامل شرکت تعاونی ساماندهی صنوف آلاینده بیرجند از پرداخت تسهیلات به اعضای صنوف آلاینده در راستای پرداخت هزینه‌های آماده‌سازی و ساخت قطعات خبر داد و افزود: این تسهیلات از طریق بانک قرض‌الحسنه مهر ایران پرداخت می‌شود که شرایط خاص خود را دارد.

پرداخت تسهیلات برای آماده‌سازی و ساخت

دلیر ادامه داد: همچنین وام قرض الحسنه‌ای با ارائه معرفی‌نامه از سوی این شرکت برای اعضا در راستای پرداخت آماده‌سازی در نظر گرفته شده است. وی با اشاره به اینکه خوشبختانه عملیات آبرسانی به محدوده صنوف آلاینده بیرجند صورت گرفته و در این خصوص مشکلی وجود ندارد، یادآور شد: از جدول‌کشی معابر مقداری جزئی باقی مانده که تا دو ماه آینده انجام و آسفالت معابر اصلی نیز تا پایان سال صورت می‌گیرد.

رفع مشکل صنوف آینده از سوی شهرداری بیرجند

آذر اکرم‌زاده مسئول واحد مدیریت املاک شهرداری بیرجند نیزاظهار داشت: در راستای رفع مشکل برخی از قطعات صنوف آلاینده که مربوط به شهرداری بوده نامه‌نگاری به شرکت صنوف آلاینده برای معرفی اعضایی که این مشکل را داشته‌اند صورت گرفته ولی هنوز کسی معرفی نشده است. وی ادامه داد: بندی که در مفاد این قرارداد آمده تغییر کرده و دوباره در این خصوص در حال نامه‌نگاری با شرکت صنوف آلاینده هستیم تا مشکل این قطعات که تعدادشان 373 قطعه بوده رفع شود.

آسفالت معابر محدوده صنوف آلاینده منفعتی برای شهرداری ندارد

مسئول واحد مدیریت املاک شهرداری بیرجند در رابطه با همکاری شهرداری برای آسفالت معابر محدوده صنوف آلاینده بیرجند، گفت: با توجه به این که در این منطقه قطعات توسط راه و شهرسازی واگذار شده و شهرداری بیرجند منفعتی ندارد بنابراین آسفالت معابر این محدوده باید توسط اداره راه و شهرسازی انجام گیرد.

ثبت دو فوتی جدید در خراسان جنوبی

با ثبت 2 مورد فوتی کرونایی در شبانه روز گذشته تعداد فوتی‌های این بیماری به هزار و 189 نفر رسید. دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: روز گذشته 214 آزمایش مولکولی تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا 64 بیمار جدید و از 617 آزمایش سریع کرونا 123 بیمار جدید شناسایی شدند.

توسعه استان به گردشگری متصل شود

ایرنا- استاندار خراسان جنوبی گفت: همه موضوعات توسعه و اقتصادی استان باید به محور گردشگری متصل شود چون این استان ظرفیت‌های گردشگری بسیار بالایی از جمله در بخش کشاورزی دارد. ملانوری در بیست و یکمین نشست ستاد توسعه خاوران که با حضور دبیرکل انجمن پسته ایران و برخی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در محل استانداری برگزار شد، افزود: از ظرفیت محصولات کشاورزی استان از جمله زرشک، زعفران و عناب می‌توان در زمان کاشت، داشت و برداشت این محصول در حوزه گردشگری استفاده کرد، اینکه محصول سریع برداشت شود هنر نیست بلکه باید در کنار آن ارزش افزوده دیگری در بخش گردشگری نیز ایجاد کرد. وی افزود: سالانه 22 میلیون شاخه گل نرگس در استان تولید می‌شود در حالی که از این ظرفیت در حوزه گردشگری و رونق این صنعت استفاده نمی‌شود.

برنامه‌ریزی برای کشت پسته در خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی گفت: باید به کاشت پسته که در سال‌های اخیر به عنوان محصول جایگزین یا مکمل مورد توجه ویژه کشاورزان قرار گرفته است، به‌صورت علمی، تخصصی و برنامه‌ریزی شده، ورود کرد. عالی ترین مقام دولت در استان با بیان اینکه مجموعه سازمان جهاد کشاورزی استان باید محصول پسته را جدی بگیرد اظهار داشت: انجمن پسته ایران یک ذخیره، سرمایه یا گنجینه بسیار بزرگ در حوزه اطلاعات، علوم و تجربه‌ای است که برای صنعت پسته در استان به آن نیاز داریم و باید از این ظرفیت استفاده شود. وی تاکید کرد: خراسان جنوبی باید از دانش و تجربیات انجمن پسته ایران که تاکنون میلیاردها تومان در این زمینه هزینه و سرمایه‌گذاری کرده‌اند، استفاده کند. استاندار خراسان جنوبی گفت: هرچند درآمدزایی محصول پسته اکنون از دو محصول زرشک و عناب بیشتر است اما نمی‌توان جلوی افزایش سطح زیر کشت پسته را گرفت از طرفی محصول زرشک و عناب را هم نمی‌توان از استان حذف یا جلوی گسترش سطح را گرفت. وی با اشاره به تولید محصول پسته در کشور افغانستان افزود: امروز یکی از معبرهای بزرگ تجاری کشور با توجه به تحریم‌ها، کشور افغانستان و مرز ماهیرود خراسان جنوبی است که می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق از این ظرفیت در حوزه‌های مختلف استفاده کرد. ملانوری گفت: در صنعت پسته کشور 200 هزار خانوار با جمعیت بیش از پنج میلیون نفر فعال هستند که این محصول حدود 2 میلیارد دلار برای کشور ارزآوری و سهم زیادی در توسعه دارد.

چشمک ستاد خاوران به سرمایه گذاران درطرح های توسعه ای

همچنین در این جلسه چهار تفاهم نامه سرمایه گذاری در زمینه معدن، انرژی خورشیدی و توسعه روستایی در ستاد خاوران منعقد شد.طرح توسعه بوم بازار در روستا‌های خراسان جنوبی اولین تفاهم نامه بود که بین ستاد توسعه خاوران و موسس بومگردی منعقد شد. دوره اجرای طرح توسعه بوم بازار 18 ماه است که عملیات اجرای آن از آبان ماه شروع شده و 100 میلیارد تومان میزان سرمایه گذاری آن است که در 120 روستا اجرا خواهد شد و برای هزارو 800 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد. تاکنون 14 بوم بازار در روستا‌ها ایجاد شده است. در این بوم بازار‌ها که در پایان هفته در روستا‌ها برگزار می شود فرآورده‌های دامی و صنایع دستی حاصل تولید ساکنان آن روستا به فروش می‌رسد. راه اندازی نیروگاه خورشیدی فتوولتاییک 7 مگاواتی سرایان تفاهم نامه دیگر بود که دوره اجرای این طرح 12 ماه و میزان سرمایه گذاری در آن 100 میلیارد تومان و محل اجرای آن در شهرستان سرایان است. این طرح از آبان ماه امسال شروع شده و برای 5 نفر اشتغال ایجاد می‌کند. دو طرح تولید پودر میکرونیزه بنتونیت تفاهم نامه‌های دیگری بودند که در این جلسه بین ستاد توسعه خاوران و سرمایه گذاران امضا شد. دوره اجرای یکی از این طرح‌ها 18 ماهه است و میزان سرمایه گذاری در این طرح 132 میلیارد تومان که در شهرستان سرایان اجرا و برای 85 نفر ایجاد اشتغال می‌کند. طرح دیگر هم در شهرستان سرایان از آبان ماه در یک دوره 12 ماه اجرا خواهد شد و 190 میلیارد تومان میزان سرمایه این طرح است که برای 130 نفر شغل ایجاد خواهد شد.

مرغ بیش از 6 هزار تومان گران شد

خبرنگاران جوان- در حالی مرغ در خراسان جنوبی 6 هزار و 100 تومان گران تر شده که مسئولین استانی می‌گویند هنوز به ما مصوبه رسمی برای گرانی مرغ ابلاغ نشده است. زجاجی رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی بیرجند گفت: افزایش قیمت مرغ هنوز به طور رسمی اعلام نشده اما به طور غیر رسمی خبر افزایش سراسری قیمت آن در سطح کشوری اعلام شده است. او افزود: به دنبال این اعلام غیر رسمی، کشتارگاه‌های استان خراسان جنوبی مرغ را به قیمت بالاتر از قبل به فروش می‌رسانند و همین موضوع باعث شده است نرخ آن در استان در حال حاضر به 31 هزار تومان برسد.زجاجی ادامه داد: مصوبه‌ای هنوز به ما اعلام نشده است و اگر اعلام شود نیز در ابتدا تحلیل می‌شود و معمولا قیمت نهایی مرغ در استان هزار تا دو هزار تومان کمتر از قیمت کشوری به تصویب می‌رسد. رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی بیرجند تصریح کرد: دیروز طی صحبتی با اداره کل بازرسی استان قرار بر این شد نامه‌ای برای وزارت صمت ارسال شود تا قیمت مرغ را به طور رسمی اعلام کنند و تصمیم نهایی برای آن صورت گیرد. او با بیان اینکه مدتی است قیمت مواد پروتئینی در استان‌های دیگر بالاتر رفته است افزود: در حال حاضر با افزایش قیمت مرغ به طور سراسری کشتارگاه‌ها نیز مرغ را با قیمت بالاتر به فروش می‌رسانند. زجاجی عنوان کرد: قیمت جگر، دل و دیگر فرآورده‌های مرغ نیز به دنبال افزایش قیمت آن بالاتر می‌رود.

رشد 4.5 برابری سرمایه‌گذاری معدنی در خراسان‌جنوبی

فارس- معاون امور معاون سازمان صمت خراسان‌جنوبی گفت: میزان سرمایه‌گذاری در بخش معادن استان طی 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 4.5 برابر شده است. ایمان‌طلب اظهار داشت: در شش ماهه امسال شاهد رشد سرمایه‌گذاری در حوزه معادن خراسان‌جنوبی بوده‌ایم. وی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود 63 میلیارد تومانی در شش ماهه امسال در بخش معادن استان، تصریح کرد: با توجه به این آمار میزان سرمایه‌گذاری در این بخش نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 4.5 برابر شده است.

ایجاد اشتغال جدید برای 111 نفر در بخش معادن

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت خراسان‌جنوبی از صدور 14 فقره پروانه بهره‌برداری معدنی جدید در استان در شش ماهه نخست سال جاری خبر داد و افزود: میزان اشتغال ایجاد شده در این معادن اشتغال برای 111 نفر بوده که با رشد 150 درصدی همراه بوده است. ایمان‌طلب اضافه کرد: میزان استخراج اسمی پروانه‌های صادر در سال 1400 استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 125 درصدی داشته است. وی ادامه داد: میزان ذخیره معادنی که برای آنها پروانه بهره‌برداری در شش ماهه سال جاری صادر شده بیش از 4 میلیون تن بوده است.

طبس رکوردار صدور پروانه‌های معدنی

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین پروانه‌های معدنی صادر شده طی این مدت مربوط به شهرستان‌های طبس و نهبندان بوده است، خاطرنشان کرد: بیشترین مواد معدنی که برای آنها پروانه بهره‌برداری در شش ماهه امسال در استان صادر شده طلا، بنتونیت، پرلیت، منیزیت و آهن بوده است.

نهبندانی‌ها 38 روز ناسالم داشته‌اند

رئیس اداره پایش محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه مسائل اعتباری سد راه افزایش ایستگاه‌های سنجش کیفی هوا است، گفت: نهبندانی‌ها 38 روز ناسالم در نیمه نخست سال جاری داشته‌اند. هاشم آبادی افزود: بر اساس داده‌های ایستگاه‌ها در نیمه نخست سال 1400 تعداد روزهای ناسالم در بیرجند 13 روز، نهبندان 38 روز، شهر حاجی آباد زیرکوه 9 روز و سرایان 26 روز بوده است که به طور کلی و در مجموع نسبت به مدت مشابه در سال قبل افزایش داشته است. رئیس اداره پایش و آزمایشگاه‌های حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با بیان اینکه اقلیم نهبندان و تحت تأثیر قرار گرفتن از بادهای 120 روزه موجب شده است که تعداد روزهای ناسالم آن از نظر کیفیت هوا زیادتر از برخی از شهرهای خراسان‌جنوبی باشد، گفت: پایین بودن میانگین بارندگی در نهبندان نیز بر این موضوع تأثیر گذاشته است. هاشم آبادی افزود: البته نهبندان هر چند نسبت به سایر ایستگاه‌ها روزهای ناسالم بیشتری داشته است ولی در مقایسه با سال قبل تغییر چندانی نداشته است. رئیس اداره پایش و آزمایشگاه‌های حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: کاهش بارندگی موجب کاهش پوشش گیاهی، گسست خاک و … شود که همه این موارد در ناسالم شدن کیفیت هوا تأثیرگذار است و حتی در دراز مدت می‌تواند کانون‌های فرسایش بادی را افزایش دهد.

آسفالت بالغ بر 31 کیلومتر از راه‌های روستایی

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان گفت: خراسان جنوبی 11500 کیلومتر راه روستایی دارد که از این میزان 590 کیلومتر از آسفالت مناسب برخوردار است که 51 درصد راه‌های روستایی را شامل می‌شود. سهرابی افزود: از ابتدای امسال بالغ بر 31 کیلومتر از جاده‌های راه روستایی با اعتباری بالغ بر 400 میلیارد ریال آسفالت شده که بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته و البته به شرط تامین اعتبار تا پایان سال مالی امسال 90 کیلومتر از راه‌های روستایی استان آسفالت خواهد شد. وی گفت: در حال حاضر شاخص برخورداری از راه روستایی به طول کل راه‌ها به 97 درصد رسیده است. معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان افزود: امیدواریم با تأمین اعتبارات لازم و قیر مورد نیاز در ادامه سال نیز شاهد افزایش روند عملیات آسفالت در محور‌های مواصلاتی استان و ایمن سازی جاده‌ها باشیم.

ساماندهی رانندگان حرفه‌ای ماشین آلات کشاورزی

برای اولین بار، ساماندهی رانندگان حرفه‌ای ماشین آلات کشاورزی خراسان جنوبی کلید خورد. رئیس اداره امور فناوری‌های مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گفت: فاز اجرایی طرح شناسایی و صدور کارت شناسایی رانندگان حرفه‌ای ماشین آلات کشاورزی در استان آغاز شد. رنجی با بیان اینکه هم اکنون به دلیل افزایش تعداد تراکتور‌ها و کمباین‌ های غیرفعال در استان، سوخت محدودی به مالکان تخصیص می‌یابد، افزود: با شناسایی رانندگان حرفه‌ای می‌توان سوخت مورد نیاز ماشین آلات بدون محدودیت، مزایای مختلف این سازمان و پیگیری برای بیمه رانندگان حرفه‌ای اجرایی می‌شود. وی گفت: رانندگان با ثبت درخواست در ادارات جهاد کشاورزی استان و ارائه مدارک مورد نیاز می‌ توانند در این طرح ثبت نام کنند.

مجلس در دفاع از حق معلمان کوتاهی نخواهد کرد

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: طرح طبقه‌بندی معلمان را امضا کرده‌ایم و مجلس در دفاع از حقوق این جامعه ارزشمند ذره‌ای کوتاهی نخواهد کرد. نصیرایی در جلسه بررسی مشکلات حوزه آموزش و پرورش شهرستان فردوس گفت: طرح طبقه‌بندی معلمان را امضا کرده و مجلس در دفاع از حقوق این جامعه ارزشمند کوتاهی نخواهد کرد. وی افزود: معتقدم هرچه در حوزه آموزش و پرورش سرمایه گذاری شود، هزینه نیست و یکی از ملزومات اساسی کشور برای تربیت نیروی انسانی نخبه است.

نوسان قیمت؛ چالش جدی صنایع دستی

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: عمده ترین مشکل صنعتگران حوزه صنایع دستی نوسان قیمت مواد اولیه است. عباس زاده ادامه داد: هنرمندان این عرصه حتی با گرانی هم خود را وفق می دهند اما مسئله اینجا است که قیمت ها ثباتی ندارد و نمی توانند هیچ گونه برنامه ریزی انجام دهند و این مشکل نیز کشوری است. وی تصریح کرد: قیمت مواد اولیه روزانه تغییر می کند و به گفته هنرمندان این بخش اگر مشکل فروش رفع شود، مشکل تولید همچنان پا بر جا است. وی با اشاره به توان مالی صنعتگران صنایع دستی استان، عنوان کرد: اکثر هنرمندان صنایع دستی استان در روستاها زندگی می کنند و از توان مالی بالایی برخوردار نیستند و به همین دلیل این معضل باعث بیکاری خانوارهای بیشماری خواهد شد. به گفته وی به دلیل کرونا، نمایشگاه ها و جشنواره ها نیز تعطیل شده است که این موضوع نیز موجب شده فضایی هم برای فروش هنر دست این افراد وجود نداشته باشد و مشکلی بر مشکلات افزوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت