شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳

اخبار استانی

اولین هنرمند در قطعه هنرمندان آرام گرفت

جاوید شهردار بیرجند اعلام کرد: برای شهر بیرجند به عنوان یک شهر فرهنگی و دارای نخبگان و هنرمندان بنام ضرورت داشت که در آرامستان شهر قطعه‌ای ویژه به نام هنرمندان اختصاص داده شود که اختصاص این قطعه پس از تصویب در شورای اسلامی شهر بیرجند با ظرفیت 80 سردابه به مشاهیر و هنرمندان انجام شد و پیش بینی برای توسعه آتی در دستور کار نیز قرار دارد.


اداره استان در قالب دولت بومی و محلی


ایسنا- استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کشاورزی در خراسان جنوبی، به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه محسوب می‌شود، گفت: استان با کیفیت ترین زعفران کشور را در اختیار دارد، اما متأسفانه درصد اندکی از این محصول، بسته بندی و روانه بازار می‌شود. ملانوری در جلسه دیدار اعضای هیئت مدیره و معاون بازرگانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور اظهار کرد: با عنایت به اقلیم کویری و کم بارش بودن استان، کشاورزی در این منطقه سخت و هزینه بر است. وی ادامه داد: با همه این شرایط محصولات کشاورزی استان از لحاظ تنوع و کیفیت از موقعیت ممتازی برخوردارند. استاندار به لزوم ارائه خدمات مطلوب به کشاورزان تأکید کرد و گفت: دولت باید با برنامه ریزی و مدیریت مطلوب در حوزه کاشت، داشت و برداشت محصول با توجه به نیازهای استان و اقدامات به موقع(تأمین نهاده ها، کود، بذر و…)، کمک احوال کشاورزان و در کنار آنان باشد تا دغدغه کشاورزان کمتر و تولید آنان افزایش یابد. ملانوری با تأکید بر اداره استان در قالب دولت بومی و محلی گفت: این نوع روش مدیریت و برنامه ریزی ایجاب می کند در بررسی هایمان، روش های نوین در نوع بذر، کاشت و… مورد آموزش قرار گیرد تا با زحمت کمتر، محصول بهتری تولید کنیم. به گفته وی محصولات کشاورزی باید به گونه‌ای تولید شوند که کشاورز به ارزش واقعی دسترنج خود برسد و بهره وری هر چه بیشتری را به همراه داشته باشد. استاندار به تولید 67 تن زعفران، 22 هزار تن زرشک و 7 هزار تن عناب در استان اشاره کرد و تصریح کرد: استان با کیفیت ترین زعفران کشور را در اختیار دارد، اما متأسفانه درصد اندکی از این محصول، بسته بندی و روانه بازار می‌شود. ملانوری با اشاره به اینکه زعفران، زرشک و عناب سه محصول استراتژیک استان هستند، ادامه داد: از 22 هزار تن زرشک تولیدی استان نیز تنها 8 درصد فرآوری می شود.
وی خاطرنشان کرد: حمایت‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی نه تنها کمک به استان بلکه به حوزه اقتصاد کشور است. استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: استان 330 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد و بیشتر مشاغل چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی وابسته به حوزه بخش کشاورزی است؛ لذا توجه به آن، تأثیر بسزایی در امنیت پایدار منطقه و کشور دارد.


خرده مالکی و خام فروشی؛ دو زخم قدیمی کشاورزی خراسان جنوبی


ایسنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: تولیدات کشاورزی در استان در قسمت‌های زیادی همچنان به صورت سنتی انجام می‌شود؛ دلایل متعددی در این زمینه دخیل هستند که مهم‌ترین آن خرده مالکی است که باعث می‌شود سرعت اجرای اقدامات و برنامه‌های متخصصین و وزارت کشاورزی، چندان مطلوب نباشد. پورعیسی اظهار کرد: در توسعه محصولات استراتژیک استان مانند زرشک و زعفران و عناب، بازاریابی یکی از موانع موجود است. وی ادامه داد: تولید در استان صورت می‌گیرد، اما عمدتا به دلیل ضعف نگهداری، انبارداری، بسته‌بندی و عدم دسترسی کشاورزان به بازار مصرف، فروش آن برای تولیدکنندگان درآمدزا نیست. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار کرد: علاوه براین، تولیدات کشاورزی در استان در قسمت‌های زیادی همچنان به صورت سنتی انجام می‌شود؛ دلایل متعددی در این زمینه دخیل هستند که مهم‌ترین آن خرده مالکی است که باعث می‌شود سرعت اجرای اقدامات و برنامه‌های متخصصین و وزارت کشاورزی، چندان مطلوب نباشد. پورعیسی بیان کرد: در زمینه فرآوری و صنایع تبدیلی کشاورزی، علی‌رغم فعالیت‌های خوبی که در سال‌های اخیر انجام شده هنوز در ابتدای راه هستیم و خام فروشی، ساده‌ترین و در دسترس‌ترین اقدام ممکن است. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی تصریح کرد: اگر کشاورزی صنعتی را جایگزین کشاورزی سنتی کنیم، می‌توانیم با وجود تمام کمبودهای منابع طبیعی استان از طریق افزایش بهره وری کشت محصولات درآمدزا را داشته باشیم. وی یادآور شد: متاسفانه یکی از مهم‌ترین مشکلات استان، مهاجرت نیروی انسانی متخصص، تحصیلکرده و مجرب استان، در کنار خروج پول و سرمایه استان است و یکی از اهدافی که در استان دنبال می‌شود ممانعت از این پدیده است چراکه سرمایه انسانی مهم‌ترین رکن توسعه بوده و فقدان آن غیرقابل جبران است.

واکسینه 79 درصد از افراد تحت پوشش مراکز بهزیستی خراسان جنوبی

خبرنگاران جوان- مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی گف: تا 15 خرداد امسال 79 درصد افراد تحت پوشش مراکز شبانه روزی بهزیستی خراسان جنوبی واکسینه شده اند. عرب نژاد افزود: امسال هزار و 28 سهمیه واکسن کرونا به مراکز شبانه روزی توانبخشی بهزیستی استان تعلق گرفته است که تا تاریخ 15 خردادماه امسال تعداد 827 نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند. او با اشاره به اینکه تا 15 خرداد امسال 79 درصد افراد تحت پوشش مراکز شبانه روزی بهزیستی خراسان جنوبی واکسینه شده اند.گفت: سالمندانی که دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند در رده‌ی سنی بالای 75 سال قرار دارند.عرب نژاد ادامه داد: 334 معلول در مراکز شبانه روزی تحت پوشش بهزیستی نگهداری می‌شوند که بالای 18 سال هستند. و از این تعداد 139 نفر معلول اعصاب و روان و 14 نفر معلول جسمی و حرکتی هستند که همه دوز اول واکسن را دریافت کرده اند. مدیر کل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: از 827 نفر تعداد 146 نفر دوز دوم واکسن را نیز دریافت کرده اند و 681 نفر دیگر که هنوز دوز دوم را دریافت نکرده اند تا پایان خرداد واکسینه می‌شوند.


دشمنان برای ایجاد اختلال در روند انتخابات هر کاری از دستشان برآید انجام می دهند

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه سرمایه انسان بصیرت است، گفت: دشمنان برای ایجاد اختلال در روند انتخابات هر کاری از دستشان برآید انجام می دهند. حجت الاسلام عبادی افزود: دشمنان دیوانه وار هر چه از دستشان بر آید برای ایجاد خلل در انتخابات انجام می دهند، لذا در تأمین فیزیکی انتخابات باید تمام تلاش به کار بسته شود، و نیز در 24 ساعت آخر منتهی به فرایند رأی گیری باید احتمال هر گونه دشمنی را داد، از دروغ و شایعه تا جنگ های روانی.

وجود 5 میلیون هکتار کانون گردوغبار در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌ جنوبی از وجود بیش از 5 میلیون هکتار کانون گرد وغبار در این استان خبر داد. اکبری افزود: سازگاری با کم‌آبی و مدیریت منابع، مشارکت مردم و مسئولان در حفظ منابع طبیعی و محیط زیست نیز از موارد مهم اثرگذار برای جلوگیری از افزایش کانون‌های گرد و غبار خواهد بود. وی اظهار کرد: خوشبختانه با همت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدامات ارزنده‌ای در سنوات گذشته در استان در رستای مقابله با بیابان زدایی و پیشگیری از آن در سطح استان انجام شده است.

پرداخت 77 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی در خراسان جنوبی

77 میلیارد و 100 میلیون تومان تسهیلات تاکنون به مشاغل آسیب دیده از کرونا در خراسان جنوبی پرداخت شده است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گفت: از سال گذشته 6 هزار و 667 پرونده درخواست تسهیلات کرونا در استان تشکیل شده که از این تعداد به 5 هزار و 825 پرونده، تسهیلات درخواستی پرداخت شده است.

اختصاص 800 میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکلات آبی نهبندان و سربیشه

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور از اختصاص 800 میلیارد ریال اعتبار برای رفع مشکلات آبی شهرستان‌های حوزه انتخابیه خود خبر داد. نخعی در این دیدار خواستار تسریع در روند اجرای طرح ها و اقدامات فوری در راستای رفع مشکلات آبی ،خصوصا در روستا‌ها شد.

هزار و 600 تن گندم در خراسان جنوبی خریداری شد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان خراسان جنوبی گفت: از آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در سال جاری تاکنون هزار و 600 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان خریداری شده است. اسداللهی افزود: خرید گندم در خراسان جنوبی از اواخر اردیبهشت امسال شروع شد و همچنان این روند تا شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

1200 پنل خورشیدی بین عشایر خراسان جنوبی توزیع می‌شود

مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: مرحله نخست توزیع 1200 پنل خورشیدی اختصاص یافته به عشایر خراسان جنوبی از فردا دوشنبه آغاز می‌شود. عصمتی پور افزود: در نوبت نخست تعداد 232 پنل در سطح محلات عشایری استان توزیع می‌گردد که از این تعداد، 21 پنل فردا در محلات عشایری شهرستان سربیشه با حضور استاندار به عشایر تحویل داده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دادرس مقدم – صبح پنج شنبه بود که یکی از شهروندان عزیز طی تماس تلفنی

بیشتر

سلام و وقت بخیر. مسئله بی‌آبی و کم آّبی در همه‌ جای ایران باعث مشکلات

بیشتر

محمدی-مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان‌جنوبی گفت: ۲ هزار و ۲۲۷ مورد اشتغال امسال

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت