کاری- مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ۴۲ هزار میلیارد ریال در خراسان جنوبی برای احیا و مرمت قنوات نیاز است، ادامه داد امسال ۷۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافته که با این روند تا ۶۰ سال دیگر هم نمیتوان به تکمیل طرحها امیدوار بود. سید رضا سرفرازی در نهمین جلسه ستاد احیا و مرمت قنوات استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۴۰ هزار رشته قنات در کشور داریم که چهار تا ۶ هزار متر مکعب آب از این قنوات استحصال میشود، ادامه داد: این میزان آب استحصالی از قنوات نسبت به آبهای سطحی شاید عدد قابل توجهی نباشد اما برای بهره برداران در استانهای کویری اهمیت آن محسوس است.سرفرازی خاطر نشان کرد: ۱۱ رشته قنات در کشور ثبت یونسکو شده لذا توجه بیشتری را در بحث تامین اعتبار میطلبد.
26 هزار کیلومتر قنات کشور
نیازمند بازسازی است
وی با بیان اینکه ۲۶ هزار کیلومتر قنات در کشور نیازمند بازسازی است، ادامه داد ۳۰ همت برای تکمیل قنوات مورد نیاز است که در توان دولت نیست و باید از محلهای دیگر کمک کرد تا شاهد پایداری قنوات باشیم. مدیرکل دفتر امور آب وزارت جهادکشاورزی افزود : ۲ هزار قنات شناسایی شده تا در اقدام مشترک بتوان احیا و مرمت کرد و طرح آبخیز تا جالیز از همین منظر شکل گرفت.
5 هزار کیلومتر
طول قنوات استان است
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: پنج هزار کیلومتر طول قنوات استان است و این می طلبد که روند تخصیص اعتبارات سرعت گیرد تا بتوان بحث احیای قنوات را به شتاب بیشتری دنبال کنیم.محمد حسین اکبری افزود: امسال بارندگیهای خوبی در استان شاهد بود اما آسیبهایی به قنوات وارد شده که با برنامه ریزی صورت گرفته عملیات بازگشایی انجام شده است. وی با اشاره به ضرورت عضویت قنوات در صندوق حمایت از بخش کشاورزی، ادامه داد: این مساله موجب می شود تا در مواقع اضطرار بتوان از اعتبارات این صندوق برای احیا و مرمت استفاده کرد. وی با بیان اینکه ۲.۵ همت اعتبار برای نصب پنل خورشیدی در چاههای کشاورزی خراسان جنوبی تامین شد، اضافه کرد: اجرای طرح پنل های خورشیدی در چاه های کشاورزی مشروط به مشارکت بهره برداران است و از طریق تسهیلات تامین اعتبار خواهد شد.