گردشگری هوشمند

رجب زاده – متخصصان و کارشناسان از زندگی هوشمند با کرونا می گویند، اینکه می توان برنامه ها و امور مختلف در برخی حوزه ها را ادامه داد به شرط آنکه بتوان در مقابله با کویید ۱۹ هوشمندانه عمل کرد. حوزه های تاثیر گذاری چون تولید و فعالیت ها در حوزه های کسب و کار به واسطه تامین معیشت جامعه با الزام رعایت دستورات بهداشتی به عرصه فعالیت برگشتند. در حوزه گردشگری هم برخی فعالیت ها آغاز شده و برنامه هایی برای بازگشت جریان پویایی به این حوزه در دستور کار است. «گردشگری داخلی در همزیستی با کرونا»با هدف ایجاد نشاط اجتماعی از یک سو و رونق‌بخشی به کسب و کارهای مرتبط با صنعت گردشگری و اشتغال مربوطه از سوی دیگر، طرحی است که از اوایل این ماه مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته ، این طرح به عنوان طرحی ضربتی برای تحریک و مدیریت تقاضای سفرهای داخلی در دوران کرونا در دستور کار است و به این منظور برگزاری تور آشناسازی فعالان عرصه فضای مجازی گردشگری، اصحاب رسانه، تورگرادانان و دفاتر خدمات مسافرتی، افراد تاثیر گذار و گروه های مرجع کشور برای معرفی و شناساندن ظرفیت‌ها و توانمندی‌های گردشگری استان‌ها را در برنامه دارد . گفته شده این تور ها با رعایت تمام شیوه نامه بهداشتی و با همکاری ادارات کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان ها انجام می شود.
ورود وزارتخانه به این مقوله می تواند بستر خوبی را با نظارت های دقیق برای جان بخشی به مشاغل گردشگری که برخی تازه نیز متولد شده بودند ، فراهم کند. برخی منتقدان، آغاز دوباره گردشگری در دوره کرونا زده کنونی را لازم و جزو ضروریات نمی بینند ، حال آنکه جمعیت قابل توجهی در این حوزه امرار معاش می کنند و فراتر از این صنعت نوپای گردشگری است که در صورت نبود برنامه ریزی هوشمندانه در این برهه باآسیب های جدی مواجه خواهد شد و دچار عقب ماندگی جدی درپیشبرد بسیاری از رویکردهای موفق سابق می شود.از این رو لازم است نگاهی جدی تر به مقوله گردشگری در دوران کرونا داشته باشیم.
در طرح اخیرکه مبتنی بر دستور وزیر میراث فرهنگی برای گردشگری داخلی در همزیستی با کرونا مطرح شده نام استان هایی چون قزوین، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، مازندران، تهران، البرزو … دیده می شود اما باز از خراسان جنوبی خبری نیست . حال آنکه ظرفیت های گردشگری این منطقه نسبت به برخی از این استان ها غنی تر است . اینکه چنین طرحی در مجموعه بازاریابی و تبلیغات گردشگری کشور برنامه ریزی شده و ممکن است خراسان جنوبی هم در زمره استان های مرود توجه باشد بعید نیست ،اما آیا فعالان حوزه گردشگری از وجود چنین امکانی باخبرند؟ ایا مجموعه اجرایی مرتبط با حوزه گردشگری دراستان برای اجرای دستور وزیرمبنی بر شروع گردشگری داخلی در همزیستی با کرونا قدم موثری برداشته است ؟ با توجه به جاذبه های استان جدیت بیشتر در این زمینه لازم نیست ؟ آیا همان طور که استاندار به مدیران استان برای هراس نداشتن از کارهای سخت تکلیف کرده ورود موثر به این حوزه و تمرکز بر همه جوانب احتمالی ناشی از اجرای آن هر چند سخت اما بسیار حائز اهمیت و البته نجات دهنده بخش گردشگری نیست ؟ البته که این چنین است . فصل کار اسان و سپری کردن با روزمره گی به پایان رسیده و اگر بر کرونا در حوزه های مختلف پیروز نشویم زندگی برای جامعه هر روز دشوار تر می شود.
برنامه ریزی هوشمند برای نجات بخش گردشگری ، سیستم هوشمند و عملگرا می خواهد. باید ضربتی شروع کنیم که اکنون هم دیراست .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


معاون امور معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت‌های معدنی نباید

بیشتر

آدینه – پنجشنبه هفته ی گذشته افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه خراسان و سمنان

بیشتر

سربازی – شهرستان فردوس با قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی و ساخته

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت