قفل بسته اراضی باغ کارگشای بیرجند

مهر – علی رغم وضعیت نابسامان اجاره بها، اراضی باغ کارگشای بیرجند سال ها بر روی خط احداث و اخذ پروانه ساخت درجا می زند و مالکان برای رفع مشکل در پیچ وخم ادارات مانده اند.تأمین سرپناه برای زندگی یکی از دغدغه‌های ذاتی هر شهروند به ویژه سرپرست خانوار بوده که با توجه به بازار حبابی مسکن به مسئله‌ای جدی تبدیل شده است. این در حالی است که کلاف باغ کارگشای بیرجند طی ۲۳ سال گذشته گره کور کرده و تلاش چندین ساله مالکان برای برداشتن موانع راهی از پیش نبرده است. نقطه عطف ماجرا و گلایه مالکان از سال ۹۷ آغاز می‌شود چراکه علی رغم مصوبه مقامات عالی استان برای رفع مشکل این اراضی، گام‌های لازم برای اجرایی کردن تفاهم نامه فی مابین مالکان و متولیان برداشته نشده است. کش و قوس‌های باغ کارگشای بیرجند در حالی است که انباشت مصالح ساختمانی در اراضی، چهره بیرجند را لکه دار کرده و وضعیت نابسامان این املاک انضباط شهری را زیر سوال برده است . در حال حاضر رها بودن اراضی شیبانی گلایه ساکنان مجاور را هم اوج داده چراکه گرد و خاک برخاسته از این اراضی و چهره مخدوش شهر در این نقطه از بیرجند مشکلات متعددی را برایشان به وجود آورده است.

پیچ و خم مشکلات اراضی باغ کارگشا

یکی از مالکان اراضی باغ کارگشای بیرجند با بیان اینکه از ۲۲ سال گذشته گره بسته این ملک باز نمی‌شود، افزود: مالکین این املاک ۳۰۰ نفر بوده که خواستار رسیدگی به رفع مشکل هستند.
وی با بیان اینکه با توجه به اینکه دولت الان به دنبال مسکن گروهی است، اینجا می‌تواند چهره شهر را تغییر دهد، گفت: تمام زیرساخت‌های منطقه آماده بوده و تنها همکاری از سوی شهرداری را می‌طلبد.
این مالک با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای رفع مشکل اراضی بیان کرد: به مدت دو سال دنبال مسئولان مربوطه بودیم و برای دادستان نامه نوشتیم تا ورود کنند و توافق نامه‌ای برای حل مشکل صورت گیرد.وی ادامه داد: دادستان به پرونده مشکل مالکین مشاعی ورود و از طریق رسانه‌ها اعلام کرد که مشکل حل شده اما یک قدم از سوی شهرداری برداشته نمی‌شود.وی با اشاره به جدول کشی انجام شده در اراضی، گفت: شهرداری شخصاً این پروژه را انجام نداده بلکه تنها با موافقت این نهاد و آورده مردم انجام شده است.
وی با بیان اینکه اگر زمین دارای مشکل است و کمیسیون ماده پنج در طرح مسکونی نیاورده، چرا اجازه جدول کشی داده‌اند، افزود: در این وضعیت اقتصادی و بالا بودن اجاره‌ها، تنها گام شهرداری و همکاری اداره ثبت برای احداث اراضی نیاز بوده که متأسفانه همکاری نمی‌کنند.
وی با اشاره به شرایط املاک اظهار کرد: کاربری این اراضی در ابتدا باغ و باغچه بوده که سال ۹۷ در کمیسیون ماده پنج استانداری مسکونی تصویب و به شورای شهر ابلاغ شده است.
بنا به گفته وی سال ۹۷ توافق نامه‌ای بین شهرداری و مالکان نوشته شده اما اجرایی نمی‌شود.

مالکان چشم انتظار صدور پروانه ساخت

یکی دیگر از مالکان در مجموعه باغ کارگشا در گفت و گو با مهر گفت: سال‌های سال و قبل از اینکه سجاد شهر به وجود بیاید، منطقه باغ کارگشا وجود داشته و خانه‌هایی ساخته شده است اما متأسفانه کم کاری برخی ادارات متولی مرکز شهر، نقطه‌ای که می‌تواند چند هزار نفر را صاحب خانه کند، بلا استفاده مانده است.وی از ادامه داد: در حال حاضر به نقطه‌ای برای تجمع آشغال و مصالح ساختمانی تبدیل شده و چهره شهر را خراب کرده است. وی با بیان اینکه صدای گلایه همسایه‌های مجاور زمین و مستاجرین بلند شده و ما هم در خم و پیچ ادارات گیر کرده‌ایم، گفت: از مسئولان خواستاریم برای رفع مشکل مالکان چاره اندیشی کنند. وی با بیان اینکه سال ۹۷ این منطقه داخل طرح آمده و ۹۹ درصد از مردم هزینه‌های شهرداری را پرداخت کردند، گفت: تمام جدول کشی با همت مردم انجام شده و شهرداری اقدامی انجام نداده است.بنا به گفته وی در حال حاضر ۸۰ درصد اقدامات اماده سازی برای ساخت املاک آماده بوده و تنها نیازمند صدور پروانه ساخت است.

سرپناهی که احداث نشد

یکی دیگر از مالکان که بانویی ۴۰ ساله است هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: دار و ندار زندگی ام را فروختم به این امید که در این نقطه سرپناهی داشته باشم.وی با بیان اینکه مالکان این اراضی به دلیل داشتن سند مالکیت نمی‌توانند در طرح‌های ملی مسکن ثبت نام کنند، افزود: از تمام مسئولان و دست‌اندرکاران خواستاریم جلوی این اراضی برای ساخت و ساز آزاد کنند.
وی با بیان اینکه با آزاد سازی اراضی، دو هزار نفر در این نقطه خانه دار می‌شوند، اظهار کرد: طی سال ۹۹ بالغ بر ۳۴ میلیون به عنوان حق شهرداری پرداخت کردیم که انتظار داریم برای احداث با ما همکاری کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر این زمین‌ها به محلی برای تجمع زباله‌ها و پارکینگ ماشین‌های سنگین تبدیل شده که گلایه مجاورین را به همراه داشته است.

حکایت حدود ۴ دهه دویدن و نرسیدن

یکی از قدیمی ترین مالکان این اراضی هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: این زمین را پدرم دهه ۷۰ خریداری کرده است.
وی با بیان اینکه سال ۹۰ تغییر کاربری‌ها از باغ و باغچه به مسکونی انجام شد، افزود: بعد از اخذ مصوبه در وزارت خانه و کمیسیون‌های استانی و تهیه نقشه، قراردادی بین نماینده مالکین و شهرداری بسته شد که بر این اساس باید حق السهم شهرداری پرداخت شود. وی با بیان اینکه برای پرداخت این سهم، درصدی از زمین را رسماً به شهرداری دادیم و مبلغی را هم پرداخت کردیم، افزود: متأسفانه از سمت شهرداری هیچ اقدامی انجام نشده است.
وی این املاک کنار بلوار سجاد بوده و شایسته نیست که حدود ۴ دهه بلا استفاده باشد، گفت: از مدیران شهرداری خواستاریم به صراحت بگویند که اینجا چرا احداث نمی‌شود و توافق نامه اجرایی نشده است.

مسئولان گره از کار باز کنند

یکی از ساکنان مجاور این اراضی هم در گفت و گو با مهر با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته اینجا زندگی می‌کنم، افزود: خانه مان چند متری این زمین بلا استفاده قرار دارد و از گرد و خاک و صدای سگ رنج می بریم.
محمد سعیدی با بیان اینکه معضلات برخاسته از این زمین بلااستفاده ما را عاجز کرده و قصد فروش منزل مان را داریم، گفت: برخی از مالکان زمین را ۳۰ سال قبل خریده و الان مستأجر هستند اما نمی‌توانند ساخت و ساز کنند. وی با بیان اینکه بارها شاهد بوده‌ایم که وانت‌ها مصالح ساختمانی را در این زمین‌ها تخلیه می‌کنند، گفت: از مسئولان خواستاریم برای مردم و زمین‌ها چاره اندیشی کنند.

توپ مشکلات در میدان مالکان

سید سعید اسلامی نژاد، رئیس اداره حقوقی شهرداری بیرجند در گفت و گو با مهر در خصوص اراضی مشهور به باغ کارگشا، بیان کرد: این اراضی در سال ۹۷ بعد از اینکه از ناحیه مالکین نسبت به تهیه طرح اقدام شد و به تصویب کمیسیون ماده پنج رسید، موضوع به شهرداری ابلاغ و شهرداری در راستای تغییر کاربری ایجاد شده نسبت به تنظیم توافق نامه اقدام کرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در اراضی بیان کرد: این اراضی دو سند شش دنگ دارد که بخشی مربوط به شرکت مخابرات و بخشی مربوط به بازاریان است و برخی هم مالکان مشاعی متعدد دارد.اسلامی نژاد اظهار کرد: با توجه به تعدد سهام داران و عدم شناسایی دقیق و کامل انها، مشکلات موجود بیشتر مربوط به مالکین مشاعی است.وی با بیان اینکه بر اساس مفاد توافق نامه و قرارداد، باید این افراد نسبت به یک سری پرداخت حق و حقوق شهرداری اقدام کنند، گفت: در قسمتی از مالکین مشاع تاکنون این امر انجام نشده و باید نسبت به ارائه تقسیم نامه که مشخص کند کدام قسمت مربوط به کدام مالک مشاعی هست اقدام کنند که متأسفانه این موضوع تاکنون از ناحیه وکیل و مالکین صورت نپذیرفته است.رئیس اداره حقوقی شهرداری بیرجند اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به وضعیت ثبتی پلاک، نیاز است موضوع از اداره ثبت اسناد پیگیری شود و بعد از رفع مشکلات ثبتی در راستای انجام مفاد توافق نامه به شهرداری مراجعه کنند.
وی ادامه داد: به طور یقین شهرداری در راستای قرارداد هر گونه پاسخگویی و مساعدت را دارد و همکاری لازم را با مالکان مشاعی و دیگر مالکان را انجام می‌دهد.
اسلامی نژاد اظهار کرد: بعد از دریافت استعلام اداره ثبت اسناد، ارائه تقسیم نامه مالکان مشاعی و انتقال اسناد مشاعی و قدر السهم شهرداری نسبت به صدور پروانه اقدام می‌کنیم.اگرچه درخواست مالکان باغ کارگشا بارها از رسانه به گوش مسئولان رسیده و پای دادستان را هم به ماجرا باز کرده است اما وعده‌های نافرجام برخی متولیان باری دیگر صدای مطالبه مردم را بلند کرده که نیازمند توجهی ویژه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


سیل کم سابقه اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی طبق برآورد اولیه حدود ۲۰ هزار میلیارد

بیشتر

آدینه – صبح دیروز مراسم گرامیداشت هفته معلم دانشگاه فرهنگیان با حضور مسئولان استانی و

بیشتر

اکبری – یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز آخرین ماه فعالیتش را سپری می کند واز

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت