آدینه – صبح دیروز مراسم گرامیداشت هفته معلم دانشگاه فرهنگیان با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد. رئیس امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ضمن تبریک ایام متعلق به اندیشمندان و سردمداران اندیشه در ایران به دانشجو معلمان و اساتید گرانقدر، گفت: شرط اول انتقال دانایی به دیگران، شناخت خود و دانایی برای خود است. لحظه لحظه ی زندگی را غنیمت بشمریم و تلاش کنیم به دانایی خود بیافزاییم چرا که زمان قابل برگشت نیست. دکتر اکبری مطلق در ادامه از دو اتفاق خوب به دانشجو معلمان خبر داد و گفت: ما وظیفه داریم مقدمات را فراهم کنیم تا دانشجویان بتوانند علم بیاموزند و به همین سبب با توجه به اقساط مقرری ماه اول دانشجویان که آموزش و پرورش کسر می کند، تصمیم گرفته شد به جای تابستان که ۱۰ درصد است در همین ماه کسورات تابستان بین ماه های سال سر شکن شود و به این صورت ماهی یک میلیون تومان به خالصی دریافتی دانشجویان اضافه گردد. وی در ادامه خبر خوش دوم را به دانشجو معلمان داد و گفت: ریاست عالی دانشگاه فرهنگیان کشور در پیگیری های خود برای اینکه دانشگاه فرهنگیان به جایگاه واقعی خود یعنی دانشگاه بودن دست پیدا کند تلاش های زیادی کرده اند و فضای دانشگاه را به خوبی رصد می کنند و در نهایت قرار شد در استان ها پردیس ها ، دانشگاه شود و با همین هدف موافقت قطعی دو دانشکده و یک دانشگاه گرفته شده است و ان شاءا… از اول مهر پردیس های فرهنگیان تبدیل به دانشگاه می شود و مستقل خواهد بود.
معلم الگوی جامعه است و رسالت بزرگی دارد
مدیر پردیس امام سجاد (ع) بیرجند نیز ضمن تبریک روز معلم گفت: با تمام کاستی ها و مشکلاتی که در تعلیم و تربیت داریم نباید فراموش کرد که معلمان بالاترین شأن ، مقام و منزلت اجتماعی در جامعه را دارند و همه کسانی که دوره تحصیل را گذراندند و به مقامی رسیدند معلمان خود را فراموش نمی کنند و به نیکی از آنها یاد می کنند. دکتر میری در اهمیت رسالت معلمان گفت: معلمان باید در تمامی حوزه ها مثل اخلاق، ایمان، مهارت آموزی ، مدیریت کلاس و موارد مهمی که در حال یادگیری هستند جدی و مصمم باشند چرا که معلمان باید تاثیرگذار و الگو باشند و همه ما باید بدانیم رسالت اصلی و مهم تری به نام پرورش داریم و باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم و این هدف مهم را به دست آوریم.حجت الاسلام اسداللهی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز ضمن تبریک روز معلم گفت: ویژگی اول شهید مرتضی مطهری معلم بودن به تمام معنا است؛ هر کسی که می خواهد معلم شود اول باید به تربیت خود توجه کند و نفس خود را تربیت کند. شهید مطهری اول نفس خود را تربیت کرد و بعد از آن معلم شد. دوم استاد، استاد اندیشه و فکر بود و به دیگران فکر کردن را آموخت.
تربیت نسل آینده بر عهده معلمان است
عضو هیئت جذب وزارت آموزش و پرورش و مدیر موسسه بینش مطهر در این جلسه ضمن تبریک روز معلم گفت: دانشگاه فرهنگیان از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است چرا که تربیت نسل آینده بر عهده دانشجو معلمانی است که در این دانشگاه ها تحصیل می کنند. شاید در گذشته میزان سرزندگی بیشتر بوده و حالا احساس کنیم که رخوت و سستی اتفاق افتاده ، گفته می شود که امکانات کم است پس باید اول از همه مسئولان دانشگاه همتی مضاعف داشته باشند تا بتوانیم ضعف های موجود را برطرف کنیم. بودجه آموزش و پرورش ۲۳۷ هزار میلیارد تومان است و 1/99 درصد برای حقوق است. تمام کاری که میتوان کرد 9/0 درصد است و امسال احتمالا
۷۰ هزار دانشجو معلم و معلم به آموزش پرورش اضافه کنند و متاسفانه با این حال نارضایتی وجود دارد.
سیستم آموزشی نیازمند تحول است
دکتر هاشمی گلپایگانی با بیان اینکه نظام آموزشی ما حدودا ۱۶ میلیون دانش آموز دارد و ۱۵ میلیون آن در مدارس دولتی تحصیل می کنند، ادامه داد: سرانه برای هر دانش آموز بیش از ۱۵ میلیون در سال است و اگر بخواهیم هزینه های دیگری را هم که برای آموزش انجام می شود در نظر بگیریم، هزینه ای که دولت برای یک دانش آموز دولتی هزینه می کند نزدیک به دو برابر هزینه هایی است که در مدارس غیر دولتی برای دانش آموز هزینه می شود.
اگر ملاک بازدهی علمی را کنکور بدانیم میزان موفقیت در کنکور در دانش آموزان غیر دولتی بیشتر است. یعنی با این حال که آموزش و پرورش هزینه بیشتری برای دانش آموز دولتی می کند اما بازدهی کمتری به دست می آید. اگر در یک سیستم تنها گروه مشخصی راضی باشند، برای مثال اگر معلمان راضی باشند می گوییم سیستم آموزش معلم سالار است، اما وقتی در یک سیستم همه ناراضی و گله مند باشند یعنی سیستم آموزش نیاز به تحول و تغییراتی دارد تا با هزینه هایی که انجام میگیرد بازدهی بیشتری داشته باشیم.
در کنار بحث کمبود معلم باید به مقوله کیفیت نیز اهمیت داد
وی ادامه داد: این تحول مستلزم این است که قدم برداریم و جلو برویم. دانشجو معلم آدم می سازد برای تمدن ایرانی و اسلامی،کیفیت مهم است و باید افرادی را انتخاب و جذب کرد که تفکر درستی داشته باشند و توانمند باشند، درست است که مسئله کمبود معلم وجود دارد، اما باید به کیفیت هم اهمیت داد.یکی از راهکارها این است افرادی را جذب کنیم که تا سطح لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاه های دیگر درس خواندند و در ادامه به دانشگاه فرهنگیان بیایند و حتی در دانشگاه های دیگر بورسیه شوند.
دکتر گلپایگانی با بیان اینکه به تحول اساسی در سیستم آموزشی نیاز داریم ، تصریح کرد: دروسی بلااستفاده باید تغییر کند، همینطور مسائل لازمی وجود دارد که باید افزوده شود. یکی از راه هایی که وجود دارد تا تحول حاصل شود، این است که ما معلمان و دانشجو معلمان تفکر و اندیشه خود را قوی کنیم و هر روز آموزش ببینیم و خستگی را از خود دور کنیم.
لزوم آشنایی معلمان با تفکرات شهید مطهری
وی با بیان اینکه معلمان باید فکر خود را تقویت کنند ، افزود: معلمی که یک کتاب از شهید مطهری در سال نخوانده چگونه می تواند به شبهه ها و سوالات دانش آموزان خود پاسخ دهد؟ معلمان مسئول تربیت فکر نسل آینده هستند، بدون آزادی اندیشه و بدون داشتن تفکر نمی توان نسل آینده را تربیت کرد. پس اول باید فکر خود را آزاد کنید تا بتوانید به تربیت فکر بپردازید. وی اظهار کرد: رهبری می فرمایند مبنای فکری نظام کنونی ما آثار شهید مطهری است و لاغیر؛ فراموش نکنید که مهم ترین سرمایه شما تفکر و اندیشه است. این آب زلال اندیشه مطهری و این دهان تشنه ی نسل ما؛ این آب را به دهان نسل تنشه برسانید. در ادامه این جلسه با اثر یکی از دانشجو معلمان،از دکتر هاشمی گلپایگانی تجلیل شد. همچنین از دانشجو معلمان و اساتید تجلیل به عمل آمد. از برگزیدگان جشنواره سرود، تئاتر، جشنواره اقوام در صنایع دستی، کانون های برگزیده کشوری ،
برگزیدگان جشنواره قرآن و عترت، برگزیدگان جشنواره دانشجویان نمونه و اساتید و کارکنان حائز رتبه در جشنواره قلم تجلیل به عمل آمد.