خبرهای فرهنگی – اجتماعی

دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد


اصغری مقدم-دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ در استان خراسان جنوبی اعلام شد. هر گونه تجمع انتخاباتی، مراسم سخنرانی، گفتگو و مناظره در مکان‌های سربسته بر اساس دستورالعمل بهداشتی انتخابات ۲۸ خرداد امسال ممنوع است. هر گونه تجمع انتخاباتی، مراسم سخنرانی، گفتگو و مناظره در مکان‌های سربسته از قبیل مساجد، سالن‌های اجتماعات، تالار‌های پذیرایی و سالن‌های ورزشی ممنوع است. برگزاری تجمع انتخاباتی و سخنرانی نامزد‌ها در فضای باز مانند استادیوم روباز، فضای باز مدارس و مراکز آموزش عالی و سایر مراکز مربوط به سازمان‌ها مطابق با شیوه نامه بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رعایت موارد زیر بلامانع است: رعایت فاصله مناسب بر اساس ۸ متر مربع فضای باز برای یک نفر. رعایت سقف شرکت کنندگان به میزان حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت فضای در نظر گرفته شده. شرکت کنندگان و برگزار کنندگان ملزم به استفاده از ماسک هستند. مسئولین مراسم به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که قبل و بعد از مراسم در درب ورودی و خروجی تجمع به وجود نیاید. زمان برگزاری مراسم حداکثر برای ۲ ساعت برنامه ریزی شود. هرگونه تجمع در محیط‌های بسته ممنوع است. در صورت ضرورت تشکیل جلسات داخلی ستاد‌ها در فضای بسته، با رعایت کامل طرح مدیریت هوشمند (رنگ بندی شهرها) و رعایت محدودیت حداکثر ۱۵ نفر برای شهر‌های با وضعیت قرمز، ۲۰ نفر برای شهر‌های با وضعیت نارنجی و ۳۰ نفر برای شهر‌های با وضعیت زرد بلامانع است. برگزاری مراسم استقبال از کاندیداها، راه اندازی کارناوال‌های تبلیغاتی و موارد مشابه مطلقاً ممنوع است. در انتخابات شورا‌های اسلامی، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، شخص نامزد مسئولیت رعایت دستورالعمل های بهداشتی را بر عهده دارد و نسبت به عدم رعایت آن مسئول شناخته می‌شود.


خراسان جنوبی باثبات شد

اعتمادیان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ارتباط با روند بیماری کووید ۱۹ در حال حاضر وضعیت ثابتی را در استان خراسان جنوبی شاهد هستیم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید تداوم داشته باشد. محمد دهقانی افزود: پس از خیزهای قبلی کرونا به کف بیماری رسیدیم اما الان نمودار ثابت است و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی احتمال شکل‌گیری مجدد روند افزایشی را بیشتر می‌کند. وی بیان کرد: با توجه به اهمیت تزریق واکسن کرونا افراد بالای ۸۰ سال بدون نوبت واکسینه می‌شوند و می‌توانند به مراکز تجمیعی و خودرویی مراجعه کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: از ابتدای ورود واکسن کرونا تاکنون ۵۴ هزار و ۵۶۰ دوز واکسن وارد استان شده که ۳۷ هزار و ۹۶۷ نفر در نوبت اول واکسینه شدند و ۳ هزار و ۵۷۶ نفر نوبت دوم واکسن را گرفته‌اند. وی یادآور شد: از این تعداد تاکنون ۸۱ درصد جمعیت بالای ۸۰ سال استان و در ارتباط با سنین ۷۵ تا ۷۹ سال ۴۷ درصد واکسینه شدند. دهقانی اظهار داشت: بقیه گروه‌ها به جز ۸۰ سال به بالا باید در سایت سلامت ثبت‌نام کنند تا زمان و مکان تزریق برای آنان اطلاع‌رسانی شود. وی افزود: براساس تصمیم ستاد ملی کرونا و با توجه به نزدیک شدن سال تحصیلی جدید از مرداد ماه واکسیناسیون دانشجویان، اساتید دانشگاه و معلمان آغاز می‌شود. دبیر ستاد استانی مدیریت کرونا گفت: تاکنون هیچ واکسنی به جز یک واکسن که در کشور خودش استفاده شده، برای تزریق به افراد زیر ۱۸ سال مجوز نداشته است و در ایران هم احتمالا افراد بالای ۱۸ سال واکسینه خواهند شد. وی درباره ورود واکسن ایرانی به استان اظهار داشت: خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور را دارا است اما روند تزریق واکسن در استان از میانگین کشوری بالاتر است و در ارتباط با واکسن ایرانی هم به محض توزیع در کشور سهمیه استان وارد خواهد شد. دهقانی در ارتباط با مباحثی که برای قطعی برق و مشکل اکسیژن بیماران در فضای مجازی مطرح شده است گفت: خوشبختانه مراکز درمانی خراسان جنوبی به دیزل ژنراتور مجهز است و در صورت قطعی برق تجهیزات حیاتی با مشکلی روبه‌رو نمی‌شوند اما این موضوع نباید تکرار شود.

واکسیناسیون ۷۰ نفر از بیرجندی ها در منزل

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی هم گفت: تاکنون به ۷۰ نفر از جانبازان و مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در شهر بیرجند واکسن کرونا در منزل تزریق شده است. شریف زاده با بیان اینکه برای واکسیناسیون در منزل اسامی واجدان شرایط که امکان حضور در مراکز واکسیناسیون را ندارند از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران، بهزیستی و کمیته امداد ارسال شده است گفت: ۲۳۰ نفر در بیرجند در فهرست انتظار برای دریافت واکسن در منزل هستند. وی گفت: واکسیناسیون در منزل با همکاری اورژانس و بسیج اجرا می شود. دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی از حضور اورژانس در منازل سالمندان روستانشین هم برای واکسیناسیون خبر داد و گفت:تیم پزشکی و احیاء در روستا‌ها برای انجام واکسیناسیون حضور پیدا می‌کنند و در روستا‌هایی که تعداد کمی سالمند هدف برای واکسیناسیون دارند، فراخوان داده می‌شود تا در صورت امکان به روستای بزرگتر مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


آدینه – پنجشنبه هفته ی گذشته افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه خراسان و سمنان

بیشتر

سربازی – شهرستان فردوس با قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی و ساخته

بیشتر

مهدی آبادی – ماجرای اجاره خانه سال هاست دغدغه شهروندان است و در این چند سال

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت