میر کلانی – مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، از پیشرفت قابل توجه پروژه راهسازی ۱۱۷ کیلومتری ماهیرود – فراه خبر داد و گفت: با تأمین اعتبار بیش از هزار میلیارد تومانی وزارت امور خارجه، این مسیر استراتژیک پس از سالها وقفه، امسال به بهرهبرداری میرسد.به گزارش تسنیم، خراسان جنوبی با بیشترین مرز مشترک با کشور افغانستان، یکی از مهمترین استانهای استراتژیک ایران در حوزه تجارت خارجی و ارتباطات مرزی به شمار میرود. این استان دارای چهار معبر تجاری خارجی است که متأسفانه بیش از یک دهه است تنها گذرگاه ماهیرود فعال بوده و بار اصلی تجارت خارجی کشور و استان از طریق همین گذرگاه انجام میشود.
این وضعیت باعث شده است که تمام بار تجاری خارجی استان و کشور تنها از طریق گذرگاه ماهیرود انجام شود و همین مسئله ظرفیت استان را محدود کرده است.
توسعه و بهسازی محور سربیشه – ماهیرود؛ اولویت اصلی راهسازی استان
میر محمد مودی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی درباره پروژههای در دست اجرا در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: محور سربیشه – ماهیرود که به طول 140 کیلومتر است، یکی از شریانهای حیاتی حمل و نقل مرزی استان است. تاکنون 50 کیلومتر از این مسیر به صورت کامل ساخته شده و مابقی مسیر در دست تکمیل است. پیشبینی میشود که تا پایان سال جاری 30 کیلومتر دیگر از این محور به صورت دوبانده و استانداردسازی شده به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اهمیت دو باندهسازی این محور اظهار داشت: دو بانده شدن مسیر، افزایش ظرفیت عبور و مرور کامیونها و کاهش زمان حمل و نقل کالا را به دنبال خواهد داشت که میتواند تحولی مهم در تجارت مرزی استان ایجاد کند.
پروژه جاده ماهیرود – فراه؛
گامی بزرگ در توسعه مرزهای تجاری
وی با اشاره به پروژه کلان راهسازی ماهیرود – فراه تصریح کرد: این پروژه به طول 117 کیلومتر از جمله مهمترین مسیرهای مرزی استان است که سالها به دلیل مشکلات و عدم نگهداری طرف افغانستانی، متوقف شده بود.مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: 64 کیلومتر از این مسیر نیازمند عملیات ترمیمی جدی بود که اکنون با حمایت وزارت امور خارجه و همکاری وزارت راه و شهرسازی در حال اجراست. هماکنون 53 کیلومتر از این پروژه در دست اقدام است و 25 کیلومتر آن آسفالت شده است.مودی با اشاره به میزان اعتبار لازم بیان کرد: برای تکمیل این پروژه بالغ بر هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی شده که وزارت امور خارجه عهدهدار تأمین آن است و وزارت راه و شهرسازی نیز در قالب تأمین قیر و اجرای عملیات به صورت فعال همکاری میکند.وی افزود: امیدواریم با روند موجود، بخش عمده یا کل این پروژه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد تا ظرفیت حمل و نقل و تجارت مرزی استان به طور قابل توجهی ارتقا یابد.
توسعه محورهای مهم استان
در دستور کار است
مودی، درباره وضعیت سایر محورهای مهم استان گفت: در محور قائن – یزدان، 12 کیلومتر مسیر تا انتهای منطقه مسکونی شاهرخت در مرحله آسفالت قرار دارد و 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. برنامهریزی شده است که 7 کیلومتر باقیمانده نیز تکمیل شود.
وی درباره محور قائن – کالشور که استان را به پایانه مرزی دوغارون متصل میکند، اظهار داشت: از مجموع 20 کیلومتر مسیر در حوزه استحفاظی خراسان جنوبی، تاکنون 13 کیلومتر آن تکمیل شده و 8 کیلومتر دیگر امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی درباره محور بیرجند – اسدیه نیز گفت: برای کاهش مشکلات ترافیکی در سهراهی منصورآباد، حدود 4 کیلومتر مسیر بهسازی شده و این پروژه همچنان در دست اقدام است.
چشمانداز توسعه معابر مرزی؛ رونق اقتصادی و امنیت پایدار
مودی خاطرنشان کرد: توسعه معابر مرزی و بهبود زیرساختهای حمل و نقل استان، نه تنها ظرفیت صادرات و واردات را افزایش میدهد، بلکه امنیت مرزها را نیز ارتقا میبخشد. این پروژهها به صورت مستقیم به رشد اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و ارتقای سطح رفاه مردم استان کمک خواهند کرد.وی تأکید کرد: افتتاح معبر تجاری فرا مرزی ماهیرود – فراه که پس از سالها وقفه، امسال به بهرهبرداری میرسد، نقطه عطفی در تاریخ روابط تجاری استان و کشور خواهد بود و مسیر را برای همکاریهای گستردهتر دو کشور باز خواهد کرد.