بازارچه صنایع دستی معلق در تونل زمان

حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی استان به روش های مختلف باید مورد توجه باشد. یکی از نیازهای اساسی این هنرمندان ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی است که احداث آن به دلیل کمبود اعتبارات به کندی پیش می رود این درحالیست که صنایع دستی استان می تواند به عنوان یکی از بازوان کارآمد جهش تولید تقویت شود. گاه یک ساخته دست که با هنر و خلاقیت تلفیق شده آنقدر طرفدار در خارج از محدوده یک منطقه و استان و حتی کشور پیدا می‌کند که ارزآوری آن با صادرات محصولات کارخانه‌های عظیم و واحدهای صنعتی بزرگ برابری می‌کند.گلیم، جاجیم، حوله بافی سنتی، پاپوش‌های سنتی و بسیاری دیگر از صنایع دستی خراسان‌جنوبی این قابلیت را دارد و این ظرفیت ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

برخی از رشته‌ها فراموش شده

به گزارش مهر، فرشته عبدی که چندین سال است در حوزه صنایع دستی فعالیت کرده و در نمایشگاه‌های متعدد صنایع دستی در استان‌های مختلف حضور داشته است در این زمینه گفت: متأسفانه برخی از رشته‌های صنایع دستی خراسان‌جنوبی چون پاپوش سنتی بیرجند منسوخ شده است. وی بیان‌کرد: هر چند در زمینه احیای برخی از صنایع دستی چون حوله بافی اقدامات ارزشمندی انجام شده است ولی درباره برخی دیگر از رشته‌ها غفلت شده و افراد محدودی در این زمینه فعالیت می‌کنند. این هنرمند صنایع دستی خراسان‌جنوبی گفت: یکی از درخواست‌های فعالان حوزه صنایع دستی ایجاد بازارچه دائمی است که همه علاقه مندان بدانند در صورت تمایل برای خرید صنایع دستی به چه مکانی باید مراجعه کنند. عبدی یادآور شد: مسئولان همیشه سخن از بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان بیرجند می‌زنند ولی در عمل چیزی مشاهده نمی‌کنیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا فضای مجازی مکان مناسبی برای فروش صنایع دستی است، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان صنایع دستی افراد مسن هستند که ارتباط چندانی با فضای مجازی نداشته و از شیوه کار در آن مطلع نیستند.

نگاهی به آمار

حسن رمضانی، مدیرکل صنایع دستی خراسان‌جنوبی ۱۹ فروردین ماه سال جاری در نشست خبری پیرامون نقش دستگاه‌ها در کاهش نرخ بیکاری استان از فروش دو میلیارد تومانی صنایع دستی در خراسان‌جنوبی طی شش ماهه دوم سال گذشته خبر داده بود. وی در جلسه مذکور بیان کرده بود که تعداد بازارچه‌های ثابت و موقت صنایع دستی خراسان‌جنوبی در نیمه دوم سال گذشته به ۸۵ بازارچه افزایش داشته است در حالی که این آمار در سال ماقبل آن ۴۵ بازارچه بوده است. محمد حسن کامیابی رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: اگر به دنبال تولید صنایع دستی هستیم در وهله اول باید بازار فروش آن را پیدا کنیم. وی با اشاره به اینکه بازارهای جهانی فرش دستباف کوچک‌تر شده است، یادآور شد: بسیاری از کشورها در حوزه تولید فرش ورود پیدا کرده و آن را در اختیار بازارهای هدف قرار می‌دهند. حسین عباس‌زاده، معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفتگو با مهر گفت: ما در یک برنامه سالیانه حوزه‌های چهارگانه صنایع دستی چون حمایت از تولید، احیا رشته‌های صنایع دستی، تولید، ترویج و آموزش و صدور مجوزهای سه‌گانه را پیگیری می‌کنیم. وی با اشاره به اینکه سال گذشته در حوزه صنایع دستی ۵۰۰ فرصت شغلی در خراسان جنوبی ثبت شده است، بیان کرد: از آنجا که بیشتر صادرات صنایع دستی خراسان جنوبی به صورت چمدانی صورت می‌گیرد آمار دقیقی از میزان صادرات استان در حوزه صنایع دستی نداریم. معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در زمینه نبود بازارچه دائمی صنایع دستی در بیرجند اظهار کرد: این انتقاد را می‌پذیریم.

اعتبارات قطره چکانی

عباس زاده با تأکید بر اینکه بازارچه‌های صنایع دستی در فروش این محصولات تأثیرگذار است، بیان‌کرد: در بیرجند از مدت‌ها قبل پیگیر راه اندازی یک بازارچه دائمی صنایع دستی بودیم که نیاز به ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار دارد. وی یادآور شد: با اعتبارات قطره چکانی که هر سال به این موضوع اختصاص داده می‌شود نمی‌توان انتظار داشت به زودی این پروژه به پایان برسد. معاون صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: در سال‌های گذشته امید هنرمندان صنایع دستی به بازارچه‌های موقت در ایام نوروز بود که به واسطه شیوع کرونا و عدم برپایی این نمایشگاه‌ها درآمدی از این محل نصیب شان نشد. عباس زاده یادآور شد: امیدواریم بعد از پایان کرونا با برنامه‌ریزی دقیق تا حدی آسیب‌های وارده به هنرمندان صنایع دستی را کاهش دهیم. وی گفت: از ابتدای سال جاری هر فروشی که صنایع دستی خراسان‌جنوبی داشته با تلاش و همت خود هنرمندان از طریق فروش در فضای مجازی صورت گرفته است. صنایع دستی در خراسان جنوبی می‌تواند هم درآمدزا و هم ارزآور باشد به شرط آنکه طرح و برنامه‌ریزی دقیقی برای بازاریابی و صادرات این کالاها داشته باشیم و رفع مشکلات هنرمندان نه در حرف که در عمل صورت گیرد گروه خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


سیل کم سابقه اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی طبق برآورد اولیه حدود ۲۰ هزار میلیارد

بیشتر

آدینه – صبح دیروز مراسم گرامیداشت هفته معلم دانشگاه فرهنگیان با حضور مسئولان استانی و

بیشتر

اکبری – یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نیز آخرین ماه فعالیتش را سپری می کند واز

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت