ایمیدرو گنج استان را یافت

رجب زاده – ۲۷ محدوده در پهنه لوت ،۲۵ محدوده در پهنه نوار مرزی و۴۷ محدوده از پهنه فردوس – قاین گنجی است که به تازگی ایمیدرو در سعت غنی خراسان جنوبی یافته است . نقشه بهره برداری ازاین گنج معدنی در دست های مدیر اکتشاف طرح توانمند سازی بخش اکتشاف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران است.که البته آن را در اختیار سرمایه گذاران هم قرار می دهد. کیامرث شیرخانی می گوید: از سال ۹۲ تاکنون ایمیدرو وارد کار اکتشاف پهنه‌ها شده اما بعد از مشخص شدن محدوده‌های مستعد ۵۰ درصد آن به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها برمی‌گردد تا در قالب فراخوان به بخش خصوصی واگذار شود. حاصل این کار معرفی محدودهای مستعد شده و تاکنون ۴۴۹ بلوک مستعد معرفی شده و ورود به مرحله بعدی نیازمند اخذ مجوز از وزارت صمت است تا بتوان وارد حیطه اکتشافات شویم. وی با اشاره به فعالیت ایمیدرو در بخش اکتشافات معدنی خراسان جنوبی ادامه می دهد: از سال ۹۲ تاکنون اکتشافات نوار مرزی خراسان جنوبی دنبال شده است.بعد از شناسایی، پی‌جویی مرحله اول و دوم، اکتشاف عمومی سپری شده و وارد فازهای دیگر شده‌ایم.پهنه فردوس- قاین و لوت محدوده‌هایی هستند که ژئوفیزیک هوایی انجام و پهنه غربی هم ژئوفیزیک هوایی انجام شده است.
به علاوه ایمیدرو در سه محدوده نوار مرزی مستقر این استان مستقر است و از مجموع ۲۵ محدوده نوار مرزی کار فیزیکی ۶ هزار کیلومتر مربع در محدوده ماهیرود ر حال انجام است که پتانسیل آن مس و آهن است. وی اشاره به گذشت هفت سال از شروع کار اکتشاف ایمیدرو در استان ادامه می دهد: در این مدت پله‌های اکتشافی و فازهای آن تکمیل شده است. در مرحله اول ۲۵ محدوده معرفی شده و در فازهای بعدی با توجه به پیشرفت اکتشاف بعضی از محدوده‌ها استعداد نداشتند لذا اکنون با سه محدوده کار می‌کنیم.
او می گوید: مجموعه سه محدوده دارای پروانه در خراسان جنوبی حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع است اما در پهنه‌های لوت و فردوس- قاین با بلوک کار می‌کنیم که در فازهای مختلف اکتشاف شناسایی شده‌اند.

در انتظاربلوک های امیدبخش
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هم که به همراه مدیران ایمیدور نشست شورای معادن را برگزار کردند ، محوریت طرح آمایش سرزمینی خراسان جنوبی را بخش معدن می داند مشیرالحق عابدی ادامه می دهد: ژئوفیزیک هوایی در خراسان جنوبی به عنوان دومین استان در سطح کشور اجرا شده و بعد از بحث مطالعات به دنبال مباحث اکتشاف هستیم. وی با تاکید بر اینکه حداکثر ظرف ۶ ماه آینده باید شناسایی بلوک‌های امید بخش کامل شود ادامه می دهد: آزادسازی محدوده‌های غیر پتانسیل‌دار هم مورد بحث است که حداکثر تا یک و نیم سال بعد صدور پروانه انجام شود. انتظار مدیریت عالی استان در راستای تفاهم‌نامه امضا شده با ایمیدرو تسریع و تعجیل در انجام کارها است که یکی از موارد آن حضور ۱۳ شرکت مشاور و هفت پیمانکار در مرحله اول است. معاون استاندار از مدیران ایمیدرو می خواهد از نیروهای بومی و دانشگاهی استان در زیمنه اکتشافات استفاده شود چون بکارگیری مشاوران و پیمانکاران ذیصلاح بومی جزو مصوبات سه سال قبل شورای معادن استان است.

تاکید بربکارگیری متخصصان بومی
مشاور استاندار در امور آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار هم گوید: هر شرکتی در محدوده‌ای که موظف بوده کار اکتشاف را انجام داده اما جمع‌بندی و ارتباط ساختاری بین پهنه‌ها صورت نگرفته است که اگر انجام شود قطعا نتیجه بهتری دارد و نقاط تاریک بین پهنه‌ها را می‌توان کشف کرد.
محمد مهدی خطیب ادامه می دهد: ارتباط ساختاری از محدوده قاین و گسل سرایان تا کوه‌های اسفندیار وجود دارد و در یک فرایند پوسته زمین شکسته و پس از آن فضایی ایجاد شده که تشکیل ماده معدنی را به همراه داشته است. وی با اشاره به بالا بودن حجم کار ایمیدرو ادامه می دهد: تا زمانی که اندیس به معدن تبدیل شود زمان‌بر است اما باید این زمان کوتاه شود. او تاکید می کند: مهاجرت در استان و ناپیدارهای خاص به عنوان یک استان مرزی ایجاب می‌کند که پتانسیل‌های حوزه معدن برای توسعه بیشتر استان قابل استفاده باشد. هزار و ۲۰۰ نفر عضو سازمان نظام مهندسی معدن استان هستند و او هم می خواهد در حوزه اکتشاف از این استعدادها بهره برده شود. خطیب می گوید: استاندار خراسان جنوبی تلاش بی‌وقفه ای برای ورود فرهنگ معدن به زندگی مردم استان دارد و امیدوار است که بتوانیم با همکاری این راه را کوتاه کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


معاون امور معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت‌های معدنی نباید

بیشتر

آدینه – پنجشنبه هفته ی گذشته افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه خراسان و سمنان

بیشتر

سربازی – شهرستان فردوس با قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی و ساخته

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت