اولویت در عرضه اقلام تنظیم بازار با اصناف باشد

در نشست صمیمی استاندار و اصناف مشکلات این قشر مطرح و استاندار قول پیگیری ویژه این مشکلات و درخواست ها را دادند. . عصر یکشنبه پس از دیدار استاندار با بازاریان در محل بازار مرکزی بیرجند این بار دفتر کار وی میزبان فعالان این حوزه بود و چالش های پیش روی اصناف در جلسه ای ۲ ساعته به اطلاع مقام عالی دولت رسید .
در ابتدا جعفرپور ، رئیس اتاق اصناف با تشکر از توجه ویژه استاندار به موضوع اصناف و پیگیری هایی که در یک ماهه گذشته انجام شده برخی از چالش ها را فهرست وار عنوان کرد .موضوع مالیات کسبه ، قیمت نان ، لزوم واگذاری عرضه اقلام اساسی به اصناف به جای فروشگاه‌های زنجیره‎ای، مشکل افزایش دست‌فروشان در صنوف مختلف، لزوم تأمین کالاهای مورد نیاز خرده فروشان، افزایش پرداخت مالیات، لزوم پرداخت تسهیلات به اصناف، رصد و پایش تصویری بازار و پیش‌بینی فاز دوم صنوف آلاینده برای شتاب بخشیدن به روند انتقال کامل صنوف آلاینده از سطح شهر بیرجند از جمله مطالب مطرح شده در این نشست بود .
رئیس اتحادیه خوار و بار در جلسه دیدار استاندار با اتحادیه ها و اتاق اصناف اظهار کرد: بحث مالیات یک ماهی است که اصناف را درگیر کرده بود و جا دارد تشکر کنیم از مسئولانی که همکاری خوبی را با اتحادیه خوار و بار داشتند چراکه هر نامه ای که ارسال شد پاسخگو بودند.

توزیع کالای اساسی توسط اتحادیه ها
شریف، با بیان اینکه اگر توزیع اقلام اساسی از طریق اتحادیه خوار و بار توزیع می‌شد مردم راضی تر بودند، چراکه هم اکنون مردم از توزیع آن خبر ندارند، افزود: کالاهای اساسی حتما باید زیر نظر اتحادیه توزیع شود، ما مرجع قانونی هستیم که می توانیم به صورت عالی نظارت داشته باشیم.
سرمد، عضو اتحادیه لوازم یدکی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه برخی لوازم یدکی بدون شناسه کالا در استان قاچاق شناسایی شده و اصناف را دچار چالش کرده است، گفت: سال گذشته دولت برای رهگیری کالای قاچاق شناسه کالا و کد رهگیری را نظارت می کند که کار خوبی است اما در اجرا ما را با چالش مواجه کرده است
به گفته وی این صنف ها یکی پس از دیگری در حال انحلال است که باید مشکلات ثبت شناسه کالا در استان ما از طریق صمت به تهران منتقل و یا فرصت بیشتری را به این اصناف داده شود.

لزوم اصلاح نرخ نان
مختاری، رئیس اتحادیه نانوایان نیز در این جلسه اظهار کرد: نرخ نان از نوع دو در استان از سال ۱۳۹۸ تاکنون هیچ تغیری نداشته است در صورتی که هزینه جاری، بیمه، اجاره ها، حامل های انرژی، دستمزد و سایر ۱۰۰ درصد افزایش داشته است و نانوایان انگیزه کار در این صنف را ندارند. مختاری با بیان اینکه کارگران جدید به سمت شغل نانوایی نمی آیند و در این خصوص در استان با مشکل مواجه هستیم، گفت: این موراد از ثابت ماندن نرخ نان در استان نشات می گیرد، با توجه به عقب افتادگی چهار ساله؛ اتحادیه و اداره صمت آنالیزی را تهیه کرده اند که نرخ نان اصلاح شود اما این اتفاق نیفتاده است.به گفته وی؛ نان کالای استراتیک و حیاتی بوده و اتحادیه و نانوایان هم همیشه همراه با مسئولان، نظام و انقلاب بوده اند و با توجه به اینکه آنالیز ما بالای ۱۵۰ درصداصلاح قیمت نان را نشان می دهد، با اداره صمت با ۴۰ تا ۴۵ درصد هم توافق کردیم که کار راه بیفتد، اما این اتفاق نیفتاده است.

نان های سنتی سنگک و لواش را بهتر ببینید چراکه در حال تعطیل شدن هستند
مختاری با بیان اینکه دستمزد کارگران نانوایی های سنتی بالاتر است و نیازمند کارگر اضافه تری هستند، گفت: می خواهیم مشکل مردم را رفع کنیم چراکه هم اکنون نان لواش در استان کم پیدا شده است.
وی تصریح کرد: باید نان لواش و سنگگ را بهتر ببینید و همچنین ظرفیت بازارچه ها و فضای سبز را در اختیار نانوایان قرار دهید این قشر تا از پرداخت اجاره های سنگین نجات یابند، به هیچ عنوان نانوای ما با پرداخت اجاره ۱۵ میلیونی در حاشیه یک خیابان نمی تواند کارش را ادامه دهد.

رشد فزاینده کسب و کارهای غیر قانونی
اکبر پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک نیز در خصوص رشد کسب و کارهای بدون مجوز از جمله دست فروشی و خودروهای وانتی اظهار کرد: آیا حقوق مصرف کننده فقط مهم است و یا نه حقوق فروشنده و اعضای اتحادیه ها هم مهم است؟ در استان ۳۰۰ حق عضویت قانونی، پروانه، مالیات و اجاره در اتحادیه ما به درستی انجام می شود اما پشتیبانی و دفاع از حقوق اولیه اعضا، توسط ارگان ها انجام نمی شود، تامین جنس برای اعضا بسیار سخت شده است چراکه تولیدات کارخانجات کم شده است.

کالا در بازار کم است
اکبرپور با بیان اینکه جنسی که به دست صنوف می رسد ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دارد و ما شاهدیم عمده فروش هایی هستیم که مایل به فروش جنس به خرده فروش ها نیستند، افزود: خرده فروش ها دیده نمی شوند و باید فکری برای تامین جنس آنها داشته باشیم، سال گذشته ۴۰ پروانه صادر شده اما ما جنس آنها را تامین نکرده ایم، پس خرده فروش مجبور است جنس خود را از شهرهای بزرگ با قیمت بالا تهیه کند که در زمان عرضه دستگاه های نظارتی با آنها برخورد می کنند، لذا صنف هم در حال تعطیلی است. به گفته وی؛ دورگردها زیاد شده اند و این افراد بدون پرداخت مالیات و هزینه آب و برق کسبه قانونمند را هم ترغیب به انجام این کار کرده اند که در این خصوص هیچ کنترلی در این سیستم صورت نمی گیرد و باید دستور عاجل برای این صنوف داده شود.وی افزود: در چند قدمی خودمان کارخانه تولید لاستیک را داریم و هیچ کدوم از لاستیک فروش های ما لاستیک پراید و سمند را برای عرضه ندارند، افزود: کویر تایر به طور مستقیم به مصرف کننده لاستیک می فروشد که این روال هم باید اصلاح شود .

مالیات ها افزایش داده شد اما محاسبه هزینه ها نه
اسماعیلی رئیس اتاق اصناف شهرستان فردوس نیز به نمایندگی از شهرستان ها در این جلسه به موضوع مالیات و اجاره بها پرداخت و اظهار کرد: مردم خراسان جنوبی مردمی متدین و معتقد به پرداخت خمس، زکات و مالیاتِ به حق هستند.
وی با اشاره به معافیت های ماده ۱۰۱ اشاره و عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ معافیت‌های مالیاتی ۳۶ میلیون تومان بوده است، در سال ۱۴۰۱ به ۳۹ میلیون تومان افزایش یافته است که تنها معافیت های مالیاتی یک واحد صنفی سه میلیون تومان اضافه شده است در صورتی که هزینه ها طی یک سال گذشته افزایش چشمگیری داشته و معافیت برای کارگران و کارمندان ۶۷ میلیون تومان دشه است، لذا اصناف کمترین معافیت مالیاتی را در جامعه داشته اند که باید رسیدگی شود.
وی با اشاره به ماده ۱۶۵ قانون های مالیاتی، افزود: طبق این ماده سازمان امور مالیاتی می تواند به استناد سیل، خشکسالی و طوفان منطقه را معاف مالیاتی کند ، در استان خراسان جنوبی بیش از ۱۸ سال پی در پی خشکسالی داریم متاسفانه این مورد را کسی پیگیری نکرده است و به جایی هم نرسیده است. اسماعیلی تصریح کرد: سر جمع حساب های واریزی خانواده ها حتی واریزی به حساب فرزندان را به عنوان درآمد مشمول مالیات محاسبه می شود اما هزینه های واحد صنفی را به روز نکرده و هزینه اجاره، برق و گاز به هیچ عنوان واقعی محاسبه نشده است.به گفته وی، برای حوزه تولید صنعتی همه نوع مشوق وجود دارد اما اصناف با حجم بیشتر اشتغل هیچگونه معافیت مالیاتی و مشوقی ندارند وی پیشنهاد تصویب و اصلاح قانون مالیاتی در مناطق محروم و کم برخوردار در مجلس را داد.
وی گذری به بیمه تامین اجتماعی انداخت و گفت:حق بیمه تامین اجتماعی استان با بیمه پرداختی در تهران یکی است، ایا مزایای استفاده های پزشکی در تهران با شهرستان های محروم استان یکی نیست و عدالت هم نیست، خواهشمند است به عنوان یک پیشنهاد در مجلس مطرح شود.

بانک ها تسهیلات نمی دهند
وی تصریح کرد: در شهرهای کوچک بانک ها با کارکرد حساب هم تسهیلات پرداخت نمی کند و کسبه خرد در شهرهای کوچک بیچاره می شوند چراکه تسهیلاتی را دریافت نمی کنند، در خصوص تبصره ۱۸، مبلغ بخش اصناف باید مشخص شود.
هاشمی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر نیز در این جلسه خواستار بررسی مالیات های بالا در استان شد و اظهار کرد: پایش تصویری و نوسازی بازار هم موضوع دوم اصناف بازار است که در سال ۸۷ این طرح تصویب شد و تاکنون به نتیجه نرسیده است و هاشمی افزود : آن زمان مغازه ها به سیستم پایش مجهز نبودند اما هم اکنون نیازی به سیستم پایش ندارند، کسبه واحدهای صنفی بازار بابت این طرح هزینه ای را باید پرداخت کنند که دور از انصاف است .وی گفت: بازار بیرجند جزو بافت فرسوده شهر است و مشوق هایی برای نوسازی واحدهای صنفی باید در نظر گرفته شود.

تا ۶ سال قبل مالیات سنتی بوده است
عسکری معاون اداره کل امور مالیاتی نیز در این جلسه گفت: تا ۶ سال گذشته اخذ مالیات سنتی بود و به همکاران به صورت میدانی به واحدهای صنفی مراجعه و مالیات را تعیین کردند.
وی افزود: تا قبل از سال ۹۸ هیچ اطلاعاتی از پردازش های دستگاه ها کارتخوان به امور مالیاتی ارسال نمی شد، در سال ۹۹ از طرف حاکمیت و دولت این تصمیم گرفته شد که تراکنش ها به پرونده های مالیاتی متصل شد که شرایط جدیدی را در پرونده ها ایجاد کرد.
عسکری با بیان اینکه ۳۰ درصد از مبالغ تراکنشی دستگاه ها پز شامل معافیت مالیاتی شدند، افزود: تراکنش های فروش زمین، تسهیلات و یا خودرو ها با ارائه سندبه اداره مالیاتی از تراکنش های مالیاتی کشر می شد لذا کار ما سخت تر شد، در قانون بودجه هم مصوب شد تراکنش های متصل به دستگاه های کارتخوان موثر در درآمدهای مالیاتی کسبه ها دارد، باز هم با مراجعه افراد و با ارائه مستندات سعی شده تا همکاری شود اما سعی شده تعامل با اصناف باشد.
وی با بیان اینکه برای تغییر ایتا کد راجع به معافیت های ماده ۱۰۱ و کاهش نرخ مالیاتی استان مکاتباتی داشته ایم، افزود: برخی تصمیمات استانی نیست بلکه کشوری است، اصناف استان با ایتاکد مشکل دارند لذا سعی کنند خرید و فروش آنها مستند باشد تا سود دریافتی آنها مشخص باشد تا امور مالیاتی به ایتا کد مراجعه نکند.به گفته وی؛ چندین جلسه با اتحادیه های مختلف برگزار شده لذا اصناف هم باید شرایط جدید را درک کنند چراکه ما هم باید پاسخگوی دستگاه های نظارتی باشیم.عسکری از تمدید اظهار نامه مالیاتی تا ۱۰ تیرماه خبر داد و گفت: ۴۲ هزار مودی مالیاتی در خرداد ماه از تبصره و اظهارنامه استفاده کرده اند که ۳۰ هزار پرونده در اظهارنامه های اخیر معاف شده اند، ما از ۲۰ تا ۴۰ درصد به اصناف کمک کرده ایم.رئیس اتحادیه صنعت ساختمان نیز با بیان اینکه حق و حقوق ما نباید ضایع شود، گفت : انجمن صنفی کارگران نباید در تقابل با اتحادیه باشد . قدبا از ورود بلاوجه انجمن صنفی به امورات اتحادیه ها گلایه کرد و افزود : کارفرمایان باید از اتحادیه معرفی شوند نه از انجمن صنفی کارگران، انجمن صنفی اگر بین کارفرما و پیمانکار اختلافی باشد کارشناسی می کنند در صورتی که تخصصی ندارند.

هضم مالیات ها برای اصناف سخت است
حسن‌نژاد، مدیرکل صمت استان نیز در این جلسه با بیان اینکه اصناف استان تحت فشار مالیاتی قرار دارند، افزود: مالیات ها وحشتناک افزایش یافته است که هضم آن برای واحدهای صنفی سخت است و برخی هم نمی توانند مستندات برای کاهش مالیات ارائه کنند. وی گفت: دست فروش های اطراف شهر در حال زیاد شدن هستند که باید به آنها ساماندهی کرد.استاندار نیز در پایان جلسه در پاسخ به انتقاد تعدادی از اصناف مبنی بر اینکه اقلام تنظیم بازار توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای به مردم عرضه می‌شود و اصناف از آن بهره‌ای نمی‌برند، اظهار کرد: برای رفع این مشکل باید اقلام اساسی به اتحادیه‌ها واگذار تا اتحادیه‌ها نسبت به توزیع آن اقدام کنند. وی تصریح کرد: همراهی در راستای کمک به رفع مشکلات اصناف جزو اهدافمان بوده که در این زمینه تلاش خواهیم کرد تا این مشکلات را به حداقل برسانیم.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: بخشی از این مشکلات مربوط به داخل استان بوده که در راستای رفع آنها نهایت همکاری را با اصناف خواهیم داشت اما بخشی دیگر از این مسائل مربوط به قوانینی بالادستی و مربوط به مرکز بوده که در این خصوص نیز پیگیری‌های لازم صورت خواهد گرفت.
قناعت با اشاره به مسائلی که از سوی اصناف شامل افزایش مالیات، اجاره بها، سرمایه در گردش، تأمین خودرو و تجهیزات برای اتاق اصناف، نوسازی بافت فرسوده بازار، مسائل سایت صنوف آلاینده و اجرای فاز دوم مطرح شد، گفت: این درخواست‌ها به طور ویژه در دستور کار برای پیگیری قرار خواهد گرفت. وی ادامه داد: برای پیگیری مسائل و مشکلات اصناف جلسه‌ای تخصصی با حضور رئیس اتاق اصناف، دستگاه‌های متولی تعدادی از اصناف در هفته آینده برگزار می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بهروزی فر- عصر شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه خبری تلخ، مردم ایران و جهان را در

بیشتر

خبر شهادت آیت الله رئیسی همه ما را شوکه کرد.رئیس جمهوری که الحق مردمی بود

بیشتر

در پی حادثه برای بالگرد حامل رئیس جمهور، آیت الله رئیسی به شهادت رسید.بالگرد حامل

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت