افزایش قیمت لوازم‌التحریر صدای والدین را درآورد

تسنیم – در حالی امسال دانش آموزان سال تحصیلی جدید را ۱۵ روز زودتر از سال‌های گذشته آغاز کردند که با وجود سپری‌شدن چند روز از آغاز سال تحصیلی، برخی خانواده‌ها دغدغه خرید نوشت افزار دارند؛ نوشت‌افزارهایی که گویا گرانی به سراغ آنها هم رفته است. مردم از گرانی در بازار لوازم التحریر گلایه دارند و گویی شعر معروف “باز آمد بوی ماه مدرسه” امسال به “باز آمد بوی گرانی لوازم التحریر” تغییر کرده است.

خریدار و فروشنده ؛ هر دو ناراضی

از سوی دیگر واحدهای صنفی لوازم التحریر هم از شرایط کسب و کار در فصل بازگشایی مدارس راضی نیستند؛ روزهایی که در سال گذشته از پر رونق‌ترین ایام کاری این صنف بود اما امسال رنگ و بوی دیگری پیدا کرده است.کرونا از یک سو و تفاوت نرخ‌ها، فضای مجازی آموزش و گرانی دلار نیز بازار لوازم التحریر را تحت تأثیر قرار داده است. به سراغ یکی از فروشگاه‌های عرضه لوازم التحریر بیرجند در شمال شهر بیرجند می‌رویم؛ افراد زیادی داخل مغازه‌ ایستاده‌اند و قیمت‌های درج شده بر روی نوشت افزارها را برانداز می‌کنند تا شاید کالایی با نرخ مناسب برای خرید بیابند. یکی از شهروندان بیرجندی در گفت‌وگو با تسنیم، در حالی که از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت ها گلایه دارد، گفت: یک مداد را سال گذشته هزار تومان و در حال حاضر همان مداد را با قیمت ۲ هزار تومان خریداری کرده‌ام.

گرانی لوازم التحریر بر مشکلات
خانواده ها اضافه شده است

خانم اصغری قیمت یک دفتر ۴۰ برگ را در سال گذشته ۵۰۰ تومان و امسال سه هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت یک بسته مدادرنگی ۱۲ عددی در یک فروشگاه از ۱۵ هزار تومان در سال گذشته به ۲۶ هزار تومان رسیده است. یکی دیگر از والدین بیرجندی که در حال خرید نوشت افزار است، گفت: دو فرزند دانش آموز دارم و در این اوضاع و احوال گرانی که برای تأمین هزینه‌های زندگی خود مشکل داریم گرانی در بازار لوازم التحریر هم بر مشکلات این روزها افزوده است.

افزایش ۵۰ درصدی قیمت ها

یکی از فروشندگان لوازم التحریر نیز از افزایش ۵۰ درصدی قیمت لوازم التحریر خبر داد و گفت: فروش امسال خیلی پایین است. تعداد مشتری‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال‌های قبل کاهش یافته و برخی از مشتریان هم تنها به پرسیدن قیمت‌ها اکتفا می‌کنند و بدون هیچ خریدی مغازه را ترک می‌کنند. وی وضعیت بازار لوازم التحریر را نامطلوب دانست و گفت: افزایش قیمت کالاها قدرت خرید مردم را کاهش داده است و مجازی شدن آموزش‌ها یکی دیگر از دلایل کاهش خرید لوازم التحریر است.
این فروشنده لوازم التحریر بیرجندی گفت: امسال نوشت افزارهای ایرانی ۳۰ و خارجی ۵۰ درصد افزایش قیمت دارد و بیشترین فروش مغازه در چند روز گذشته مربوط به دفتر، خودکار، مداد و پاک کن و از نوع کالای ایرانی بوده است.
یکی دیگر از فروشندگان لوازم التحریر هم ضمن تایید افزایش قیمت مداد رنگی افزود: سال گذشته یک بسته مداد رنگی ایرانی ۱۴ هزار تومان به فروش می‌رفت اما امسال به ۱۸ هزار تومان رسیده و از سویی یک بسته مداد رنگی معمولی هم از بسته‌ای ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان در سال گذشته به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
وی معتقد است: بازار نوشت افزار در ۶ ماه گذشته در وضعیت رکود به سر می‌برد و در حال حاضر افزایش قابل توجهی داشته اما برخی از صاحبان کالاهای تولیدی به دلیل نداشتن مشتری برای نجات از ورشکستگی و تعطیل نشدن خط تولید به ناچار قیمت اقلام را کاهش داده‌اند.

در روز به اندازه انگشتان دست
برای خرید مراجعه نمی‌کنند

در همین رابطه مهدی راستگو مقدم نایب رئیس اتحادیه لوازم التحریر خراسان جنوبی با اعلام اینکه “گرانی تاثیر چندانی بر خرید خانواده‌ها ندارد” گفت: لوازم التحریر جزو کالاهایی است که در فصل بازگشایی مدارس نیاز ضروری خانواده‌هاست و والدین مجبور به تهیه این اقلام برای فرزندان خود هستند. راستگو مقدم افزود: در شهریور سال گذشته به طور میانگین ۲۰ نفر برای خرید به مغازه مراجعه می‌کردند اما امسال در هر روز تنها به اندازه انگشتان دست هم برای خرید مراجعه نمی‌کنند؛ در حال حاضر هیچ کالای بدون افزایش قیمت نداریم.

طرح تشدید بازرسی‌ها ادامه دارد

علی تهوری معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: در راستای پیشگیری از افزایش غیر منطقی قیمت‌ها طرح تشدید بازرسی و نظارت ویژه بازگشایی مدارس و برخورد با تخلفات احتمالی شکل گرفته است. تهوری اظهار کرد: فروشندگان می‌توانند بر روی اجناس خود ۱۵ درصد سود واقعی و کرایه حمل بار را اضافه کنند و باید فاکتور خرید را نیز در معرض دید مردم قرار دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بهروزی فر – شمارش معکوس لحظه های برزخی دو کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه

بیشتر

سیل چند روز پیش در استان خسارات های زیاد مالی فراوانی به بار آورد و

بیشتر

سیل کم سابقه اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی طبق برآورد اولیه حدود ۲۰ هزار میلیارد

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت