شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳

استانی

جولان کرونا در استان

باتوجه به سرعت بالای سویه جدید کرونا در کشور و استان تعداد شهرهای قرمز به طور انفجارگونه ای در حال افزایش است. براساس آخرین رنگ‌بندی شیوع کرونا شش شهرستان بیرجند، فردوس، نهبندان،  سربیشه، سرایان و بشرویه در وضعیت قرمز قرار دارد. طبق این نقشه شهرستان های طبس، قائنات، زیرکوه و درمیان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند که نگرانی های زیادی به شهروندان ایجاد کرده است. در حال حاضر فقط شهرستان خوسف در وضعیت زرد قرار دارد. طبق نظر کارشناسان بهداشتی تشدید رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، حضور نیافتن در تجمعات، رعایت فاصله‌گذاری و تهویه مناسب محیط و تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، مؤثر است.  افزایش شهرهای قرمز در استان نشانه به صدا در آمدن زنگ خطر در خراسان جنوبی است که باید پروتکل های بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.

سهم اندک ابتلا به کرونا در میان تزریق کنندگان دز سوم واکسن

تزریق دوز سوم واکسن کرونا نقش بسیار زیادی در مهار سویه جدید کرونا دارد.  دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در خراسان جنوبی در این ارتباط گفت: تشدید رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات، رعایت فاصله گذاری و تهویه مناسب محیط و تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، موثر است.شریف زاده  افزود: تا کنون ۵۶۴ هزار و ۴۸۴ نفر دز اول، ۵۱۰ هزار و ۲۷۰ نفر دز دوم، و ۱۶۵ هزار و ۳۸۱ نفر دز سوم را در استان تزریق کرده‌اند و در مجموع تا کنون یک میلیون و۲۴۰ هزار و ۱۳۵ دز واکسن کرونا در استان تزریق شده است؛ تنها ۲۳ درصد از افراد واجد شرایط در سطح استان دز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند. وی یادآور شد: تشدید رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات، رعایت فاصله گذاری و تهویه مناسب محیط و تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، موثر است.

تکمیل پروژه های باقی مانده اولویت شهرداری بیرجند

رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: با توجه به این که پروژه‌هایی از گذشته به شکل نیمه تمام باقی مانده است، برای سال جاری پروژه جدیدی تعریف نشده است.  محمودی راد ظهر شنبه در جلسه شورای اسلامی شهر بیرجند افزود: همه تلاش شورا و شهرداری صرف تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در مرکز استان می‌شود. وی اضافه کرد: انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر، تعریض خیابان‌های طالقانی و شهید منتظری و حل مشکل اراضی پادگان ۰۴ از جمله مباحثی است که با اولویت پیگیری می‌شود. شهردار بیرجند در ادامه گزارشی از کارهای انجام شده و در دست اقدام شهرداری بیرجند بیان و اظهار کرد: در سه ماه مدیریت جدید شهرداری پیگیری‌ها برای پاسخگویی به مطالبات مردم انجام شده است که از آن جمله می‌توان به کمک ۳۵۰ میلیون تومانی به آموزش و پرورش، کمک ۱۵۰ میلیون تومانی به اداره کل نهاد کتابخانه های عمومی از محل نیم درصد در آمد شهرداری، کمک ۳۰ میلیون تومانی برای کمک به انتشار کتاب گویش‌های بیرجند، ۱۱ بازدید میدانی از پروژه‌های نیمه تمام اشاره کرد.وی تصریح کرد: فاز اول پروژه سایت پردازش پسماند با ۸۵ هکتار مساحت و ۱۲ میلیارد تومان اعتبار در دهه فجر به بهره برداری رسید که در سه ماه گذشته سه میلیارد از ۱۲ میلیارد تومان مربوط به آن پرداخت شد.

اخذ مجوز تخلیه ساختمان راهور میدان ابوذر بیرجند

شهردار بیرجند از اخذ مجوز تخلیه ساختمان راهور داخل پروژه میدان اجتماعات و باغ ملی میدان ابوذر تا پایان امسال خبر داد و افزود: با توافقات انجام شده در حد ایستگاه پلیس ابنیه‌ای توسط شهرداری احداث می‌شود. بهترین از جذب سرمایه گذار به عنوان بزرگترین افق سال آینده یاد کرد و گفت: با در خواست شهرداری و موافقت شورا موضوع خواهر خواندگی برای جذب سرمایه گذاران مادی و معنوی با همکاری نمایندگی وزارت خارجه در حال پیگیری است. در این جلسه مطرح شد با وجود مخالفت شهرداری و شورای اسلامی شهر بیرجند زمینی با کاربری تأسیسات شهری در حاشیه میدان مهر شهر تنها با در خواست مدیرکل راه و شهر سازی استان در کمیسیون ماده ۵ بدون رأی‌گیری تغییر کاربری داده شده تا به پنج جانباز با بیش از ۷۰ درصد جانبازی داده شود.  حسنی صفت عضو شورا انجام این کار را از مصادیق ظلم به شهروندان اعلام کرد و اعضای شورا با انجام این کار مخالفت کردند.یزدان شناس دیگر عضو شورا هم خواستار یک‌طرفه شدن خیابان شهید منتظری به دلیل ترافیک موجود در آن شد

فرمانده سپاه انصارالرضا: مقابله با حیله ناامیدی ضروری است

ایرنا- فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی گفت: مقابله با حیله ناامیدی و یاس‌آفرینی که توسط دشمنان در کشور شکل گرفته، ضروری است. سردار علی قاسمی روز شنبه در مجمع جهادگران خراسان جنوبی و سومین دوره انتخابات این مجمع که همزمان با پنجمین روز دهه فجر در بیرجند برگزار شد افزود: امروز گروه‌های جهادی و بسیجیان باید در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی اولویت خود را در کمک و خدمات‌رسانی به طبقات ضعیف جامعه قرار دهند و قوی‌تر و جدی‌تر در زمینه جهاد تبیین و روایت‌گری در حوزه مسائل فرهنگی وارد میدان شوند. وی با تاکید بر اینکه گروه‌های جهادی در شرایط فعلی جهاد تبیین و روایت‌گری را سرلوحه کار خود قرار دهند، گفت: بخشی از کار فرهنگی، بخش دیگری آموزشی و بخشی هم خدمات‌دهی است. وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی در چند سال گذشته اقدامات موثری در زمینه محرومیت‌زدایی داشته است، اضافه کرد: امروز سوادآموزی در جامعه ما نسبت به قبل از پیروزی انقلاب افزایش چشمگیر داشته است. قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: شما جهادگران باید نهال امید به آینده را در خود و دیگران پرورش دهید و ترس و ناامیدی را از خود و دیگران برانید که نخستین و ریشه‌دارترین جهاد شماست. حجت الاسلام نوفرستی افزود: جهادگران بیانیه گام دوم انقلاب و بیانات مقام معظم رهبری را همواره مطالعه و تبیین کنند، چرا که این بیانات انگیزه را بالا می‌برد به ما فکر، جهت و رشد و ارتقا می‌دهد. وی بیان کرد: با امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده همه قفل‌ها باز و مشکلات حل می‌شود.

لزوم راه اندازی درمانگاه سرپایی برای بیمارستان قائن

حقانی- سرپرست فرمانداری قائن با اشاره به مراجعه زیاد شهروندان به اورژانس بیمارستان این شهرستان، گفت: باید درمانگاهی برای بیماران سرپایی اقدام شود. برات زاده با اشاره به لزوم افزایش پزشکان عمومی در اورژانس بیمارستان قائن، بیان کرد: به دلیل خیزش موج ششم کرونا مراجعه مردم به اورژانس افزایش یافته که مشکلاتی برای مراجعه کنندگان داشته است. وی عدم واکسیناسیون برخی کارمندان دستگاه های اجرایی قابل قبول ندانست و ادامه داد:  کلیه  پرسنل ادارات و نهادهای دولتی شهرستان باید واکسن کرونا را تزریق کنند

برگزاری هفتمین جشنواره درون دانشگاهی رویش دانشگاه بیرجند

رئیس هفتمین جشنواره درون دانشگاهی رویش دانشگاه بیرجند گفت: دستاوردهای ۲۷ کانون دانشجویی در هفتمین جشنواره درون دانشگاهی به صورت حقیقی و مجازی  از 12 تا 22 بهمن به نمایش گذاشته می شود.  به گفته زنگویی هدف از برگزاری این جشنواره معرفی دستاوردها، برنامه‌ها و پیشنهادات مربوط به ۲۷ کانون فعال در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی و همچنین نمایش و فروش آثار و دستاوردهای فردی دانشجویان است که از ۲۸ دی با ثبت نام در ۲۳ بخش فردی و۸ بخش گروهی آغاز شد و تاکنون ۷۰ اثر دریافت شده است.

آموزش غیر حضوری در  10 شهرستان استان

مدیرکل آموزش و پرورش استان گفت: آموزش مدارس ۱۰ شهرستان خراسان جنوبی جز شهرستان خوسف غیرحضوری است. واقعی اظهار داشت: بر اساس صورت جلسه مکتوب ستاد استانی مبارزه با کرونا فقط آموزش در شهرستانهای قرمز و نارنجی تا اطلاع ثانوی غیرحضوری است. وی افزود: خدمات آموزشی و تربیتی تمام مهدکودک ها، کلاس‌های حضوری پیش دبستانی و مدارس دوره‌های ابتدایی متوسطه اول و دوم و آموزشگاه‌های علمی و زبان شهرستان‌هایی که در وضعیت قرمز و نارنجی قراردارند؛ تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی ارائه می‌شود.

بازار مرغ، شب عید کنترل می‌شود

رئیس اتحادیه مرغ، تخم مرغ و مواد پروتئینی بیرجند گفت: بازار مرغ در روز‌های تعطیل و ایام عید نوروز کنترل می شود. زجاجی افزود: در حال حاضر ۳ کشتارگاه طیور در خراسان جنوبی وجود دارد که به جز دو روز ابتدایی عید، در باقی روز‌ها کشیک هستند و کشتار مرغ صورت می‌گیرد تا کمبودی در بازار نداشته باشیم. به گفته وی کشتارگاه‌ها روز قبل از تعطیلی، کشتار بیشتری نسبت به روز‌های قبل می‌کنند تا مرغ در روز‌های تعطیل در بازار وجود داشته باشد و شاهد افزایش قیمت در بازار نباشیم. زجاجی گفت: در حال حاضر قیمت مرغ و تخم مرغ ثابت است و قیمت گوشت قرمز به خاطر افزایش قیمت نهاده‌های دامی رو به گرانی است.

فوت ۲ بیمار مبتلا به کرونا در خراسان جنوبی

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا ویروس در خراسان جنوبی گفت: در آزمایش های شبانه روز گذشته، ۸۷۳ مبتلای جدید کرونا در خراسان جنوبی شناسایی شد. شریف زاده افزود: از این تعداد ۳۳۱ مورد از بیرجند، ۲۳ مورد از بشرویه، ۲۹ مورد از خوسف، ۱۱ مورد از درمیان، ۷۰ مورد از زیرکوه، ۶۳ مورد از سرایان، ۴۴ مورد از سربیشه، ۱۱۲ مورد از طبس، ۶۱ مورد از فردوس، ۹۸ مورد از قائنات و ۳۱ مورد از نهبندان شناسایی شدند. وی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۲ موردجدیدی از فوت ناشی از کرونا در استان انفاق افتاد

افزایش ۲۴ درصدی جمع آوری زکات در خراسان جنوبی

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: جمع آوری زکات در خراسان جنوبی در مقایسه با مدت مشابه پارسال  24 درصد افزایش یافت. عرب افزود: در ۱۰ ماهه امسال هفت میلیارد و ۹۲۳ میلیون تومان زکات شامل زکات واجب ، مستحبی ، فطریه و کفاره توسط این نهاد و مراکز نیکوکاری در استان برای کمک به نیازمندان جمع آوری شد.

خراسان جنوبی جزو 3 استان درگیر با گردوغبار

مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خراسان جنوبی جز 3 استان درگیر از نظر شدت و وسعت پدیده گرد و غبار در کشور است. تاخت‌وتاز ۲۰ سال خشکسالی در خراسان جنوبی اثرات نامطلوبی بر کویر این منطقه و خصوصا محیط‌زیست این استان بر جا گذاشته است. کاهش منابع آبی، از بین رفتن قنوات و مرگ تدریجی چاه‌های آب ازجمله این اثرات است که خود منجر به پدیده‌ای عذاب‌آور برای مردم این منطقه شده است. این موضوع باعث شد که وضعیت ریزگردها از سال ۹۰ تاکنون روزبه‌روز بحرانی‌تر شده و هرسال شاهد افزایش روزهای آلوده در استان هستیم. با اینکه طبق گفته مسئولان محیط زیست، خراسان جنوبی جزء 5 استان درگیر پدیده گردو غبار در کشور است اما دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گردو غبار کشور در آخرین مصاحبه اش، خراسان جنوبی را جز 3 استان درگیر از نظر وسعت و شدت دانست. مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه مدیریت نامناسب آب و پوشش گیاهی به طور همزمان در این منطقه سبب غبارخیز بودن ایران شده است، بیان کرد: ۲۳ استان کشور درگیر پدیده گرد و غبار هستند که خراسان جنوبی یکی از سه استان درگیر از نظر وسعت و شدت می باشد.  طهماسبی بیرگانی با اشاره به اینکه بحث بیابان زایی طبیعی و بیابان زایی ناشی از فعالیت‌های انسانی علت عمده ایجاد گرد و غبار در مناطق مختلف کشور است، یادآور شد:  این موضوع قابل حذف در زندگی شهروندان نیست که باید به دنبال سازگاری با این پدیده بود و همچنین در مورد میزان تأثیر عوامل انسانی روی این پدیده باید چاره‌ اندیشی شود. به گفته این مقام مسئول با بیان اینکه طبق آخرین تحقیق منتشر شده، ۷۵درصد گرد و غبارها در کره زمین منشأ طبیعی و فقط ۲۵ درصد آنها محصول عوامل انسانی است، تصریح کرد: با توجه به تأثیر متقابل انسان و طبیعت به طور روشن نمی‌توان علل طبیعی و انسانی را از هم تفکیک کرد. وی با بیان اینکه عمده مشکل اساسی در رابطه با بحث گرد و غبار وضعیت اقلیمی و شرایط حاکم بر کشورهای مختلف است، افزود: در چند سال اخیر تغییرات اقلیمی و اقدامات مدیریتی در عرصه‌ها موجب تشدید این مسئله شده است.

تسهیلات به صنایع لبنی خراسان جنوبی نرسید

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: در یک ماه گذشته ۱۵۰ میلیارد تومان طرح از محل بند الف تبصره ۱۸ به بانک‌های خراسان‌جنوبی معرفی شده که هیچکدام مربوط به صنایع لبنی نبوده است. رمضانی با بیان اینکه در ماه‌های گذشته جلسات متعددی در استان برای حل مشکل صنایع لبنی برگزار شد، افزود:  قرار بود برای حل مشکلات این واحدهای تولید محصولات لبنی به چهار واحد در مرحله اول و مابقی در مراحل بعد از محل بند الف تبصره ۱۸ تسهیلاتی اعطا کنند. این مقام مسئول با اشاره به طرح های جدید معرفی شده برای تسهیلات، تصریح کرد: در حالی که اگر این تسهیلات به واحدهایی که زیر ساخت و ابزار آلات و ماشین آلاتی دارند، پرداخت شود، بهتر است. رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند در پاسخ به این سؤال که چرا در برخی موارد صاحبان کارخانه‌های صنایع لبنی رغبتی برای دریافت تسهیلات و حل موضوع ندارند، اظهارکرد: به زبان ساده‌تر باید بگویم آنان را بی رغبت کرده‌اند. رمضانی بیان‌کرد: افراد با علاقه و رغبت وارد سرمایه‌گذاری در حوزه‌ای چون صنایع لبنی می‌شوند و  زمانی که حمایت خاصی نمی شوند، بی شک بی رغبت و ناامید می شوند. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در خراسان‌جنوبی تنها یک کارخانه صنایع لبنی با تمام ظرفیت فعالیت می‌کند، ادامه‌داد: بقیه کارخانه‌های صنایع لبنی در استان با ظرفیت ۲۰ – ۱۰ درصد کار می‌کنند و با مسائل و مشکلات زیادی مواجه هستند. رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند گفت: به نظر می‌رسد در خراسان‌جنوبی حمایت از تولید داخلی تنها در حد شعار باقی مانده است و در عمل چیزی مشاهده نکردیم.

احیای آب کشاورزی روستای «کوشه سفلی» پس از ۳۴ سال
شبستان- ۳۴ سال چشم انتظاری مردم روستای کوشه سفلی با احیای آب کشاورزی به همت بسیج سازندگی خراسان جنوبی پایان یافت. مسئول بسیج سازندگی  استان در حاشیه افتتاح پروژه انتقال آب کشاورزی روستای کوشه با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی بیان کرد: پروژه انتقال آب از بستر رودخانه چاه کوشه علیا به کوشه سفلی با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.هنری ادامه داد: از این اعتبار مبلغ ۳۱۵ میلیون تومان توسط بسیج سازندگی تامین و ۱۰۰ میلیون تومان وام از صندوق کار آفرینی دریافت شده است.وی افزود: برای تامین برق فشار قوی ۶۵ میلیون تومان، خرید تجهیرات پمپ ۵۰ میلیون تومان و ۲۰۰ میلیون تومان برای لوله و کابل و تامین زیر ساخت و عملکرد بیل مکانیکی هزینه شده است. هنری جمعیت بهره مند از این پروژه را ۵۰ خانوار روستایی دانست و گفت: امسال بعد از ۳۴ سال کشاورزان اقدام به آماده سازی اراضی و کشت آن کردند که مهاجرت معکوس جوانان را در پی خواهد داشت. مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: یکی از مزیت های پروژه های محرومیت زدایی بسیج سازندگی احصا پروژه ها و نیازهای زیرساختی با اولویت مردمی و پس از جلسات متعدد تسهیل‌گری در دل روستاها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاری – ثروت های یک منطقه، همیشه معادن و گنجینه و دفینه هایش نیستند، گاهی

بیشتر

سلام و عرض خسته نباشید. چند وقتی است که برنامه ها و پروژه های شهری

بیشتر

هدیه ویژه دولت رئیس جمهور شهید به اهالی بخش دستگردان با ابلاغ عشق آباد به

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم

فرم گزارش اشکال در سایت