استانی

آمادگی استان برای افزایش همکاری های تجارتی با افغانستان

ایرنا- رییس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: با توجه به برخی محدودیت‌ها در حوزه کشاورزی خراسان جنوبی این استان خواستار افزایش همکاری کشور افغانستان برای کشت فراسرزمینی یا کشاورزی قراردادی به‌ویژه در محصولاتی مانند ذرت و دانه‌های روغنی است. خیریه در نشست مشترک هیات تجاری افغانستان با اعضای کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند که در محل این اتاق برگزار شد، افزود: محصولات کشاورزی خاص و منحصر به‌فرد از قبیل عناب، زرشک و زعفران در خراسان جنوبی وجود دارد که در زمینه صادرات و واردات با افغانستان می‌توان بیشتر ورود کرد. وی گفت: در حوزه دام و طیور ظرفیت‌های کشتارگاهی خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد همچنین در حوزه طیور و صنایع وابسته از جمله مرغ و تخم‌مرغ مازاد تولید داریم که می‌توانیم با تجار افغانی همکاری داشته باشیم. رییس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد: آمادگی داریم در همه زمینه‌ها از جمله مرغ، تخم‌مرغ، دان و سایر محصولات همکاری داشته باشیم و از افغانستان نیز خواستار همکاری در زمینه واردات دام سبک و سنگین هستیم. وی افزود: توصیه می‌کنیم از ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی در بیرجند و مرز ماهیرود استفاده کنید چون شرایط سرمایه‌گذاری تسهیل شده و مجوزها در زمان بسیار کمی صادر می‌شود.

۵۰ درصد صادرات ایران به افغانستان از خراسان جنوبی انجام می‌شود

رییس کمیسیون مدیریت واردات، توسعه صادرات، حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی بیرجند هم در این جلسه گفت: حدود ۵۰ درصد صادرات سالانه ایران به افغانستان از مرز ماهیرود به این کشور انجام می‌شود و خراسان جنوبی خط مقدم ارتباط با کشور افغانستان است. خامه‌زر با تاکید بر اینکه ایران یکی از ارزان‌ترین کشورها در زمینه انرژی حوزه صنعت است گفت: همچنین خراسان جنوبی از امن‌ترین استان‌ها برای سرمایه‌گذاری است. وی با اشاره به فعالیت واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک در این استان افزود: در حوزه صنعت، فضای استان خراسان جنوبی برای سرمایه‌گذاری بکر و آماده است و بسترهای لازم فراهم شده است.

آمادگی ایران و افغانستان برای همکاری در حوزه کشاورزی

همچنین روز گذشته رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از آمادگی استان برای فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی به کشور افغانستان خبر داد. جعفری در نشستی با حضور مسئولان جهاد کشاورزی و هیئت تجاری کشور افغانستان در حاشیه هشتمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در استان، گفت: امکانات و تولیدات گلخانه ای ایران اسلامی در حوزه افزایش بهره‌وری آب به جایگاه خوبی رسیده است. وی از آمادگی استان برای فرآوری و صادرات محصولات کشاورزی به کشور افغانستان خبر داد و بیان کرد: در تولیدات پرورش طیور شامل مرغ از جمله مشاغلی است که می تواند به کشور افغانستان صادر شود.

تقدیر از چاپخانه دار بیرجندی در بیست و یکمین جشنواره ملی صنعت چاپ

اصغری مقدم- در مراسم بیست و یکمین جشنواره ملی صنعت چاپ از حسن رضا حسین آبادی صاحب امتیاز و مدیر چاپخانه زرین خراسان جنوبی به عنوان پیشکسوت کشوری تقدیر شد. بیست و یکمین جشنواره ملی صنعت چاپ و آیین تقدیر از فعالان برتر صنعت چاپ کشور با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر و جمعی از فعالان و پیشکسوتان این صنعت سه‌شنبه (سوم اسفندماه) در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. در این مراسم از بانوی فعال چاپ، کارآفرین و نوآور برتر، صادرکننده برتر، تولیدکننده و سازنده تجهیزات و ماشین‌آلات چاپ، چهره علمی برتر در حوزه چاپ، کارشناس ساعی از ادارات کل استانی و همچنین ۴ پیشکسوت صنعت چاپ تقدیر به عمل آمد که بر این اساس حسن رضا حسین آبادی صاحب امتیاز و مدیر چاپخانه زرین خراسان جنوبی به عنوان پیشکسوت صنعت چاپ کشور معرفی شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم بر لزوم ارائه تسهیلات با سود اندک برای صنعت چاپ تأکید داشت و افزود:‌ قبول دارم که باید تسهیلات با سود کم در اختیار اهالی چاپ قرار داده شود؛ این موضوع جز مطالبات ما نیز می‌باشد چرا که معتقدیم مساله نوسازی ماشین‌آلات صنعت چاپ باید حل شود. اسماعیلی یکی از سرفصل‌های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را حرکت به سمت خودکفایی در صنعت چاپ و نشر از کاغذ تا جوهر، زینک، ماشین آلات و… عنوان کرد که در اولویت برنامه‌ها قرار دارد. گفتنی است حسن رضا حسین آبادی از سال ۱۳۵۲در صنعت چاپ فعالیت می کند و اکنون با ۵ نفر نیروی کار، مدیریت چاپخانه زرین خراسان جنوبی را برعهده دارد.

تکمیل پروژه‌های عمرانی بهترین خدمت به مردم است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: اجرا و تکمیل پروژه‌های عمرانی و نیمه‌تمام، بهترین خدمت به مردم است که در دستور کار ویژه استان قرار دارد. عباس‌زاده در نشست کمیته برنامه‌ریزی شهرستان زیرکوه افزود: مردم این خدمات مدیران و پیگیری‌هایی که برای انجام امور صورت می‌گیرد را می‌بینند و قدردان هستند. وی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری درخصوص جهاد تبیین، خاطرنشان کرد: براساس این فرموده که بسیار هم مورد تاکید واقع شده، مدیران وظیفه دارند دستاوردهای نظام را تبیین کنند.

خدمت به جامعه معلولین، بسیار ارزنده و قابل تقدیر

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: خدمت به جامعه معلولین، بسیار ارزنده و قابل تقدیر است. طالبی با بیان این مطلب در جلسه تکریم مدیرکل و معارفه سرپرست اداره کل بهزستی استان خاطرنشان کرد: خدمت به جامعه معلولین، کار بزرگ و ارزنده ای است که قطعاً در دنیا و آخرت از ارزش و اجر خاص و ویژه ای برخوردار می باشد. وی ادامه داد: این که در حوزه اختیارات کارکنان بهزیستی، به افرادی که به لحاظ معیشتی و اقتصادی با مشکل مواجه شده اند، خدمات رسانی می شود، بسیار قابل تقدیر می باشد. معاون استاندار، جابه جایی و تغییر را امری طبیعی خواند و اظهار داشت: در زمان حضور آقای عرب نژاد، به فراخور منابع مالی و انسانی موجود، اقدامات قابل توجهی صورت گرفت. طالبی ادامه داد:آقای شرفی که به عنوان سرپرست بهزیستی استان در این جلسه معارفه می شوند، از نیروهای مجموعه بوده و به شرایط این حوزه کاملاً اشراف دارند. شایان ذکر است؛ در پایان این جلسه، ضمن تقدیر از زحمات عرب نژاد مدیرکل سابق، شرفی به عنوان سرپرست اداره کل بهزستی استان معارفه شد.

آغاز عملیات اجرایی موزه دفاع مقدس از ابتدای سال ۱۴۰۱

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان‌جنوبی  با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۱ عملیات اجرایی این موزه آغاز خواهد شد، گفت: امیدواریم این مکان پاتوقی برای جوانان انقلابی باشد.  فلاحی در مراسم رونمایی از ۱۶ کتاب ادبی و تاریخ شفاهی دفاع مقدس در بیرجند اظهار داشت:  بعد از ۴۰ سال هنوز یک موزه دفاع مقدس در خراسان جنوبی احداث نشده است و اگر دقت کنید کشورهای مختلف اروپایی به جنگ های خود به خوبی پرداخته اند.

فوت ۴ بیمار مبتلا به کرونا در خراسان جنوبی

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا در استان گفت: دیروز ۶۳۰ آزمایش تشخیص مولکولی و سریع کرونا در استان انجام شد که در مجموع ۳۱۹ بیمار جدید شناسایی شدند. شریف زاده افزود: از این تعداد ۱۶۳ مورد از بیرجند، ۵ مورد از بشرویه، ۱۳ مورد از خوسف، ۱۰ مورد درمیان، ۱۸ مورد زیرکوه، ۱۰ مورد سرایان، ۲۵ مورد از سربیشه، ۱۵ مورد از طبس، ۹ مورد از فردوس، ۲۴ مورد از قاینات و ۲۷ مورد از نهبندان شناسایی شد. وی افزود: با ثبت ۴ مورد فوت جدید تعداد جان باختگان این بیماری به هزار و  ۳۴۸ نفر رسید.

ترسیم افق توسعهیافته استان تا ۱۴۲۵

سند آمایش سرزمین استان به عنوان سندی که ترسیم کننده افق توسعه یافته این استان تا ۱۴۲۵ بوده در حال اجراست و برای این که همه نقاط استان همسان توسعه یابند، برش‌های شهرستان‌های این سند نیز تهیه شده و اجرا می‌شود. روز های پایانی سال ۹۱ استانداری خراسان‌جنوبی قرارداد انجام مطالعات طرح آمایش سرزمینی استان را با دانشگاه بیرجند منعقد اما ابلاغ شروع اجرای آن پنج ماه زمان برد.مطالعات این طرح هم پس از چهار سال کار علمی و میدانی ۴۰ کارشناس خبره دانشگاهی بومی و غیربومی استان اردیبهشت سال ۹۵ به پایان رسید و به استانداری خراسان‌جنوبی به عنوان دستگاه مجری ارائه شد.این سند، افق و راهبرد خراسان‌جنوبی را تا سال ۱۴۱۶ ترسیم می‌کرد و در آن سناریوهای دست‌یابی به این چشم‌انداز ۲۰ ساله هم آمده‌ بود. آن طور که مجری طرح آمایش استان در زمان اتمام این طرح گفت: اگر این سند به درستی اجرا شود می‌توان در یک افق ۲۰ ساله، خراسان‌جنوبی را به یک استان توسعه یافته تبدیل کرد.بعد از ارائه مطالعات طرح آمایش سرزمینی به استانداری، شورای برنامه‌ریزی و توسعه خراسان‌جنوبی آن را مصوب کرد که البته در آن جلسه عده‌ای از اعضاء معایبی را به طرح وارد دانستند که مقرر شد سند آمایش سرزمینی استان مورد بازنگری قرار گیرد. از سال ۹۵ تا مدتی قبل خبری از روند اجرای سند آمایش خراسان‌جنوبی نبود تا این که سال۹۶ مسؤولان دانشگاه بیرجند به عنوان مجریان طرح مطالعات آمایش دیداری با استاندار وقت خراسان‌جنوبی داشتند و قرار شد سند آمایش مورد بازنگری قرار گرفته و برای تصویب به مرکز کشور ارسال شود.پیگیری‌ها و بازنگری‌ها برای افق ترسیم شده توسعه خراسان‌جنوبی ادامه داشت تا اینکه سند آمایش سرزمین کشور شامل؛ سند آمایش ملی و اسناد آمایش استانی از جمله سند آمایش خراسان‌جنوبی  11 اسفند ۹۹ در شورای عالی آمایش سرزمین مصوب و این سند از آن پس باید مبنای بسیاری از تصمیم‌های و سیاست‌گذاری‌ها در استان قرار می‌گرفت. حالا این سند آمایش آن طور که «امیر خانی نژاد» سرپرست حوزه برنامه‌ریزی استانداری خراسان‌جنوبی به خبرنگار فارس از بیرجند، گفت: بعد از تصویب سند آمایش ملی و اسناد استانی آن به همه دستگاه‌های اجرایی برای عملیاتی شدن ابلاغ شد.

همچنین با اجرای عملیات گفتمان‌سازی برش‌های شهرستانی سند توسعه آمایش همه شهرستان‌های خراسان‌جنوبی نیز تهیه و از دستگاه‌های اجرایی خواسته شد اهداف و برنامه‌های خویش را متناسب با آنچه در سند آمایش خراسان‌جنوبی می‌خواهد تا سال ۱۴۲۵ به آن دست یابد لحاظ کنند.به گفته وی همه مصوبه‌های کارگروه‌های تخصصی و شورای برنامه‌ریزی استان نیز براساس اهداف دستیابی به توسعه در افق ۱۴۲۵ سند آمایش خراسان‌جنوبی و همچنین سند آمایش ملی مصوب می‌شود.وی تصریح کرد: هر گونه مصوبه‌ای که مغایر با آن چه در سند آمایش می‌خواهیم به آن دست یابیم باشد، از گردونه تصویب خارج شده و بعد از اصلاح مورد تصویب قرار می‌گیرد. آن طور که «خطیب» مجری طرح مطالعات آمایش استان هم در زمان تهیه این طرح گفته بود: شروع مرحله اول طرح آمایش سال ۹۳ بود که  این مرحله شامل شناسایی وضعیت موجود و تأثیرگذاری بخش‌های مختلف بر روی همدیگر در سال ۹۴ بود که به اتمام رسید و مورد تأیید کارفرما یعنی استانداری خراسان‌جنوبی قرار گرفت.وی ادامه داد: بخش دوم این طرح شامل اثربخشی، پیدا کردن چالش‌ها و سناریوی در دست اقدام بوده که در آن پنل‌های مختلف تشکیل و براساس روش‌های علمی ارزیابی می‌شود.خطیب با بیان اینکه در بخش اول یک تیم ۴۰ نفره از استادان دانشگاه و خبرگان که بیش‌از ۹۵ درصد آن‌ها بومی استان و از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها بودند در تهیه این طرح کمک کردند.مجری طرح مطالعات آمایش خراسان‌جنوبی افزود: زحمت بخش دوم این طرح را هم همین تیم می‌کشند اما از صاحب‌نظران خارج از استان که دارای تجربیات کاری در این زمینه هستند نیز استفاده می‌شود اما نقش اصلی این پروژه را دانشگاه بیرجند و استادان این مرکز آموزش عالی برعهده دارند. در بخش اول به گفته وی ۱۰ محور برای دستیابی به توسعه پایدار خراسان‌جنوبی با توجه به نقاط ضعف و قوت استان ارائه شد که شامل تربیت نیروی انسانی، گسترش خطوط ترانزیت، تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی از محصولات آب‌بر به کم آب‌بر، گسترش، شناسایی و بهره‌برداری از معادن فلزی و غیرفلزی، توصیه نکردن برای استفاده از صنایع آب‌بر، گسترش صنایع دستی بومی، تأمین امنیت سرمایه‌گذاری در تولید انرژی‌های نو، ایجاد صنایع  تبدیلی و فراوری مواد خام شامل کشاورزی، معدنی و…، احداث زیرساخت‌های گردشگری به ویژه کویرنوردی، مناطق حفاظت شده محیط زیست و آن چه مربوط به نجوم و همچنین تثبیت جمعیت به ویژه در مناطق مرزی است.

بی کیفیتی نان در حاجی آباد زیرکوه، زیر سایه کم نظارتی‌ها

سرپرست فرمانداری شهرداری زیرکوه، نظارت کم و عدم تخصص کافی نانوایان را عامل بی کیفیتی نان در شهر حاجی آباد این شهرستان دانست.غیرتی اسفدن گفت: بعد از گزارش‌هایی که به ما مبنی بر کیفیت پایین نان در برخی نانوایی‌های حاجی آباد رسید، چند نانوایی متخلف شناسایی و کمیسیون آرد و نان برای پیگیری چرایی آن تشکیل شد. به گفته وی در این کمیسیون گروه‌های متولی موظف شدند تا با نظارت دقیق و بررسی درست، در اسرع وقت اقدام به رفع این مشکل و بالارفتن کیفیت نان در این نانوایی‌ها کنند. غیرتی اسفدن ادامه داد: یکی دیگر از عامل موثر در بی کیفیتی نان در این نانوایی ها، عدم تخصص کافی و دانش فنی طبخ است که در این مورد متولیان امور باید برای نانوایان دوره‌های آموزشی متداوم برگزار کرده و به طور مستمر پیگیر کیفیت نان طبخ شده باشند. سرپرست فرمانداری شهرداری زیرکوه عدم نظارت کافی را مهم‌ترین عامل در بی کیفیتی نان دانست و همچنین از نانوایان خواست اگر مهارت کافی در زمینه پخت نان با کیفیت ندارند، در دوره‌های آموزشی در این باره شرکت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


معاون امور معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت‌های معدنی نباید

بیشتر

آدینه – پنجشنبه هفته ی گذشته افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه خراسان و سمنان

بیشتر

سربازی – شهرستان فردوس با قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی و ساخته

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت