آه خانواده های زندانیان با جولان کرونا

خانواده زندانیان یکی از اقشار آسیب‌پذیر در حوزه‌های مختلف هستند که این روزها ویروس کرونا زندگی را بر آنها دشوارتر کرده است. معیشت بسیاری از خانواده‌های زندانی در خراسان جنوبی بسته به یارانه است اما مسلم این مبالغ کفاف زندگی چند نفره آن هم با خانه مستاجری را نمی‌دهد. اغلب موارد زنان به عنوان سرپرست خانوار در مدت حبس شوهر به کار در خارج از خانه می‌پردازند آن هم اگر کاری با توجه به موقعیت اجتماعی به وجود آمده محقق شود.نگهداری از کودکان و سالمندان و کارهای خدماتی از مهمترین کارهایی بوده که زنان خانواده در منازل یا شرکت‌های خدماتی ارائه می‌دادند اما این روزها کمتر کسی تمایل دارد کسی غیر از اعضای خانواده پا به فرش خانه بگذارد. زندگی بر این خانواده‌ها بسیار سخت شده هر چند که تعداد زیادی از زندانیان در این دوران مرخصی هستند این مرخصی نوعی زندانی جدید است زیرا به غیر از حبس خانگی شرمندگی را هم برای آنها به دنبال دارد. در روزهای اخیر سازمان‌های مردم نهاد و مراکز نیکوکاری فراوانی در رزمایشی همگام با کمک مومنانه طبق تاکیدات مقام معظم رهبری وارد عمل شده‌اند اما شاید برخی از این خانواده‌ها هنوز شناسایی نشده و نیازمند کمک باشند که می‌طلبد نهادهایی همچون سازمان حمایت از خانواده‌های زندانیان در استان افراد تحت پوشش را به دیگر نهادها معرفی کنند تا حمایت از این خانواده‌ها به صورت گسترده انجام شود.فرزندانی که در خانواده زندانیان هستند شاید در صورت حمایت نشدن بیشتر در معرض آسیب‌های اجتماعی باشند که باید مورد نظر و تدبیر دستگاه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد قرار گیرند.

دیگرتوان مقابله نداریم

همسر یکی از زندانیان در خراسان جنوبی معتقد است: کرونا مشکلات مربوط به خانواده‌های زندانیان را تشدید کرده و در برخی حوزه‌ها دیگر توان مقابله ندارند. او از نگاه سرد مردم نسبت به خانواده‌اش گلایه و اضافه کرد: مشکلات اقتصادی و معیشتی در چند ماه گذشته امان مان را بریده است. همسر وی در بند کارگری خدمتگزار یکی از شرکت‌ها بوده اما ظاهرا سه ماه می‌شود که هیچ‌گونه حقوقی را دریافت نکرده و مشکلات را بر این خانواده دوچندان کرده است.او گفت: هیچ منبع درآمدی ندارد فقط یک سبد حمایتی در این مدت از انجمن حمایت گرفته و مبلغ ۲۰۰ هزار تومان وجه نقد که کفاف یک زندگی را نمی‌دهد. این مادر آهی کشید و افزود: درگیری فرزندانم با سامانه‌های مختلف برای آموزش یکی از مهمترین درگیری‌ها است، آموزش مجازی نیازمند تلفن همراه هوشمند است که تا زمان وام یک میلیون تومانی نتوانستم تهیه کنم.به گفته وی فرزندانش خیلی از درس عقب مانده‌اند و توانایی خرید بسته اینترنتی را هم ندارد.او خانه‌ای دارد در مسکن مهر بیرجند که برای امرار معاش به مستاجر داده و اکنون در خانه پدری زندگی می‌کند، مستاجر هم در این روزها توان پرداخت ندارد و مشکل وی را دوچندان کرده است.

از شیوع کرونا تا جواب صاحب‌خانه

همسر یکی از زندانیان که شوهرش از سال ۸۳ در زندان است، سه فرزند دارد که ۲ تا از فرزندانش محصل هستند. او دوره‌های مختلف آرایشگری، خیاطی و فروشندگی را گذرانده اما نگاه سنگین جامعه باعث شده تا نتواند در هیچ کدام از این شغل‌ها پایدار بماند و معتقد است اگر پولی برای راه‌اندازی یک مغازه داشت حتما می‌توانست خرجی فرزندانش را تهیه کند. فرزند دیگر او هنوز پنج سال دارد و بسیار نگران آینده پسرش است.او گفت: قبل از شیوع کرونا کار می‌کردم و خرج فرزندانم را می‌دادم اما الان صاحب‌خانه هم برای نگرفتن اجاره بها جواب مان کرده و نمی دانم با سه بچه به کجا بروم. این زن سرپرست خانوار از نحوه آموزش در فضای مجازی هم گلایه دارد و می‌گوید فرزندانم هنوز نتوانسته‌اند در کلاس‌ها شرکت کنند و دغدغه بزرگی برایم شده است.

حمایت‌های مُسکّن، اما ناکافی

مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و به خطر افتادن مسایل معیشتی قریب به اتفاق خانواده زندانیان کمک‌های حمایتی برای آنها حالت مُسکّن دارد و کافی نیست. سید هاشم اسماعیل زاده افزود: مجازات‌های اجتماعی و نگاه منفی جامعه به خانواده زندانیان باعث برخورداری کمتر این خانواده‌ها از تمامی مسایل شده است که بعضا این وضعیت تا ۱۰ سال پس از آزادی هم به طول می‌انجامد. وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی زیادی متوجه این خانواده‌ها است، تصریح کرد: حمایت از خانواده زندانیان نیازمند همراهی سایر نهادها و مشارکت‌های مردمی است زیرا هیچ اعتبار دولتی به سازمان‌های حمایتی تعلق نمی‌گیرد. اسماعیل زاده گفت: در حال حاضر یکهزار و ۴۰۰ خانواده زندانی زیر پوشش انجمن حمایت از زندانیان خراسان جنوبی هستند. وی ادامه داد: در بهمن ماه هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی بین این خانواده‌ها توزیع شد و با توجه به شیوع ویروس کرونا ابتدای سال با مشارکت مردم هزار و ۴۰۰ مورد هدیه ۲۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار واریز شد. اسماعیل زاده یادآور شد: همچنین با کمک سازمان زندان‌ها و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در حال تهیه بسته غذایی برای این خانواده‌ها هستیم که به‌زودی توزیع خواهد شد و امیدواریم در نیمه دوم ماه مبارک رمضان هم بتوانیم گام‌های موثری در این زمینه برداریم. وی افزود: انجمن حمایت از زندانیان خراسان جنوبی سال گذشته سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان خدمات به خانواده‌های زندانیان ارائه کرده است – ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


معاون امور معادن و فرآوری مواد وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت‌های معدنی نباید

بیشتر

آدینه – پنجشنبه هفته ی گذشته افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان پهنه خراسان و سمنان

بیشتر

سربازی – شهرستان فردوس با قدمت چند هزار ساله و جاذبه های طبیعی و ساخته

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت