۱۱ هزار شغل آفرینی از دل دو طرح استاندار

از زمان انتصابش تا به امروز طرح ها و ایده هایی را در استان عملیاتی کرده که کمتر کسی فکر می کرد کسی بتواند چنین کند. استاندار در نشست خبری اش باز هم خبرهای جدیدی داشت؛ او از اقداماتی گفت که سال قبل پایه هایش را ریخته بود و از برنامه هایی که امسال برای توسعه استان در سر دارد. در بستر اجرای فقط دو طرح او ۱۱ هزار شغل ایجاد می شود و برنامه هایش برای محرومیت زدایی از مناطق مرزی و روستایی استان قدم هایی اساسی و محکم برای ارتقا خراسان جنوبی به نقطه ثقل شرق کشوراست.

مدیریت مهاجرت معکوس

مقام عالی دولت در استان با بیان اینکه یکی از مهمترین دغدغه های ما مهاجرت روستاییان به شهرها بود، گفت: سال گذشته با تمرکز بر این موضوع شاهد بازگشت جمعیت به روستاها بودیم و با اجرای برخی از طرح ها و برنامه ها شاهد مدیریت مهاجرت معکوس به روستاها بودیم. معتمدیان تصریح کرد: از جمله این طرح ها ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن روستایی بود که در کمتر از یک سال بخشی از آن به بهره‌برداری رسید و تا چند ماه آینده کامل تحویل متقاضیان می شود. وی خاطر نشان کرد: تسهیلات قرض الحسنه و کمک‌های بلاعوض دولت در این طرح یک مشوق بسیار خوب برای بازگشت مردم به روستاها بود که این کار باعث رونق ۱۲۰ رسته شغلی مرتبط با صنعت ساختمان شد که آمار آن در کاهش نرخ بیکاری استان قابل مشاهده می باشد. او با اشاره به فعال شدن ظرفیت‌های مرز در سال گذشته نیز بیان کرد: توجه به واردات، صادرات و سوخت مرزنشینان باعث افزایش درآمد در حوزه فروش سوخت مرزی بود و افرادی که زیر پوشش بودند یارانه‌هایی را دریافت کردند که تثبیت و نگهداشت جمعیت را در پی داشت. به گفتۀ وی انگیزه‌های تثبیت جمعیت روستا در سال ۹۸ به شدت افزایش پیدا کرد و آمارهای رسمی و میدانی نشان می‌دهد که جنب و جوش خاص در حال حاضر شکل گرفته است. معتمدیان اجرای طرح پنل‌های خورشیدی در استان را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که در راستای ایجاد ثروت و افزایش درآمد مردم دنبال می‌شود تا به تثبیت جمعیت در روستاها کمک کند.

سفر نوبخت، سعید و دیگران

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تمایل دولت افغانستان برای ۲۴ ساعته شدن مرز ماهیرود گفت: دولت هم با تکمیل زیرساخت‌ها در مرز، زمینه و بستر را برای ورود بخش خصوصی فراهم کرده است و ساعات ورود و خروج خودرو در مرز ماهیرود افزایش یافته و به دنبال این هستیم که صادرات گاز هم داشته باشیم. معتمدیان تأکید کرد: ۲۴ ساعته شدن مرز ملزوماتی دارد که از جمله آنها در نیروی انسانی مشکل داریم اما در حال تدبیر هستیم و بخشی از نیروها را به گمرک تزریق کرده ایم. به گفتۀ وی اولویت بهره‌برداری از مرز باید مردم باشند، ۲۰ غرفه ساخته و افتتاح می‌شود تا بازارچه فعال و قابل گسترش داشته باشیم و آینده این مرز درخشان است .بعد از اینکه سربیشه به درح متصل شود شاهد افزایش ترانزیت خواهیم بود. استاندار با بیان اینکه تمامی دستاوردهای به دست آمده در مسیر توسعه استان حاصل تلاش مدیران است گفت: مدیریت کلان فقط ریل‌گذاری را انجام می‌دهد و مدیران با تلاش خود اهداف را دنبال می‌کنند و جاهایی که برخی دیدگاه‌ها باعث مانع در توسعه استان شود با هیچ مدیری تعارف نداریم و از این پس سفر به شهرستان ها به صورت پروژه محور می باشد. وی از سفر نوبخت معاون رئیس جمهور در چند هفته آینده به خراسان جنوبی هم خبر داد و گفت: در این سفر موضوع راه اندازی پنل‌های خورشیدی و افتتاح واحدهای مسکونی در دستور کار قرار می گیرد. اوبرنامه سفر دو مقام تاثیر گذار کشوری را در ماه های آینده به استان برنامه ریزی کرده است، سفرهایی که نگاه ها را تغییر می دهد ومسیرها را برای حرکت رو و به جلو هموار می کند.

رونق اشتغال با تمرکز بر صنایع دستی

مقام عالی دولت در استان با بیان اینکه در زمینه اشتغال یکی از تمرکزهای استان بر صنایع دستی است، عنوان کرد: با توجه به پتانسیل و ظرفیتی که در استان وجود دارد، شناسایی افراد ماهر در روستاها، نقاط عشایر و حاشیه شهرها در قالب خوشه‌های صنایع دستی، می‌تواند به رونق اشتغال کمک کند. معتمدیان تصریح کرد: این طرح به عنوان بسته پیشنهادی به وزارت میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری ارائه شده است و به صورت پایلوت در استان اجرا خواهد شد و امیدواریم به زودی بعد از تصویب به مرحله اجرا برسد تا شاهد جهش تولید و تثبیت شغل در استان باشیم. وی بیان کرد: در فاز اول برای ۴۰ محصول از ۶۰ محصول صنایع دستی استان برنامه ریزی شده است و بیمه رایگان در سال اول اجرای این طرح، برپایی نمایشگاه‌های دوره‌ای منطقه‌ای و ملی، تکمیل بازارچه‌های صنایع دستی، فروش و پکیج کاملی از دیگر حمایت ها جزو مزیت‌های این طرح می باشد و برای این بخش که از پیشران‌های توسعه استان هستند در نظر گرفته شده است. به گفتۀ وی در این طرح ۳ هزار اشتغال پیش بینی شده است که بعد از تأمین منابع در سال جاری اجرایی می شود.

افتتاح و بهره برداری ۱۰۳ پروژه

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه تا پایان سال جاری ۱۰۳ پروژه مختلف افتتاح و به بهره برداری می رسند، گفت: این هدف‌گذاری بر اساس تفاهم نامه با سازمان برنامه و بودجه می باشد که پروژه های نیمه تمام باید تا پایان سال تکیمل شوند و در حوزه مختلف آموزشی، درمان و بهداشت، ورزشی، فرهنگی و زیرساخت ها می باشد. محمدصادق معتمدیان در اولین نشست خبری خود در سال جاری، در این زمینه تصریح کرد: در بخش آموزشی به دنبال تکمیل مدارس، درحوزه بهداشت و درمان نیز افتتاح ۲۲ پروژه بهداشتی و مراکز جامع سلامت و پایگاه‌های اورژانس را داریم و در حوزه ورزش سالن های نیمه تمام و چمن‌های مصنوعی را خواهیم داشت و در زمینه زیرساخت ها نیز احداث مجتمع های گلخانه ای و دامپروری، راه، راه‌آهن، همچنین مجتمع‌های فرهنگی و هنری را در دستور کار داریم. وی افزود: این پروژه‌ها عدالت محور بوده و برای همه استان در نظر گرفته شده است و در مرحله اول ۳۶ درصد اعتبارات تخصیص یافته است و در ماه های آینده مابقی اعتبارات نیز تخصیص خواهد یافت و تا پایان سال تمام این اقدامات به جهش تولید می انجامد. به گفتۀ وی برای محرومیت زدایی از ۴ شهرستان مرزی ‌نهبندان، درمیان، زیرکوه و سربیشه تفاهم نامه هایی با نهادهای حمایتی بسته ایم که بر این اساس توسعه زیرساخت ها و محرومیت زدایی شهرستان سربیشه در تفاهم‌نامه‌ای مشترک به کمیته امداد امام خمینی (ره) واگذار شد، دستگاه معین برای محرومیت زدایی از شهرستان درمیان بنیاد علوی در نظر گرفته شده است و برای توسعه شهرستان زیرکوه با با قرارگاه سازندگی تفاهم نامه ای بسته ایم، همچنین تسعه نهبندان به ستاد اجرای فرمان امام داده شده است.

جشن خروج از محرومیت دیجیتال

استاندار با بیان اینکه یکی از برنامه‌های سال گذشته هماهنگی بین نهادها و دستگاه‌هایی است که در محرومیت زدایی در استان فعالیت دارند گفت: اولین بار در کشور ستاد هماهنگی مناطق کمتر توسعه یافته تشکیل شد و برای چهار شهرستان کمتر توسعه یافته، دستگاه معین مشخص کردیم. معتمدیان افزود: ۱۵ شاخص محرومیت در این شهرستان‌ها احصا شد که یکی از مهمترین اتفاقاتی که در کاهش محرومیت اثرگذار بوده افزایش ضریب نفوذ دیجیتال در نقاط روستایی استان می باشد و تا ۲ سال گذشته ۴۴ ایستگاه دیجیتال در استان ایجاد شده بود اما در سال ۹۸ با الگوی کار مشارکتی ۵۰ ایستگاه دیجیتال در مناطق روستایی راه‌اندازی شد. وی ادامه داد: تا هفته دولت سال جاری نیز ۵۰ ایستگاه دیجیتال دیگرراه‌اندازی خواهد شد و ضریب برخورداری استان در حال حاضر ۹۲.۵ درصد است که در شهریورماه با افتتاح ۵۰ ایستگاه جدید به میانگین ۹۶.۵ درصد می‌رسیم و رکورد خوبی است. به گفتۀ وی در همین راستا جشن خروج از محرومیت استان در بخش دیجیتال را در سال جاری برگزار خواهیم کرد چرا که راه‌اندازی ایستگاه‌های دیجیتال تأثیرات و آثار خوبی در بخش‌های مختلف خواهد داشت. معتمدیان از خرید فرستنده‌های ۲ کیلوواتی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار خبر داد و افزود: نمونه این فرستنده در عشق آباد به صورت آزمایشی نصب شده است، همچنین درح که در برخورداری از دیجیتال کمترین ضریب برخورداری در کشور را داشت اکنون با احداث ۱۱ ایستگاه دیجیتال به میانگین کشوری خواهد رسید که اتفاق بزرگی می باشد.

رفع مشکل اراضی متعلق به بنیاد مستضعفان

مقام عالی دولت در استان با اشاره به ورود بنیاد مستضعفان به محرومیت‌زدایی شهرستان درمیان گفت: یکی از طرح‌های بسیار بزرگی که انجام شد حل مشکل اراضی متعلق به بنیاد مستضعفان بود که با نگاه رئیس این نهاد و براساس سیاست‌های کلان مقام معظم رهبری انجام گرفت. معتمدیان افزود: همچنین تخصیص بخشی از اراضی منطقه «بند دره» بیرجند از محل همین تفاهم نامه بنیاد مستضعفان بود که انتظار می‌رود رسانه‌ها به طور ویژه این موافقت‌های تاثیرگذار و اقدامات را منعکس و واکاوی کنند و به یک خبر بسنده نشود. وی با اشاره به محرومیت‌زدایی شهرستان مرزی زیرکوه با کمک قرارگاه سازندگی بسیج نیز گفت: طرح‌ها و پروژه‌های سال ۹۹ مشخص و منابعی در سال جاری برای کمک به زیرکوه لحاظ شده که امید است به زودی ورود پیدا کنند و عملیات اجرایی در این شهرستان مهم و مرزی دنبال شود. به گفتۀ وی ساخت پنج پایگاه هلال احمر در استان حاصل تفاهم‌نامه با رئیس سابق جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی بوده و در ملاقات با رئیس جدید این جمعیت بر اجرایی شدن این تفاهم‌نامه تاکید شده است.

افزایش بودجه ها در بخش راه

مقام عالی دولت در استان با بیان اینکه خراسان جنوبی در سال گذشته با وجود تمام مشکلات در بسیاری از بخش ها توفیقات خوبی داشته است و شاهد افزایش بودجه بوده ایم، عنوان کرد: مهمترین بخش در جذب بودجه ملی راه‌های استان بود که پروژه های تعطیل شده در بخش باندهای دوم و بزرگراه ‌ها شروع به کار کرد. معتمدیان افزود: ۴۲۰ کیلومتر باند دوم در سال گذشته احداث شد که بیش از ۲۲۲ میلیارد تومان اعتبار جذب شد که چهار برابر سال ۹۷ بود و این در حالی است که برخی از استان ها با کاهش اعتبارات در این بخش روبه رو بودند. وی بیان کرد: برای محورهای اصلی استان از جمله بیرجند به قاین، زاهدان-نهبندان، نهبندان- بیرجند، سربیشه- درح، دیهوک به فردوس و بجستان و مسیرهایی که به سمت طبس – یزد، دیهوک به سمت راور و مسیر طبس به بشرویه که از درخواست‌های مردم بود سال گذشته اعتبارات خوبی داشته ایم و امسال هم این اعتبارات افزایش یافت چرا که پروژه‌های راه از اولویت‌های اصلی استان می باشد. به گفتۀ وی در محور سربیشه به درح که در گذشته هیچ پروژه‌ای فعال نبوده است اعتبارت آن از سه میلیارد تومان به ۲۴.۵ میلیارد تومان افزایش یافت و قطعه ۲۳ کیلومتری به مناقصه گذاشته شد. معتمدیان با اشاره به حادثه تلخ تصادف محور سربیشه به درح در اردیبهشت سال جاری نیز گفت: برای این مسیر دستوراتی از سوی وزیر راه و شهرسازی ابلاغ شده بود اما در حال حاضر ۳۱ کیلومتر آن بعد از تعیین پیمانکار دوبانده سازی می‌شود و در صورت اتمام مطالعات دوبانده سازی محور سربیشه به درح، حداکثر در بازه زمانی ۲ ساله به اتمام می رسد. وی با بیان اینکه این محور می تواند رونق بخش ترانزیت باشد، عنوان کرد: ترانزیت از محور ماهیرود در سال گذشته۴۱۲ درصد افزایش داشته است، همچنین در بخش روستایی نیز اعتباری برای احداث و مرمت جاده‌های روستایی از طریق منابع استانی در نظر گرفته شده است.

رشد ۲۰ درصدی ساخت راه آهن

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پروژه راه آهن بیرجند عنوان کرد: از مهمترین برنامه های سال گذشته بود و برای اولین بار عملیات احداث قطعه ۱۶ در سفر معاون اول رئیس جمهوری به استان آغاز شد که تاکنون کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت داشته است. معتمدیان افزود: امسال نیز اعتبارات خوبی دیده شده و علاوه بر آن با استفاده از فاینانس خارجی مبلغ ۷۰۰ میلیون یورو، قرار است برای این پروژه اختصاص داده شود که سرعت بیشتری را در انجام آن شاهد خواهیم بود. به گفتۀ وی با حضور سرمایه‌گذار خارجی تحول جدی در این ابرپروژه منطقه ایجاد می‌شود و اثر آن در اقتصاد منطقه و دسترسی اقیانوس هند از چابهار به آسیای میانه، نمود پیدا می‌کند. وی اعلام کرد: یکی از علل افزایش بودجه عمرانی و تملک دارایی استان مصوبات سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه به استان می باش که منجر به افزایش اعتبارات در قانون بودجه سال ۹۹ شده است.

۵۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی

این مقام عالی دولت امضای تفاهم‌نامه احداث هزار هکتار گلخانه در سال گذشته را یکی دیگر از طرح‌های شاخص استان دانست و افزود: تاکنون کمتر از ۶۰ هکتار گلخانه در استان ایجاد شده است که ظرفیت‌ها برای ایجاد هشت هزار هکتار وجود دارد اما در حال حاضر هزار هکتار به فعلیت می‌رسد که یک هشتم ظرفیت موجود می باشد. معتمدیان افزود: اجرای این طرح در راستای سند سازگاری با کم آبی در استان بود که زمینه‌های اصلی کار فراهم شده و اولویت بر توسعه مجتمع‌های فعلی است و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی پس از فراهم کردن زیرساخت‌ها در شهرک‌های کشاورزی فراخوان ثبت نام صادر می شود. وی بیان کرد: تلاش می‌شود از دل اجرای این طرح،‌ هشت هزار شغل جدید، ۲۸۰ هزار تن محصول و ۵۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی برای استان حاصل شود.

قطب پرورش شتر در استان

به گفتۀ استاندار از زمان انتصاب وزیر جهاد کشاورزی دو دیدار داشته ایم که در زمینه تأمین مالی احداث یک‌هزار هکتار گلخانه، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، طرح هاب شتر در نهبندان و اجرای طرح نوغان داری با وزیر جهاد مطرح و تصمیماتی در این راستا اتخاذ شده است. معتمدیان اعلام کرد: یکی از طرح‌های سال گذشته هاب شتر بود که با توجه به پتانسیل‌های موجود دراستان با سرمایه‌گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و همکاری وزارت جهاد کشاروزی چند قطب پرورش شتر در نظر گرفته شده و در فاز اول روی نهبندان تمرکز شده است و فاز دوم این پروژه در زیرکوه آغاز خواهد شد. وی افزود: تامین دام یکی از اقدامات مهم در این حوزه بود تا بخشی از نیازهای مردم رفع شود که خوشبختانه چند روز گذشته برای اولین بار مجوز واردات شتر از وزرات جهاد کشاورزی گرفته شده و تحول خوبی در اجرای هاب منطقه‌ای شتر خواهد داشت. به گفتۀ وی علاوه بر تأمین دام، تأمین علوفه هم مد نظر قرار گرفته است که از همین رو بزرگترین مزرعه خارشتر در حیدرآباد عملیاتی شده و امسال به بهره‌برداری می‌رسد لذا همین رویه در سایر شهرستان‌ها ادامه پیدا می‌کند؛ همچنین تعداد زیادی افراد متقاضی شناسایی شدند که تسهیلات ارزان قیمت برای دام سبک و سنگین در اختیار آنها قرار گیرد.

به سوی پایان خام فروشی

مقام عالی دولت در استان از صادرات برق به کشور افغانستان خبر داد و عنوان کرد: در ملاقاتی که اخیرا با وزیر نیرو داشته ایم صادرات برق به افغانستان هم دنبال شده و به دنبال رایزنی با طرف افغانستانی هستیم که اگر مورد موافقت قرار گیرد از طریق مرز ماهیرود زمینه صادرات برق فراهم شود اما هنوز در مرحله مطالعاتی بین ۲ کشور می باشد. معتمدیان با اشاره به توافقاتی که وزیر نیرو و وزیر صنعت، معدن و تجارت سال گذشته برای نیروگاه حرارتی طبس داشته اند، گفت: با دستور وزیر اتفاقات خوبی افتاده و امید است تا چند هفته آینده بیش از ۲۸ کامیون تجهیزات خریداری و معدن زغال سنگی که در این نیروگاه است فعال شود زیرا قبل از شروع و راه‌اندازی نیروگاه باید بتوانیم معدن را فعال کنیم و از محل آن کمک‌هایی هم برای تکمیل زیرساخت‌های توسعه‌ای استان داشته باشیم. وی تأکید کرد: ۶۰ معدن در منطقه نهبندان علی رغم حداقل تأمین زیرساخت‌ ها از جمله برق فعالیت می کنند که به دلیل نبود بهره‌مندی از نعمت برق موجب شده است که بسیاری از مواد خام این معادن بدون هیچ گونه فراوری، به دیگر استان‌ها صادر شود که همکاری بخش خصوصی و وزارت نیرو، ۳۰۰ میلیارد تومان برای انجام این پروژه در نظر گرفته شده است. وی بیان کرد: تفاهم‌نامه بین وزرای نیرو و صنعت امضا شد که منبع مالی خوبی برای تامین زیرساخت‌ها در استان تخصیص می‌یابد و در بخش زیرساخت‌های مناطق معدنی در استان بخصوص برای شاهکوه نهبندان نیز تهمیداتی اندیشیده شده تا منجر به فرآوری بیشتر محصول شود. به گفتۀ وی خط انتقال پست به شاهکوه یک و ۲ تا چند ماه آینده اجرا می‌شود و شاهد افتتاح اولین کارخانه تولید طلا در استان تا پایان شهریورماه خواهیم بود، همچنین تفاهم‌نامه اجرایی امضا شد که وزارت نیرو به نمایندگی توانیر عملیات احداث خط انتقال برق را شروع کند. او خاطر نشان کرد: بر همین اساس انتقال ۱۱۰ کیلومتر برق از طریق ایمیدور و پست ۱۳۲ کیلومتری از طریق توانیر تحول خوبی در فعال شدن معادن خواهد داشت که منجر به افزایش تولید و زمینه فرآوری محصولات می‌شود.

سفری برای اکتشاف استان

استاندار خراسان جنوبی به امضای تفاهم‌نامه‌ با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) که هفته جاری در تهران انجام شد، اشاره کرد و افزود: این قرارگاه در بخش صنعت، معدن، اکتشاف، فرآوری و ایجاد صنایع مرتبط اولین بار در استان وارد عمل خواهد شد. معتمدیان ادامه داد: زمینه همکاری در بخش کشاورزی، زیرساخت‌های شهری و راه آهن نیز با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا فراهم است و پیشنهاداتی مطرح شد تا مدل‌های معرفی شده را بتوانیم رایزنی کنیم. به گفته وی، به زودی دکتر سعید محمد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به استان خراسان جنوبی سفر و از نزدیک با ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان آشنا خواهد شد.

۱۰هزار هکتار برای دانشگاه فرهنگیان

مقام عالی دولت بیان کرد: با توجه به جلسه ای که با وزیر آموزش و پرورش در تهران داشته ایم خراسان جنوبی از استان‌های پیشرو در صادرات معلم است و سابقه ۸۰ ساله در پرورش معلم دارد اما زیرساخت‌های ضعیفی داریم. معتمدیان اعلام کرد: با همکاری بنیاد مستضعفان۱۰ هزار هکتار زمین برای ساخت دانشگاه فرهنگیان در استان در نظر گرفته شده است، همچنین دعوت شده وزیر آموزش و پرورش در استان حضور پیدا کند تا بازدیدی از مراکز آموزشی استان داشته باشیم و نیاز ۴۰۰ کلاس آموزشی در این سفر ارائه شود. وی عنوان کرد: در تأمین مشکلات مالی و کادر آموزشی مشکلاتی داریم که نیاز است در سفر وزیر به آن پرداخته شود. به گفتۀ وی سازمان‌های وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرده و تعهداتی دارند که در ملاقات با سرپرست وزارت صمت بر انجام این تعهدات تاکید شد و امیدواریم شاهد افتتاح و راه‌اندازی برخی واحدها در شهرهای استان باشیم – قاسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


یعقوبی – ورودی شهر بیرجند به مناسبت هفته زمین پاک با تلاش دانشجویان پاکسازی شد.

بیشتر

غلامی – رییس اداره حمل و نقل مسافر اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای

بیشتر

عماد – رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی گفت: سند توسعه دانش‌بنیان که در

بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


فرم

فرم گزارش اشکال در سایت